PALAUTUMISTIEDOTE: SDR-järjestelmä palautunut linjoille

Aloittaja J.Jäntti, sunnuntai, 09.07.2017, 00:30

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

J.Jäntti

Siinä piti mennä 3.5h maksimissaan, menikin lopulta 11.  ::)

Ensimmäinen ongelma tuli täydessä ajatuskatkossa koskien skanneriantennin splitterin kytkimiä. Jostain sain päähäni että ne kulkevat samalla tavalla reiästä työnnettävänä mallina. Niinhän ne tekikin mutta kun kaapelit olisivat pitäneet syöttää reiästä ulos ensin, mitä en tehnyt. Lopputuloksena takapakkia, kaapelit pois kytkimistä ja homma uusiksi.

Sitten alkoivat ongelmat SDR:n kanssa. Tilaamani toinen 10-paikkainen USB-hubi osoittautui totaalisen sudeksi. Haistoin hommassa jo epäonnistumista siinä kun huomasin että identtiseltä vaikuttanut hubi oli kuoriltaan identtinen mutta sisuskaluista hubin ohjainpiiri olikin toisen valmistajan tekemä. Epäilykset osuivat oikeaan kun yksikään SDR-tikuista ei toiminut lainkaan. Ne kyllä näkyivät Linuxille, mutta kaikki kanssakäynti datavirran saamiseksi aiheutti joko hubin resetin tai ohjelman leikkaamisen kiinni. Tarkempi tutkimus osoitti että piiri oli sama, kuin yhdessä aiemmin hankkimassani USB hubissa, joka käyttäytyi yhtä rumasti. No, sehän olikin eBay-tilaus. Ei mikään tappio itsessään. Nyt vain tuloksena on se, että toimiva USB-hubi on kahta paikkaa vajaa pelkkää SDR-tikkua. Tuollaisen tikkusuman viileänä pitämiseksi pitää hommata erikseen tuuletin puhaltamaan niihin sillä tikut tuppaavat lämpenemään käytössä varsin korkeisiin lukuihin.

Hubi-episodi aiheutti lopulta sen, että kaikki aiemmin tekemäni SDR-kartoitukset meni uusiksi. Ne saatiin valmiiksi kello 22:50 ja kello 23:00 SDR-kanavat avattiin.

Kokonaisuudessaan hommaan tuhraantui 11 tuntia. Uusia taajuuksia on tulossa, mutta kannattaa huomioida, että tämänhetkiset kanavapaikat eivät ole lopulliset. Niihinkin on suunnitteilla muutoksia Elokuussa.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------