Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Kevät 2017

Aloittaja Jussa, perjantai, 03.03.2017, 16:03

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Jussa

Asemalla satoi kahden vuorokauden aikana 30cm lunta. Aamun lumensyvyys oli 92cm. Koko talven vallinnut lumeton metsä on saanut samanlaisen kuorrutteen kuin sydäntalvella konsanaan. Saas nähdä tuleeko kolmas talvi perätysten kun metrin raja rikotaan. Tuo lumi on nyt niin hötyä, että tiivistynee ainakin 10cm.

J.Jäntti

Pääkaupunkiseudulla jatkuvat merkilliset pääkallokelit. Ensin on pakkasta lähes 10 astetta, sitten vetää pilviseksi kelit ja lopulta lämpötila nousee nollan yläpuolelle, samaan aikaan pukaten lunta jonkinlaisella tuulen nopeudella. Lumi ehtii olemaan maassa sen muutaman päivän plussakelien kanssa muuttuen loskaksi ja vedeksi, kunnes tulee taas aurinkoiset säät ja lämpötila putoaa nollan alapuolelle. Sitten mennään taas luistinradalla kun hiekotus ei enää toimikaan. :P

Maaliskuun alkupäätä tässä kuitenkin eletään edelleen, joten keleistä voi odotellakin melko ailahtelevia. Termisen kevään odottelen alkavan vasta kuun loppupuolella.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

weatherc

#2
Samanlaiset kelit olleet täällä Salonkin kulmilla.
Kuulin tuossa että esmex Turun TYKS:ssä ollut yli 2 vrk jonot lonkkaleikkauksiin vaikka niitä on tehty 8 kpl/vrk mikä kertonee olleista keleistä myös jotain.

Viime vuorokauden saldo ollut noin 4 senttiä lunta taas vaihteeksi...Lumimittarin lukema on kiikkunut siinä 7-15 cm välimaastossa oikeastaan Tammikuun alusta asti.

Jos katsoo asemahistorian vuodenaika-tilastoa niin on kevään alussa aika reippaasti hajontaa (07.02-10.04) mutta tuossa 20-30 päivän korvilla on pieni rykelmä vuosia joten viimestään parin viikon päästä vois alkaa keväistymään, onhan tätä samaa sahaavaa keliä nyt katseltu marraskuun alusta asti  ;D

weatherc

#3
Aikas tasapaksua ollut talvi täällä Salon kulmilla, tilastoja kun tutkailin niin viimeisen 4 kuukauden keskilämpötilat ovat olleet 2.1° sisällä ::)

Marraskuu -1.2°
Joulukuu -1.4°
Tammikuu -3.0°
Helmikuu -3.3°
Maaliskuu tähän asti (9pv) -1.3°

Tasapaksuus on näkynyt myös lumensyvyydessä, ei taidettu kertaakaan päästä yli 15 cm mutta lunta on nyt ollut yhtäjaksoisesti maassa yli 2 kk. Silti on saanut olla kolailemassa/hiekottamassa käytäviä ihan riittävästi.

Jussa

Taivalkoskella talvi on ollut toistaiseksi hiljalleen kylmenevä :)
Marraskuu -6.2
Joulukuu   -7.5
Tammikuu  -9.2
Helmikuu   -9.9
Maaliskuun alku -8.0.

Talvea kuvaa lämpötilojen puolesta tasaisuus. Kovia pakkasia ei ole ollut kuin muutamana päivänä ja toisaalta pidempiaikaisia vesikelejä ei ole ollut. Hetkittäin toki ollaan käyty reilusti plussalla Föhn-tuulen ansiosta, mutta ilma on silloin olut kuivaa. Luntakin alkaa olemaan jo normaalit määrät (87cm tätä kirjoittaessa). Helmikuu jatkaa edelleen tilastokummajaisena eikä -30 rajaa alitettu vieläkään. Nyt maaliskuulla on ollut taas kylmempiä lukemia mitä helmikuulla.

Jussa

Kuulin, että jollain radiokanavalla olisi keskusteltu ettei kesärenkaita vielä ehkä kannate laittaa kun jossain päin pohjoista saattaa olla vielä lunta :) No tänään lunta vähän ripsinyt täällä jossain päin, 17cm kertymä. Kun entistäkin oli vähän niin nyt ollaan lukemassa 98cm ;) Uhkaavasti näyttää tulevan se kolmas perättäinen metrin rajan rikkova talvi.


weatherc

Samaan aikaan näyttää siltä että terminen kevät alkoi täällä lounais-kulmalla 09.03. Lunta ei ole enää kun nimeksi mutta jäätä paikoin senkin edestä. Luin tuossa että routaa olisi jopa enemmän kun normaalisti, Mietoisissa on joku roudan-mittauspiste ja siellä oli 60 cm routaa. Mikä taas tietää pomppuisia pikkuteitä kun se alkaa sulaamaan....

weatherc

Metri lähenee aikas suurta osaa Pohjois-Lappia

J.Jäntti

Kevät etenee Helsingissä suhteellisen vauhdikkaasti.
Luonnossa alkaa tapahtumaan jo keväisiä asioita, kuten esim. mustarastaan laulua, jota jo kuuluu lähimetsistä etenkin aamuisin. Viereinen Vantaanjoki on avautunut Vanhankaupunginkosken ylärajaan asti ja jääkuori on vauhdikkaasti saamassa kyytiä muissakin kohtaa. Lunta FinWX Helsinki-71:llä ei ole enää lainkaan, mutta paikoissa, johon aurinko ei pääse vielä paistamaan, kuten pohjoissuuntaiset kallioalueet, lunta vielä löytyy jonkin verran.

Terminen kevät alkoi sääasemalla 19.03.2017.
Asemalla on puskenut parin viime päivän aikana räntää ja vettä, josta ensiksimainittua tuli hetkellisesti hyvinkin sakeasti niin että maa meni valkoiseksi. Tätä tilannetta ei tosin kestänyt kuin noin puoli vuorokautta ja taas on asfaltti enää vain märkää.

"Keltainen lehdistö" on uhitellut myös että kevättä pukkaa jopa +14°C:n luvuilla lähiaikoine. Sen uskon vasta, kun sääaseman mittari sellaisia lukuja näyttää. ;D
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

Hemmo

Kevät tulee kyllä.
Tänä aamuna klo 03:06 jyrähti ukkonen paukauttaen oikein kunnon voimalla .. kaiku kuuli pitkääään.
Olikohan ennuste tulevalle kesälle ?
Lunta piisaa meikäläisellä vielä pitkään.
Tällä paikalla kun tuntuu lunta löytyvän vielä juhannuksenakin vaikka Espoossa ollaan.
Lumimittari kun näyttää 26 cm ?
Se kun on nähtävästi tuo metsä joka varjostaa pihaalueen tehokkaasti.