EWN ennuste osittain rikki

Aloittaja weatherc, keskiviikko, 11.12.2019, 14:16

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

Tuossa kun tutkailin ennusteen debug-datoja ajatuksena löytää mitä sateen todennäköisyyttä vaivaa niin huomasin että siinä on muutakin rikki.
Käytännössä se pyörii tällä hetkellä ilman esim Saksan DWD:n ja muiden maiden GRIB-datoja ja roikkuu nyt lähinnä YR:n, SMHI:n ja FMI:n piste-ennusteiden varassa. GRIB-datoja tarvitaan juuri sateen todennäköisyyden ym vastaavien arvojen generoimiseen.

Pitääpi myös muistaa poistaa API-avaimet FMI-kyselyistä, lakkaavat toimimasta vuodenvaihteessa...

weatherc

Beta-ennuste korjattu.
Samalla kasvoi takaisin 16 päivään kun sain GFS:än sateen korjattua.
Taannoisen GFS-päivityksen yhteydessä muuttui sadearvo akkumulatiiviseksi eli siellä 16 päivän korvilla kiikkui lukemia tyyliin 60 milliä (GFS:hän on tavallaan kuuluisia suht isoista sademääristä :P).....
Seurataan toimintaa pikkasen ennenkuin siirrän muutokset myös julkiseen versioon...

Testissä myös uusi tapa hakea "kolmannen osapuolen" datoja käyttämällä curl_multi. Ennuste hakee 4 eri datafilua joten kestää kotvasen (3-4 sek) jos hakee ne yksitellen sen sijaan että hakisi ne samanaikaisesti.

weatherc

Ennusteen latautumiseen saatu lisää vauhtia kahdella muutoksella (koskee myös julkista versiota, joka tällä hetkellä käytännössä sama mitä beta-versio):
- curl_multi:n käyttö ulkopuolisen datan haussa, näin se hakee ne samanaikaisesti eikä yksitellen
- geonames-tietokantaan tehtiin uudet indeksit. Eli käytännössä laitettiin unique-indeksit ja dumpattiin pois kaikki duplikaatit.  :)

Nämä tiputti *tuoreen* ennusteen hakua n 5 sek => reilu 1 sek. Mikäli datat jo löytyvät serveriltä niin on generointiaika luokkaa 0.15 sek.