FinWX Foorumi
lauantai, 16.12.2017, 01:49 *
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointi sähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset:

Ei uusia uutisia.
 
   Etusivu   Ohjeet Haku Kalenteri Kirjaudu Rekisteröidy  
Sivuja: 1 ... 13 14 [15]
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Netatmo PeetBrosin rinnalle.  (Luettu 12280 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
einari
Mielipidepresidentti
****
Poissa Poissa

Viestejä: 136


« Vastaus #140 : sunnuntai, 03.12.2017, 21:43 »

Siellä netatmon pääyksikössä on Spansion flash-muistipiiri, koosta en tiedä mutta voisin kysäistä lähiaikoina netatmon tuesta.
sen voin ainakin sanoa että kyllä se yön kestää ilman yhteyttä, ja pitempäänkin.. päivittää sitten sinne historian kun yhteys palaa..
datan saa niiden weathermapista ainakin.

Itsellä oli alussa wi-fi yöt kiinni mutta kun katselin dataa äsken niin ei katkoja siellä, samoin vilkaisin Ukan dataa 5-6.11 kun sillä oli tuo tässä ketjussa mainittu katkos... ja täydellisenä sielläkin data oli.

Onhan se ymmärrettävää, että tallentaa pitemmäksi aikaa tietoa, kun tämän voi asentaa puhelimen tai tabletin wi-fin kautta pelittämään eikä sitä koko aikaa kotona olla Hymyilee

toki sen koon saisi tietää kun avaisi purkin, mutteei viitsi kun on takuuaikaakin puolitoista vuotta jäljellä..  Virnistää
tallennettu
einari
Mielipidepresidentti
****
Poissa Poissa

Viestejä: 136


« Vastaus #141 : torstai, 07.12.2017, 19:56 »

tuli vastaus tuesta..

Thanks a lot for your mail and the picture,
I am eager to know how efficiant it is, please keep me informed.
 
Only the main station has an inner memory, all other units sends the data to the station,
 
the station can store upto  21/(number of modules) days of data.
for example if you have only a rain gauge added then 21/3 =7 days of data.
 
and two stations cant use the same windgauge, it is not possible.
Hope I was helpfull here.

Eli noin pääpiirteittäin voi olla ilman wi-fiä niin että kaikki historia säilyy : jos sisä- ja ulkoyksikkö > noin 10 vrk.
+ sadeanturi > 7 vrk
+ tuulianturi > vähän reilu 5 vrk..
eli aika hyvä muistiavaruus, ei vain kertonut minkä kokoinen....

ei siinä yön katkot tunnu missään.. mutta.. esim. EWN ja WU ei talleta siltä katkon ajalta historiaa, vaan se on otettava Netatmon weathermapin Dashboard-valikosta, sitten kun menee siellä asetuksiin niin saa xsl- cvs- tiedostoina dataa ja voi tehdä vaikka tällaisia käppyröitä (kuva)

Harmi kun ei saa samasta tuulimittarista dataa.. arvelinkin niin että varmaan vaihtaa uudelle sisäyksikölle uuden taajuuden kun lisää noita muita yksiköiä.. muutenhan olisi pasmat sekaisin  Hymyilee leveästi* syyskuu rouvi.jpg (60.72 kilotavua, 1244x376 - tarkasteltu 14 kertaa.)
tallennettu
Naruskan Ukka
Taso ei enää mitattavissa
*****
Poissa Poissa

Viestejä: 1167WWW
« Vastaus #142 : torstai, 07.12.2017, 20:18 »

Asiasta kolomanteen tässä välissä. Muistatko einari sen paristomerkin,jolla nämä Netatmot on varustettu tehtaalta saapuessaan? Arvelin vain, että etsiskelisin sitä samaa plaatua lähitulevaisuutta varten, kun tulee aika vaihdella niitä paristoja uusiin, jos tämä talveksi entuseen malliin Naruskalla joskus kääntyy. Joku jossain ketjussa niitä mainostikin hyviksi kestämään...

Yhden laitteen paristo näyttää piirun alentuneen tuolla ison koneen näytöllä. Ja se yksi on muuten tuulimittari, eli viimeisimmäksi tuonne Kallelan vuokramökille asennettu verme. Asemahan näkyy EWN:ssä Naruska Länsipuolentie -nimellä.
tallennettu

einari
Mielipidepresidentti
****
Poissa Poissa

Viestejä: 136


« Vastaus #143 : torstai, 07.12.2017, 21:17 »

En muista, mutta katsoin.. amerikkalainen merkki.. luki NC Power Industrial, en netistä äkkipäätä löytänyt että ssaisiko suomesta..

noita kehuvat hyväksi kylmälläkin..
https://www.akkula.fi/Lithium-4-AAA
 ja ehkä panasonic toisena..
kuluttaja.fi testeissä on jotain muitakin merkkejä mutta

Se, miksi tuulimittari kuluttaa enemmän virtaa johtuu siitä ettäs iinä on ne 4 ultraäänihärpäkettä ja tuottaa myös dataa enemmän kuin muut anturit yhteensä.. suunnat, puuskat, normituuli..   Niin minullakin on laskenut puolessa vuodessa pykälän.. vaikka siinä on muistaakseni tuplaten, eli 4 paristoa...
tallennettu
Naruskan Ukka
Taso ei enää mitattavissa
*****
Poissa Poissa

Viestejä: 1167WWW
« Vastaus #144 : torstai, 07.12.2017, 22:42 »

Tämä paristolla toimivuus on se, missä Netatmo käyttömukavuudessa häviää PeetBrosille. Piuhaa risteille siellä ja täällä ja vielä tuollakin, mutta vehkeet pelaavat, kunhan sähkön toimitusvarmuus on järjestettynä.

Yksi miinus on PeetBrosin tavarantoimitusten hitaus. Siihen on osasyyllinen myös oma Postimme, joka taas lähetti manuaalikirjeenä tiedon siitä, että setäsamulitrumppi oli lähettänyt tuulimittaripalikat jo Suomeen, mutta tullaustiedot eivät saapuneet sähköisinä. Tullaus sinällään oli helppoa, kun tiedot onneksi oli painettu postin manuaalipostiin.

Nyt odottelen oman postimme ripeää ja varmaa tavarantoimittamista tänne Naruskalle. Saapa nähdä, mitä reittiä pitkin... Järkyttynyt
tallennettu

einari
Mielipidepresidentti
****
Poissa Poissa

Viestejä: 136


« Vastaus #145 : perjantai, 08.12.2017, 11:37 »

Otan takaisin, tuli näppäilyvirhe  x > c.. eli nx power industrial..  näkyy tekevän monilla brändeillä käsittääkseni..

ilmeisesti tämä on sama .. http://sahkonumerot.fi/8720250


* PCA9044_2_1.jpg (34.59 kilotavua, 800x800 - tarkasteltu 10 kertaa.)
tallennettu
einari
Mielipidepresidentti
****
Poissa Poissa

Viestejä: 136


« Vastaus #146 : torstai, 14.12.2017, 20:02 »

Katselin tuossa noita kaikenlaisia markkinoilla olevia sääasemia, oikeastaan ei voi olla kuin tyytyväinen tämänhetkiseen tilanteeseen. ei taida olla vielä toista täysin langatonta eli WI-FI asemaa markkinoilla, ei edes välttämättä tarvitse tietokonetta, riittää kun esim. puhelimella asennettaessa laittaa puhelimen siihen vlan-verkkoon johon reitittimeen asema asennetaan.. tai vaikka kannettavalla, jonka voi ottaa kainaloonsa kun poistuu paikalta Hymyilee

Tuulimittarikin on toiminut ihan ok lumimyräköistä huolimatta, sademittarikin pelaa noin -5 asteen pakkaseen asti ainakin.. kun ei sen kylmempää ole ollut kun sulatus on ollut päällä.. säteilysuojan kun saa valmiiksi niin pitäisi olla asianmukaisessa kunnossa..

Tuolla jossakin on epäilty että kun tiedot menevät pilvipalveluun.. en kylläkään pidä sitä pilvipalveluna jos valmistajan serverillä on.. että historiaa katoaa, ei katoa.. sehän tuli tuossa todettua ja historian tuonti vanhasta uuteen yksikköönkin sujui jouhevasti. Jaa jos silti epäilee niin voihan ne tuoda vaikka joka kuukauden eka päivä edellisen kuukauden tiedot omalle koneelleen, pitää vain huomioida että antureilla on oma historiaosionsa, eli tuuli-sade-ulkoyksikköhistoria tuodaan omina excel-tiedostona tai csv:nä
tallennettu
Sivuja: 1 ... 13 14 [15]
  Tulostusversio  
 
Siirry:  

MySQL pohjainen foorumi PHP pohjainen foorumi Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2011, Simple Machines Validi XHTML 1.0! Validi CSS!