Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

21.06.2017

Aloittaja J.Jäntti, keskiviikko, 21.06.2017, 17:14

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

J.Jäntti

Pukkasi sitten ylläriksi ukkosta sisämaasta niskaan.
Katselin kello 15 aikaan töistä lähtiessäni että onpas pohjoisen puoleisella taivaalla äksyn näköinen pilvimassa, mutta koska aurinko paistoi samaan aikaan alueella, ajattelin sen äksyilyn olevan vain optinen harha. No eipä ollut. Kotiin juuri päästessäni tuulilasiin löi muutama isompi pisara, mutta vähäistä vesisadetta lukuun ottamatta ei ollut mitään muuta näytillä paitsi yhä tummemmat pilvet.

Pääsin koirien kanssa ulos ja lähes saman tien kun kävelin pihan poikki, välähti ensimmäisen kerran ja noin 5 sekunnin päästä jyrähti (kello 15:44). Toinen välähdys tuli pari minuuttia ensimmäisen jälkeen ja ääni paljasti sen olleen maasalama. Sitten alkoi satamaankin oikein todenteolla. Sääaseman liepeillä puski isoja vesipisaroita ja rakeita. Sääasema mittasi vajaassa tunnissa 16.8mm vettä ja se myös näkyi katukuvassa, kun sadevesiviemärit vetivät ylämäestä tulvivia vesimassoja minkä kykenivät samaan aikaan kun pari pilvisalamaa jyrinöineen havainnointiin. Viereisessä Käpylän kaupunginosassa puolestaan väestöhälytin suuttui lähellä lyöneestä salamasta sen verran paljon, että se alkoi huudella yksikseen hetken aikaa suoraa ulvontaa. Kun se tasainen ympäriinsä kaikuva huuto yhdistettiin ukkosen jyrinään, tunnelma oli aika pahaenteisen oloinen.

Kotiin palasi kaksi läpimärkää koiraa ja niiden omistaja, joka taisi miettiä sen suuntaista, että "ensi kerralla kun näitä loistoideoita saa, mietitäänpä vielä uudelleen". Kokonaisuutena ukkonen visiteerasi sääaseman lähellä noin viisi minuuttia ja sen jälkeen siltä loppuivatkin voimat.
Ukkospäivä 2 on saavutettu. Lisää tänne vain. ;D
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------