Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Talvi 2016

Aloittaja weatherc, lauantai, 03.12.2016, 12:38

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

Porvoossa lämpötila nousi 10 astetta 10 minuutissa  :o

https://twitter.com/meteorologit/status/817660391903952896

Naruskan Ukka Matinpoika

Lökösää talvea, miinus kymmenen asteen alle olevia pakkaslukemia pidellyt Naruskalla niiden neljänkympin pakkasten jälkeen. Eikäpä täällä Lapin raukoilla rajoilla tiedetä kuin uutisten perusteella etelän viidentoista metrin merenaalloista ja kolmenkymmenen metrin sekuntivauhdilla puhaltelevista tuulista.

Taivaalta jos voi etelän suunnan hankaluuksista päätellä, niin alla olevan kuvan mukaiselta näytti eteläinen taivas tänään päivällä... :o ;)

www.naruska.com

weatherc

Tuosta paljon puhutusta myrskystä pari bongattua kuvaa Tallinkin Isabellen taxfree-myymälästä (paatti kulkee Tukholma-Riika väliä) :o :o :o

https://www.instagram.com/p/BPJ5he3DEbd/
https://www.instagram.com/p/BPKk27sjcEt/

Ruotsalaisen landgången-foorumin mukaan ainakin ruotsalais-media eivät uskoneet kuvia todeksi eivätkä siten ole julkaisseet niitä....

weatherc

Kilpisjärvellä meni jo metri rikki lumensyvyydessä.

J.Jäntti

Lainaus käyttäjältä: weatherc - sunnuntai, 15.01.2017, 13:18
Tuosta paljon puhutusta myrskystä pari bongattua kuvaa Tallinkin Isabellen taxfree-myymälästä (paatti kulkee Tukholma-Riika väliä) :o :o :o
Ruotsalaisen landgången-foorumin mukaan ainakin ruotsalais-media eivät uskoneet kuvia todeksi eivätkä siten ole julkaisseet niitä....

Sillä saattaa olla ((epä)suoraa geopoliittista) tekemistä sen kanssa, että kyseiset instagram-kuvat sisältävät kyrillisiä kirjaimia, niin media tulkitsee ne helpommin trollaukseksi kuin todeksi ja jos nuo olivat ainoat julkaistut kuvat, niin sitä herkemmin. Myrsky itsessään ei ollut varmasti mikään pikkujuttu. Ihmeellistä tuossa oli se, että laivat ylipäätään päästettiin tuollaiseen myllerrykseen liikenteeseen. Taisi vissiin joku Helsinki-Tukholma -laivoista kestotestata Maarianhaminan laituriakin.

FinWX Helsinki-71:llä lämpötila on nollan yläpuolella niukasti (+1.1°C) ja taivaalta pukkaa tällä hetkellä heikosti vettä. Keli on enemmän hieman syksyisen oloinen. Koiria ulos viedessä joutuu tekemään reittimuutoksia normaaleihin kävelyreitteihin, koska metsäalueiden kävelytiet (hiekkatiet) ovat paksun jääkuoren peitossa ja ajatus kaatumisesta jopa nastoilla varustetut kengät jalassa ei juurikaan viihdytä. Niinpä koirien kanssa joutuu menemään hieman urbaanimpia reittejä pitkin kunnes jääkerros on sulanut. Sitä tuo jonkin aikaa jatkunut nollan molemmin puolin heittely oli saanut aikaan. :P
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

systeemi

Mutta talveen liittyen:

Minun mielestä koko talvi on ollut aika eriskummallinen. Joulukuu oli kohtuu kylmä ja ihan talven oloinen. Nyt tammikuussa on ollut todella keväinen keli lähes joka päivä. Ainakin vielä viikoksi eteenpäin lupaa samanlaista keliä. Tämmöistä Kemissä.
Sääasema Nauska, Kemi

www.kemiweather.fi

weatherc

Ainakin täällä Perttelissä on talvesta seuraava hassu havainto,
marras-, joulu- sekä tammikuussa ollut kaikissa alussa kylmä piikki jonka jälkeen ollut nollakeliä loput kuusta.

Samat jäiset käytävät löytyy täältäkin mitä pääkaupungista. Rivarin käytävät pysyi suht hyvin kuosissa aina noin viikko takaperin asti jolloin muuttuivat jääradoiksi. No, onneksi taloyhtiöllä on santaa pihassa jota voi levitellä  :)

Jussa

Jopa täällä Koillismaalla on maisema kuin maaliskuulla, muutama suojajakso ja samaan aikaan ollut lähes myrskyisä tuuli on puhdistanut metsät tykystä. Tykkyraja menee täällä nyt 400m hujakoilla, eli näillä seuduin vain aivan korkeimpien vaarojen huiput on tykyn koristamat. On jännä nähdä tuleeko jo viides lauha helmikuu putkeen. Sääaseman perustamisen jälkeen ei täällä ole helmikuussa mitattu kertaakaan -30 asteen alittavaa lämpötilaa mikä on kyllä eriskummallista. Itse uskon kuitenkin edelleen, että nyt helmikuu on enempi normaali kuin edelliset, ehkä alussa vielä lämmin.

Naruskan Ukka Matinpoika

Kyllähän net tykyt puista lähtee ja postikorttimaisemat, kun nollakelillä tuommoset vinkat puhaltelee. Tammikuusta tulee Ukan sääaseman historian näillä näkymin toiseksi lämpimin vuodesta 2010 alkaen, jolloin sääasema toimi ensimmäisen täyden vuoden. Katsoin tuossa lämpötilat ilman huomista viimeistä tammikuun päivää.

Keskilämpötila 2017 näyttää -11,5 astetta. Samalla aikavälillä on yksi lämpimämpi, eli vuoden 2013 -10.8 astetta. Kylmin lukema vertailuajalta on -18,6 astetta vuodelta 2016, eli ei kaukaa.

Nuo etelän-lännen tuulet jos vallitsevina pysyttelevät, niin sieltä ei pakkasta tule. Wunderin käppyröitä tuulen osalta kun katselee kuukauden ajalta vuosilta 2010-2017, niin kylmimmät kuukaudet keskilämpötilaltaan ovat pohjoinen-itä -tuulien ollessa vallitsevina. Tuohan ei uusi tieto kenellekään ole.

EWN:n ennuste helmikuun puoliväliin ei ihan älyttömiä pakkasia ennusta. Siinä on tietenkin epävarmuustekijä vielä poikineen, mutta jos likikään paikkansa pitelee, niin puoleenkuuhun helmikuuta mennessä ei neljääkymppiä hätyytellä, eikä edes kolmeakymppiä. Se sopii ison puulämmitteisen talon omistajalle, vaikkakaan kuivat koivuhalot ei Ukan katoksesta lopu, tuli mitä tuli... ;)

www.naruska.com

weatherc

Ainakin osviitteitä on että sama meno jatkuisi kun edellisinä kuukausina, eli kylmempi jakso kuukauden alkupäähän. Ennusteen loppupäästä löytyy -10 ja -20 välimaaston lukemia myös tänne luonaiskulmalle. Tarkempi tutkailu kertoo että sekä GFS, CMC että YR ovat ainakin toistaiseksi aika yksmielisiä asiasta.