Kirjoittaja Aihe: Netatmot EWN:ään  (Luettu 102678 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa weatherc

 • Ylläpito
 • *****
 • Viestejä: 8792
Vs: Netatmot EWN:ään
« Vastaus #10 : Lauantai, 07.10.2017, 11:27 »
Joku virhe ilmeisesti on kuitenkin ewn_mapleaf.js skriptissä, koska ennustekartan säämallin tai kartan vaihtamisella ei ole mitään vaikutusta ainakaan Leuven templatessa. Vanhempi ewn_mapleaf.js toimii kuitenkin moitteetta.

ewn_mapleaf.js:ään ei tullut muutoksia. Laitatko sen toimivan version tulemaan vaikka maililla (weatherc@euweather.eu) niin voisin katsoa että mitä niissä on eroa :)

Poissa weatherc

 • Ylläpito
 • *****
 • Viestejä: 8792
Vs: Netatmot EWN:ään
« Vastaus #11 : Sunnuntai, 08.10.2017, 19:17 »
Sitä ollaan taas pois kartalta ja taulukoista, onkohan vika sama kuin viimeksi?  :)
eilen vielä oli, tänään en ole ehtinyt seuraamaan mutta aamupäivällä ei ollut eikä nytkään, päivä meni
puolukanpoimimisessa karpalot saa vielä odottaa yöpakkasia..  :)

Tutkimatta hatusta vedetty veikkaus on jompikumpi sade- tai tuulidatoista uppuu. Tällä hetkellä tuo skripti vaatii sokeasti että on sekä sade- että tuulidatat siinä vastauksessa mikä tulee API:sta. Näin ei näytä ihan aina olevan vaikka asemalla olisikin molemmat. Aikaleimana on käytössä hakuhetki.

Tuo heidän API:n bbox-osio ei kyllä toimi kun sinneppäin. Laitoin eilen alarajaksi 40°N eli suunnilleen Alppien korkeudelle. Vastauksessa alkoi puskemaan Marokkolaisia ja Egypitlisiä asemia. Oli siellä yks Kuwaitilainen ja yks Quatarilainekin  ;D  ::)

EDIT: Evijärveä ei löydy koko vastauksessa. Mutta, jos otan pienen 1x1 asteen ruudun Evijärven ympäriltä se löytyy (ja saa OK:n häkkyrän testissä)....
« Viimeksi muokattu: Sunnuntai, 08.10.2017, 19:35 kirjoittanut weatherc »

Poissa weatherc

 • Ylläpito
 • *****
 • Viestejä: 8792
Vs: Netatmot EWN:ään
« Vastaus #12 : Maanantai, 09.10.2017, 12:41 »
Evijärvi ja jokunen muukin taas kartalla. Näyttää siltä että haun tulos Netatmon API:sta riippuu myös haetun ruudun koosta. Eli pienempi ruutu => enemmän asemia. Jaoin pohjoisen haun (>60°N) itä-länsi-suunnassa kolmeen osaan ja jopas tuli lisää asemia mukaan. Isommalla ruudulla vaikutti siltä että se karsi jotenkin sattumanvaraisesti joitain asemia pois. Esim. Turunmaan saaristossa oli pari asemaa (esim. Houtskari sekä Norrskata) jotka olivat olleet vastauksessa ainakin kerran koska löytyivät EWN:än kannassa mutteivät olleet näkyneet sen jälkeen.

Syy miksi nuo saaristo-asemat pisti silmään oli se että Heren geokooderi antaa Paraisten nimeksi ruotsinkielisen version Pargas joten pisti silmään kun pläräsin läpi tuota myslin taulukkoa.

Nimistä sen verran että tein niin että lähtökohtaisesti asemat tulee suomeksi siltä osin kun on olemaassa erillinen suomenkielinen nimi. Pitää miettiä että kannattaisko Ahvenanmaalaisille tehdä oma "maa" koska niitä on sentään enemmän kun vaan pari. Olisivat myös helpompi löytää listoista niin.

Toinen mietinnässä oleva asia on yhdistetyt kunnat. Esim "Raasepori, Tammisaari" löytyy nyt 2. Eli pitäiskö ne nimetä vanhan kunnan mukaan jolloin mahtuis tarkempi osoite - kuten kylän nimi - mukaan ilman että nimestä tulisi liian pitkä, tyyliin "Tammisaari, kylä".

Poissa einari

 • Taso ei enää mitattavissa
 • *****
 • Viestejä: 1387
Vs: Netatmot EWN:ään
« Vastaus #13 : Maanantai, 09.10.2017, 15:54 »
taisi tulla joidenkin mielestä väärä lausuma, weatherc:hän tämän aloitti, mutta pidän tätä jatkumona Ukan aloittaman ketjuun :D

Ranskalaisethan ovat suurpiirteisiä tunnetusti.. olisikohan se syynä siihen hakuongelmaan.. tai sitten niillä on vanhat kartat.. joissa algeria, marokko ja tunisia olivat ranskan alusmaita.. joten 43 leveyspiiri kattaa myös ne!  ::)
ei vainen.. ongelmahan tuo on..

Poissa weatherc

 • Ylläpito
 • *****
 • Viestejä: 8792
Vs: Netatmot EWN:ään
« Vastaus #14 : Maanantai, 09.10.2017, 16:15 »
NYT alkaa näyttämään hyvältä! löysit lisäksi monta asemaa joita ei netatmossa, eikä wundermapisssa ole, lapista alkaen kevo, angeli, kaamanen, nellim, näkkälä, vuotso, lokka, pokka jne....  :)

Lapissahan ei ole kovin montaa asemaa loppujen lopuksi joten varsinkin siellä ovat kaikki lisäykset tervetulleita. Siellähän ne pakkasennätyksetkin tehdään :) Nuo mainitsemasi lappalaiset ovat suurin osa FMI:n asemia, Netatmoja sieltäpäin ovat Kilpisjärvi ja Hetta (FMI:llä on lisäksi 2 Kilpisjärvellä). Norjalaisilla on lisäksi muutama asema aika lähellä Suomen rajaa, joista pari ihan rajan pinnassa.

Tuosta nimeämisestä senverran että ketjun aloittaja olisi varmaan mielissään jos taulukoissa naruska, retkeilymaja ja salla, naruska olisi alekkain  ;)

Sallalaiset ovat hyvä esimerkki siitä "yhdistetyt kunnat"-ongelmasta vaikka samaa kuntaa onkin, enkä mäkään ole tyytyväinen nykyiseen järjestykseen, Sallalaiset pitäisi saada perkäkanaan listaan. Pitää kokeilla että tuleeko Ukan nimestä liian pitkä jos siihen lisäisi alkuun Sallan. Vois myös kokeilla jotain tyyliin "Salla, Naruska, R-maja". Tai...Pitäiskö Naruskalaisilta jättää koko Salla pois?

Ranskalaisethan ovat suurpiirteisiä tunnetusti.. olisikohan se syynä siihen hakuongelmaan.. tai sitten niillä on vanhat kartat.. joissa algeria, marokko ja tunisia olivat ranskan alusmaita.. joten 43 leveyspiiri kattaa myös ne!  ::)
ei vainen.. ongelmahan tuo on..

Koko eteläinen Eurooppa on suurpiirteinen, siksi ei EWN:ssä voi pitää automaattista aktivointiakaan. Sieltä tulee välillä semmosta soopaa kaavakkeissa että oksat pois. Ja osaavat ne myös lähetellä monta kaavaketta peräjälkeen jollei asema näy kartalla heti seuraavalla sekunnilla  ;D

btw. EWN:ssä on nyt 174 PWS-asemaa Suomesta kun laskee mukaan ne jotka ovat olleet linjoilla viimeisen 30 päivän aikana. Yhteensä Suomalaisia asemia on 740. Koko EWN:ssä on asemia yhteensä 4430 (kasvanee vielä vähäsen kun siirryn etelämmäksi Netatmojen kanssa).
« Viimeksi muokattu: Maanantai, 09.10.2017, 16:26 kirjoittanut weatherc »

Poissa einari

 • Taso ei enää mitattavissa
 • *****
 • Viestejä: 1387
Vs: Netatmot EWN:ään
« Vastaus #15 : Maanantai, 09.10.2017, 16:59 »
Voisiko  lapin osalta jättää nämä sade- ja tuuliehdot pois, jos ajattelee rovaniemestä ylöspäin niin vajaa parikymmentä tulisi lisää..
pitäisi ne lämpötilaehdot  :)

Poissa weatherc

 • Ylläpito
 • *****
 • Viestejä: 8792
Vs: Netatmot EWN:ään
« Vastaus #16 : Maanantai, 09.10.2017, 17:55 »
Voisiko  lapin osalta jättää nämä sade- ja tuuliehdot pois, jos ajattelee rovaniemestä ylöspäin niin vajaa parikymmentä tulisi lisää..
pitäisi ne lämpötilaehdot  :)

Teoriassa voisi, mutta puolet niistäkin ovat pienellä alueella Kittilän kulmilla ja koko itäinen Lappi lukuunottamatta Sallaa/Naruskaa on hyvin tyhjää joten siinä mielessä se ei paljoa auttais. Aika hassua että Sodankylä-Inari-Utsjoki-alueella ei ole ainuttakaan Netatmoa.

Poissa weatherc

 • Ylläpito
 • *****
 • Viestejä: 8792
Vs: Netatmot EWN:ään
« Vastaus #17 : Maanantai, 09.10.2017, 23:52 »
Kyllä siellä inarissakin on ainakin wun mukaan, Iinari3 ja Iakujaer3.. sevettijärvelläkin oli taannoin.. en tiedä mihin kadonnut. sitten näätämössä on vielä jokin jota luetaan cumuluksella.. voi ollaa kyseessä kirakkajärvikin?? terveisin mielipideautomaatti..

Juu, mäkin oon nähnyt noita WU:ssa.
EWN:ssä siivottu suomalaisia paikannimiä, esim Naruskasta tiputettiin Salla pois ja "Salla, Naruskasta" tuli "Naruska, Länsipuolentie". Näin ovat molemmat Naruskalaiset peräkanaa listassa.  :)

btw. Netatmon API teki uuden "haku päin mäntyä"-ennätyksen, sieltä puski Kanadalaisia asemia :P

Poissa Naruskan Ukka Matinpoika

 • Taso ei enää mitattavissa
 • *****
 • Viestejä: 1301
  • Naruskan Retkeilymaja
Vs: Netatmot EWN:ään
« Vastaus #18 : Tiistai, 10.10.2017, 08:14 »
Ei tähän Naruskaan kannata Sallaa liikaa sotkeakaan. Mehän ollaan täällä lähes itsenäinen alue, enempi vielä, mitä Ahvenanmaa... ;)


Poissa weatherc

 • Ylläpito
 • *****
 • Viestejä: 8792
Vs: Netatmot EWN:ään
« Vastaus #19 : Tiistai, 10.10.2017, 13:00 »
Ei tähän Naruskaan kannata Sallaa liikaa sotkeakaan. Mehän ollaan täällä lähes itsenäinen alue, enempi vielä, mitä Ahvenanmaa... ;)

Milloin Naruska saa oman lipun ja postimerkin? ;D ;D ;D