Kirjoittaja Aihe: Windows jumissa taas...  (Luettu 3177 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa weatherc

 • Ylläpito
 • *****
 • Viestejä: 8841
Windows jumissa taas...
« : Tiistai, 27.12.2016, 19:01 »
Win7 näyttää menneen juntturaan taas ja siten ei ole tullut dataa sitten eilisen.
Alkaa olemaan kärsivällisyys tuon Wintoosan kanssa aika vähissä...
Palikat olisi olemassa että saisin sen siirrettyä Linukalle (Odroid C2:lle), ei ole vaan saanut aikaseksi vielä...

Poissa weatherc

 • Ylläpito
 • *****
 • Viestejä: 8841
Vs: Windows jumissa taas...
« Vastaus #1 : Perjantai, 30.12.2016, 14:14 »
No niin, toisen kerran juntturassa kolmessa päivässä. Nyt on tuo wintoosa juntturoinnut viimeisen kerran.
Asema palaa linjoille kunhan saadaan datat WD:stä konvertoitua WeeWX:lle (Githubista löytys häkkyrä tätä varten https://github.com/wbphelps/wdConvert ;D).

Poissa teutari

 • Taso ei enää mitattavissa
 • *****
 • Viestejä: 1301
  • Teutari.net Sääasema
Vs: Windows jumissa taas...
« Vastaus #2 : Perjantai, 30.12.2016, 16:00 »
Täällä puksutetaan menemään vanhalla HP Compaq 8000 Elite Business PC:n romulla eikä mitään ongelmia tuon Win 7 PROn kanssa, vaikka se on ollut käynnissä kohta 4 kuukautta ilman buuttausta.
Hyvin näyttää WD, NexStorm ja kamerasoftatkin pyörivän vaikka villakoiria näyttää pilkistelevän sieltä sun täältä joten kait sitä pitää kohta pikkusen ravistella.
Tuo "Station system up for" ei pidä paikkaansa koska WD aloittaa 48 vuorokauden jälkeen aina uuden vuorokausi pyörityksen. En tiedä mikä ihmeen taika siinä sitten on.


Davis Vantage Pro2 Plus (cabled)

Poissa weatherc

 • Ylläpito
 • *****
 • Viestejä: 8841
Vs: Windows jumissa taas...
« Vastaus #3 : Lauantai, 31.12.2016, 16:13 »
Kyllähän tuossa omassakin pitäisi potkua olla ihan kiitettävästi.
Win7 oli kuitenkin saanut 40G kokoisen C-osion täyteen vaikkei purkilla plärätä nettiä eikä päivitykset ole päällä (sää-jutut ovat D-osiossa).

Se mikä eniten on risonnut on se että jumi-tilanteissa on WeatherLink pätkinyt data-tulon poikki ihan OK kun taas WD on takonut flatlineä. Maanantain jumissa oli tulos liki 24h flatlineä WD:n toimesta. Kun käynnisti uudelleen niin WL haki puuttuvat datat ja käppyrät näytti ihan kuten piti kun taas WD:llä on data ihan mitä sattuu tuon flatlinen takia.

En tiennyt että olisko pitäny itkeä vai nauraa kun koitin ajaa noita WD:n logfiluja tuon WD=>WeeWX-parserin läpi. Huom koitin. WD:n logfilut ovat niin täynnä virheitä/uupuvia rivejä ym. sontaa että ovat täysin käyttö-kelvottomat. Ja tämä koskien kaikkia vuosia.

Datan suhteen on pelastus WeatherLink. Googlella löytys Win-softa joka generoi Cumuluksen logfiluja WL:än .wlk-filuista. WeeWX taas tukee suoraan importtia Cumuluksesta. Niille muutamalle puuttuvalle kuukaudelle joista ei wlk-filua löydy voi taas käyttää WU-importtia. Kestää vaan "jokusen tunnin" ajaa ne WeeWX:än teitokantaan kun datarivejä on noin puoli miljoonaa per vuosi :P

Poissa weatherc

 • Ylläpito
 • *****
 • Viestejä: 8841
Vs: Windows jumissa taas...
« Vastaus #4 : Tiistai, 03.01.2017, 20:43 »
No niin, se kerpeleen Daviksen data teki saman kepposen Cubie:lla mitä wintoosallakin ei data lakkas tulemasta. Nyt alko syyttävä sormi osoittaa siihen USB-sarjaportti-härpäkkeeseen. Laitoin uuden tilaukseen Jimmsistä.

Otin tuon wintoosa wx-purkin tiukkaan syleilyyn ja puhalsin pölyt pihalle + siivosin rönsyjä ulos. Pihalle lähti noin puolet tavarasta :P
Siinä vaiheessa kun pääsin WD:hen alkoi kerpeleitä kuulumaan kun se kerpele ei ollut tehnyt backuppeja vuoteen vaikka kuinka on laitettu päivittäinen backup päälle (viimeinen backuppi tammikuulta 2016). Ellei se tee sellaista ens yönä vaikka nyt on tuorein versio kehissä lähtee postia Hamiltonille.

Toinen on se että sehän osaa vaikka mitä (paitsi kahvin keiton) mutta mikään ei toimi täysin kunnolla. Koitin saada paria viime vuoden kuukautta korjattua WL:än wlk-filujen avulla ja kun teki raportit siitä kuukaudesta niin se automaattisesti päivitti sen niin kun olis ollut menossa oleva kuukausi, eli piti aina lopuksi tehdä menossa oleva tammikuu että tuli oikein...