Kirjoittaja Aihe: Netatmo PeetBrosin rinnalle.  (Luettu 27686 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Zalama

 • Mielipidepresidentti
 • ****
 • Viestejä: 112
Vs: Netatmo PeetBrosin rinnalle.
« Vastaus #80 : Torstai, 05.10.2017, 12:11 »
systeemin johon kalvon sijoitan, itse sadepurkin sisälle bi-metallitermostaatti joka sulkeutuu +5 ja avautuu +15 asteessa, ettei kovin paljoa harakoille lämpöä pukkaa, sitä en vielä ole päättänyt että laitanko 1 35 wattisen vai 2 12 wattista kalvoa..  :)

Mulla on Daviksessa vastaavanlainen systeemi, sama termostaatti + 2 x 12 wattista kalvoa, yks molemmille sivuille. Mulla on tuo manuaalisen kytkimen takana enkä pidä sitä päällä päällä kun tarvittaessa. Daviksen sisus on niin iso että tein sopivan kokoisesta kukkaruukusta kaarevat seinät kalvoille ja asensin ne sinne sisälle niin etteivät koske kipon muoveja.
Mulla on eristeena sellainen telttapatjan vaahtomuovi amparin ulkokehalla (sisapuolella) ja sen paalla alumiinifolio. Lammittimena 15W uunilamppu ja johdon valissa saadettava himmennin. Toiminut monta vuotta, paitsi tuo uunulamppu ei tahdo kestaa talven yli.

einari

 • Vieras
Vs: Netatmo PeetBrosin rinnalle.
« Vastaus #81 : Maanantai, 06.11.2017, 18:15 »
Laitan tähän ohjeen wifi-yhteyden temppuilusta,  siinä selviää yleisin syykin.. lainaus on elisan sivuilta..

Jos modeemi on ollut yhtäjaksoisesti päällä useita viikkoja tai kuukausia, on mahdollista, että modeemi alkaa jumittamaan ja langaton yhteys on tämän vuoksi hidas tai pätkii. Jumittaminen johtuu yleensä modeemin muistin loppumisesta.

Käynnistä modeemi uudelleen ottamalla laitteesta virtajohto irti n. 10 sekunnin ajaksi, kytke johto sen jälkeen takaisin ja käynnistä modeemi uudelleen.

Varmista, että modeemi on sammuksissa tarpeeksi pitkään (muutama sekunti ei riitä), jotta jännite ehtii varmasti poistumaan laitteesta. Jos modeemi on jumissa ja virrat käytetään laitteesta pois ainoastaan pikaisesti, modeemi pysyy jännitteen vuoksi osittain käynnissä eikä jumitus tällöin poistu.
Tänään oli tällainen tapaus  :)

Poissa Naruskan Ukka

 • Taso ei enää mitattavissa
 • *****
 • Viestejä: 1228
  • Naruskan Retkeilymaja
Vs: Netatmo PeetBrosin rinnalle.
« Vastaus #82 : Maanantai, 06.11.2017, 18:32 »
Noniin, unohdin tuohon äskeiseeni kirjoittaa, että modeemin aikakatkaisimen oli joku näpännyt irti ja kytkenyt virrat suoraan jakopalikasta. Kytkin modeemin asemiinsa nyt niin, että kytkinkello sulkee modeemin vartiksi kerran vuorokaudessa, kuten on tapahtunut muutaman kuukauden ajan. Tarkkaa tietoa minulla ei ole, milloin ajastin on näpätty välistä pois. Mökillä käy välillä liiankin omatoimisia asukkaita...

Olen samaa mieltä elisan ja einarin kanssa siitä, että liian pitkät sessiot juuri modeemille ovat monen pahan alku ja juuri. Toivotaan, että hommat alkavat pelaamaan aloitusjakson tapaan...kopkop. ;)

Poissa weatherc

 • Ylläpito
 • *****
 • Viestejä: 8046
Vs: Netatmo PeetBrosin rinnalle.
« Vastaus #83 : Maanantai, 06.11.2017, 19:06 »
Tämän saman huomasin Kemiönsaaren etäaseman kanssa ekana kesänä. Siellä ratkaisin asian niin että kesäsin kun asema raksuttaa 24/7 on kerran vuorokaudessa keskellä yötä ajastettu rebootti 5 min tauolla. Tämän lisäksi valvoo Pi yhteyttä niin että se kerran tunnissa tarkistaa yhteyden ja reboottaa modeemin jollei se saa yhteyttä modeemiin (modeemin virran-ohjaus tapahtuu Pi:n GPIO:n/releen kautta).   

Poissa jt68

 • Aktiivinen jäsen
 • *
 • Viestejä: 25
Vs: Netatmo PeetBrosin rinnalle.
« Vastaus #84 : Sunnuntai, 03.12.2017, 20:08 »
onkohan tässä asemassa miten pitkä muisti,jos asema ei ole yhteydessä nettiin?
Täällä elisa katkoo yöllä 1800hz taajuutta yö aikaan,jos modeemi ei ole automaatilla,niin netti katkeaa yöksi.
Yöksi jää siis 800 taajuus käyttöön.

einari

 • Vieras
Vs: Netatmo PeetBrosin rinnalle.
« Vastaus #85 : Torstai, 07.12.2017, 19:56 »
tuli vastaus tuesta..

Thanks a lot for your mail and the picture,
I am eager to know how efficiant it is, please keep me informed.
 
Only the main station has an inner memory, all other units sends the data to the station,
 
the station can store upto  21/(number of modules) days of data.
for example if you have only a rain gauge added then 21/3 =7 days of data.
 
and two stations cant use the same windgauge, it is not possible.
Hope I was helpfull here.

Eli noin pääpiirteittäin voi olla ilman wi-fiä niin että kaikki historia säilyy : jos sisä- ja ulkoyksikkö > noin 10 vrk.
+ sadeanturi > 7 vrk
+ tuulianturi > vähän reilu 5 vrk..
eli aika hyvä muistiavaruus, ei vain kertonut minkä kokoinen....

ei siinä yön katkot tunnu missään.. mutta.. esim. EWN ja WU ei talleta siltä katkon ajalta historiaa, vaan se on otettava Netatmon weathermapin Dashboard-valikosta, sitten kun menee siellä asetuksiin niin saa xsl- cvs- tiedostoina dataa ja voi tehdä vaikka tällaisia käppyröitä (kuva)

Harmi kun ei saa samasta tuulimittarista dataa.. arvelinkin niin että varmaan vaihtaa uudelle sisäyksikölle uuden taajuuden kun lisää noita muita yksiköiä.. muutenhan olisi pasmat sekaisin  :D


einari

 • Vieras
Vs: Netatmo PeetBrosin rinnalle.
« Vastaus #86 : Perjantai, 08.12.2017, 11:37 »
Otan takaisin, tuli näppäilyvirhe  x > c.. eli nx power industrial..  näkyy tekevän monilla brändeillä käsittääkseni..

ilmeisesti tämä on sama .. http://sahkonumerot.fi/8720250

einari

 • Vieras
Vs: Netatmo PeetBrosin rinnalle.
« Vastaus #87 : Torstai, 14.12.2017, 20:02 »
Katselin tuossa noita kaikenlaisia markkinoilla olevia sääasemia, oikeastaan ei voi olla kuin tyytyväinen tämänhetkiseen tilanteeseen. ei taida olla vielä toista täysin langatonta eli WI-FI asemaa markkinoilla, ei edes välttämättä tarvitse tietokonetta, riittää kun esim. puhelimella asennettaessa laittaa puhelimen siihen vlan-verkkoon johon reitittimeen asema asennetaan.. tai vaikka kannettavalla, jonka voi ottaa kainaloonsa kun poistuu paikalta :)

Tuulimittarikin on toiminut ihan ok lumimyräköistä huolimatta, sademittarikin pelaa noin -5 asteen pakkaseen asti ainakin.. kun ei sen kylmempää ole ollut kun sulatus on ollut päällä.. säteilysuojan kun saa valmiiksi niin pitäisi olla asianmukaisessa kunnossa..

Tuolla jossakin on epäilty että kun tiedot menevät pilvipalveluun.. en kylläkään pidä sitä pilvipalveluna jos valmistajan serverillä on.. että historiaa katoaa, ei katoa.. sehän tuli tuossa todettua ja historian tuonti vanhasta uuteen yksikköönkin sujui jouhevasti. Jaa jos silti epäilee niin voihan ne tuoda vaikka joka kuukauden eka päivä edellisen kuukauden tiedot omalle koneelleen, pitää vain huomioida että antureilla on oma historiaosionsa, eli tuuli-sade-ulkoyksikköhistoria tuodaan omina excel-tiedostona tai csv:nä

Poissa weatherc

 • Ylläpito
 • *****
 • Viestejä: 8046
Vs: Netatmo PeetBrosin rinnalle.
« Vastaus #88 : Perjantai, 22.12.2017, 23:04 »
Jakutiassa in nyt 42,7 ja hyvin Netatmo mittaa..

https://screenshots.firefox.com/lroN8RXNR3G6yu9P/weathermap.netatmo.com

Saattaa mitata mutta mikä mahtaa olla sen paikkansapitävyys -40 lukemissa? Löytyykö siitä mitään luotettavaa tutkittua tietoa? Ihan mielenkiinnosta olisi kiva tietää mikä anturi siellä sisustassa raksuttaa.
Esim SHT31:ssä, joka raksuttaa omassa Daviksessa, on tyypillinen paikkansapitävyys -40:ssä +- 1.2° luokkaa (optimaali-haarukassa +10­° - +50° se on +- 0.3°).
SHT:n datasheetti esmex tuolla: https://cdn-shop.adafruit.com/product-files/2857/Sensirion_Humidity_SHT3x_Datasheet_digital-767294.pdf

einari

 • Vieras
Vs: Netatmo PeetBrosin rinnalle.
« Vastaus #89 : Lauantai, 23.12.2017, 07:18 »
Saman Sensirionin anturia käyttää, tosin SHT20 on ollut ainakin alkuvaiheessa, saattaa olla että on päivitetty..
Mutta tarkka tuo on, -40°c  0,6°c ja +5° - +60° DeltaT on 0,2°..


Samoja komponentteja myös sisäyksikössä..tuolla on tietoa mitä netatmo on syönyt :-)
https://www.fictiv.com/blog/posts/netatmo-weather-station-teardown-part-1-outdoor-module
Katsoin myös eilen yakutskin lentoaseman lukemia, asteen sisään oli..
j
a tässä kuva SHT20 arvoista