Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Netatmot EWN:ään

Aloittaja weatherc, perjantai, 29.09.2017, 23:20

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 2 Vieraat katselee tätä aihetta.

weatherc

Ei mennyt. Sun pitää katsoa asiaa vähän suuremmassa mittakaavassa kun vain omalla tontilla.
Ihan järjelläkin ajatellen niin ei ole järkeä listata, kuten teutari sen lausui, "samalla tonilla olevia asemia". Ja siihen tuo 1 km on aika hyvä raja. Se siivoaa pikkasen muttei kuitenkaan liikaa. Suomen kohdalla se ei kuitenkaan koskenut kuin ~10 asemaa (joista 2 evijärviä).
Toinen on se ettei erityiskokohtelua anneta. Kaikille samat "säännöt". Muuten joku rupee kuitenkin valittamaan että "miksi tuolla on 2 asemaa samalla tontilla mutta minä en saa". Thats it.



einari

#291
Kyllä minä ymmärrän sen, mutta mikä estää teutaria ostamasta netatmoa tontilleen, sitten silläkin olisi kaksi asemaa.. vai siivoako pois jos on jokin muu asema ja sitten netatmo? ei ole ainakaan toteutunut aphen kohdalla pellon ylirannassa.. ei siis mainitsemaasi taspuolista kohtelua... tuo alkaa jo menemään saivartelun puolelle.. jos suomessa on 10 sellaista asemaa.. niin anna olla... se on eri asia jos niitä olisi pilvin pimein niinkuin norjassa.. jos jotakuta haittaa. pistäköön silmät kiinni siinä kohtaa...

harmittaa vain kun oli helppo ja hyvä seurata käppyröistä..  

edit// me täällä pohjoisempana ollaan hieman eri asemassa kuin siellä etelässä, ei ole oikein lähellä mitään kunnon asemaa, lähimästä tiesääasemasta n. 18 km ja fmi asemasta noin 40 km ei data näy, että semmoista...
sitten on myös lohja, neitsytlinna jossa on fmin ja yksityinen noin 400 metrin päässä keskimmäisestä, eli uloimpien asemien väli 800 metriä... mintkä ottaisit pois.. eikö se fmi ole se virallinen..

weatherc

#292
Taitaa enairilla mennä tunteisiin.
Jos olet valmis maksamaan sen 1500-2500€/vuodessa (tai mitä se sitten maksaakin) nyt ja tulevaisuudessa palvelimesta jossa väh 1 TB SSD-tasoista tilaa + 40€/tunti (sis. ALV) siitä että koodataan EWN suurille asemamäärille niin kerro toki. Silloin voi vaikka olla 5 asemaa samalla tontilla.

LainaaKyllä minä ymmärrän sen, mutta mikä estää teutaria ostamasta netatmoa tontilleen, sitten silläkin olisi kaksi asemaa..
Teoriassa ei mikään, käytännössä kyllä. Samannimiset asemat (tai ne jotka epäilen olevan lähekkäin) kun saattaisivat jouta suurennluslasin alle että ovatko kuinka lähekkäin.

Eilinen siivous tapahtui Netatmojen kesken, koska - tätä ongelmaa ei ollut ennen niitä.
Mikäli ajaisin saman siivoojan niin että mukaan otetaan myös muut merkit niin katoaisi nippu lisää Netatmoja - myös Suomesta - koska vanhat asemat ovat etusijalla.
Ja tiesää ja metlaitos-asemia ei sotketa tähän, ne ovat ulkopuoella.

EDIT: Ihan uteliaisuutta kurkkasin mitä Hetzner pyytäisi sen tapaisesta purkista.  ;D Ok, DELL:in purkki jossa 2 x Intel® Xeon® Silver 4114 10-Core, 64 GB EEC RAM:ia sekä 1.94 TB SSD Datacenter edition. 262€/kk + 198€ setup (sis ALV).

EDIT2 : Korjasin hinnat alvilliseksi.

einari

#293
Aikoinaan kysyin, että pitäisikö järjestää rahoitusta että saisi sitä levytilaa.. muttei kelvannut...
jos huomenna voitan eurojackpotista se ison voiton.. ostan tontille niin halutessani 5000 netatmoa.. metrin välein.. oikein netatmopuisto...

Ei se tunteisiin mene.. vaan paljon syvemmälle... Vielä kun suorastaan aletaan "vittuilemaan" niinkuin tuolla toisella osiolla.. netatmot2 ja muuallakin..
En nillitä siellä, niinkuin en täälläkään kohtapuoliin.. Hautaan tunnuksen viimeistään silloin kun sen takana oleva 14..v koirani siirtyy ajasta ikuisuuteen...
saat sitten laittaa einari-tunnukselle RIP: kukaan ei jäänyt kaipaamaan..

Mutta jos siltä tuntuu, niin voin haudata sen jo nytkin.. sano vaan suoraan...

edit//  pohjoismaissa on 150 muuta asemaa, koko euroopan mittakaavassa noin 600.. ja netatmoja pohjoismaissa about 10 000 ja koko euroopassa varmaan yli 60 000 niillä wind-rain-suodattimilla haettuna.. Tuosta miinuspropsiit muille asemille...
Ei kai ole kuin kaksi vaihtoehtoa.. joko lisätä niitä ewn:n suodattimia myös vaitoehtoina vaikkapa 5-10 km ja 10-20 km..  oletuksena voisi olla tuo isoin.. ehkä 30 km. karsisi liikaa.
Toisena vaihtoehtona on tietenkin sen apin haun ruudukkojen koon kasvattaminen.. mutta silloin on käsittääkseni vaarana se että tippuu pois sellaisia asemia jotka täydentäisivät ewn tyhjiä paikkoja...
Ai niin.. on kolmaskin vaihtoehto.. ei hae ollenkaan.... TÄMÄN VERRAN VIELÄ NILLITÄN!!



weatherc

LainaaAikoinaan kysyin, että pitäisikö järjestää rahoitusta että saisi sitä levytilaa.. muttei kelvannut...

Kelpaa toki. Kuten tuossa näkyy niin homma ei vaan ole mitään halpaa lystiä. Lisälevytila kun myös tahtoo maksaa melkeen yhtä paljon kun ussi palvelin. Ja se "maksaja" kun myös pitää sitoutua maksamaan sen nyt ja tulevaisuudessa.

Lainaa
pohjoismaissa on 150 muuta asemaa, koko euroopan mittakaavassa noin 600.. ja netatmoja pohjoismaissa about 10 000 ja koko euroopassa varmaan yli 60 000 niillä wind-rain-suodattimilla haettuna.. Tuosta miinuspropsiit muille asemille...
Ei kai ole kuin kaksi vaihtoehtoa.. joko lisätä niitä ewn:n suodattimia myös vaitoehtoina vaikkapa 5-10 km ja 10-20 km..  oletuksena voisi olla tuo isoin.. ehkä 30 km. karsisi liikaa.
Toisena vaihtoehtona on tietenkin sen apin haun ruudukkojen koon kasvattaminen.. mutta silloin on käsittääkseni vaarana se että tippuu pois sellaisia asemia jotka täydentäisivät ewn tyhjiä paikkoja...

Ei se määrä vaan laatu. Ja nyt en puhu raudan laadusta. Ei ole mitään järkeä listata 10k asemaa Pohjoismaista. Se vajaat 400 mikä tuli Suomen määräksi perutettussa lisäyksessä oli vielä ihan suht OK tämän kokoiselle alueelle (varsinkin jos olisi tasaisesti), Norjan 3000 taas ei.
Suodattimia voi toki aina lisätä. Siinä oot oikeassa että joku 25-30 km karsisi kyllä aivan liikaa näin nörtin näkökulmasta ainakin.
Tuossa on juuri se ongelman ydin, jos ruudukkoa kasvattaa liikaa niin jää paljon mielenkiintoisiakin pois. Näinollen on ainut toimiva keino rakentaa tuo kanta silleen "valmiiksi karsituksi" ettei asemia ole liikaa liian tiheästi (ei kaivata mitään kyliä jossa 10 asemaa parin km säteellä) ja sitten päivittää niitä sopivaa ruudukkoa käyttäen.

EDIT:
LainaaEi se tunteisiin mene.. vaan paljon syvemmälle... Vielä kun suorastaan aletaan "vittuilemaan" niinkuin tuolla toisella osiolla.. netatmot2 ja muuallakin..

[pukee ylläpitäjän hatun]Vaikkei se tähän ketjuun kuulukkaan niin sanottakoon nyt että kannattaa ottaa asioista selvää ihan käytännössä eikä jaella väärää tietoa. Eikä se ollut vittuilua vaan korjattiin virhettäsi. [heittää ylläpitäjän hatun nurkkaan]

teutari

Pitäis kopioida/lukea alusta loppuun myös tuo sivu 19 eikä kopioida lopusta niin pääsee juonesta kiinni. Sivu 19 on lisätty nyt tuohon väliin.


The ISS includes a rain collector, temperature sensor, humidity sensor, anemometer,
and solar radiation sensor. Temperature and humidity sensors are mounted in a 24-
Hour Fan-Aspirated Radiation Shield to minimize the impact of solar radiation on
sensor readings. The anemometer measures wind speed and direction and can be
installed adjacent to the ISS or apart from it. See "Locating the ISS and
Anemometer" on page 19 for siting guidelines.

-------------------------------------------------------------------------------------------
page 19
• If you would like to install your anemometer even farther away from the ISS or
without using a cable, use a Davis Anemometer Transmitter Kit, product number
6332.
--------------------------------------------------------------------------------------------

The transmitter shelter contains the "brain" of the ISS: the sensor interface and the
transmitter. It collects outside weather data from the ISS sensors and then transmits
the data to your Vantage Pro2 console, Vantage Vue console (wireless only),
Weather Envoy, Envoy8X (wireless only), or Vantage Connect.

einari

Poista vaan nyt ja heti ja tuo teutarin vastaus siihen.. tai voin itsekin poistaa omani..
edit// poistettu.. ei näkojään kärsi lausua yhtikäs mitään eräästä sääasemamerkistä..

poista sitten tämäkin...

weatherc

Lainaus käyttäjältä: einari - torstai, 28.06.2018, 18:53
ei näkojään kärsi lausua yhtikäs mitään eräästä sääasemamerkistä..

Saa toki, miksei saisi. Mutta kannattaa pysyä totuudessa eikä lausua höpöhöpöjä, sekä uskoa niitä kellä ollut kyseinen merkki yli 10 vuotta.

einari

[quote author=weatherc link=topic=4871.msg32909#msg32909 date=153025325

Saa toki, miksei saisi. Mutta kannattaa pysyä totuudessa eikä lausua höpöhöpöjä, sekä uskoa niitä kellä ollut kyseinen merkki yli 10 vuotta.
[/quote]

En uskonut että noin "verisesti" loukkasin kun esitin että sen datan saa sieltä ulos.. No se siitä.. Jotenkin tuntuu että epäolennaiset asiat ovat haitanneet myös ewn:n kehitystä.. Varsinkin kun en ole potkimassa persielle täällä omine epatosien väittämien kanssa ja huomaisit mitkä ovat tosia tai oletettavasti mahdollisia  ;D

einari

Olen hieman närkästynyt vieläkin siitä.. Että otit toisen aseman pois.. Voisiko siitä tehdä äänestys.. Tuskinpa moni sitä vastaan olisi kun kuitenki tippuisi toinen pois niillä km-rajoilla
?