Onkhan lumet sulaneet kaikkialta Suomessa?

Aloittaja Naruskan Ukka Matinpoika, lauantai, 18.06.2016, 18:33

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Naruskan Ukka Matinpoika

Paljonlaisesti on lunta taulukkojen mukaan vielä Suomessa. Eikös noita Rovaniemen lähes metrin lukemaa ja eteläisemmän Suomen paria lumilukemaa saisi jollain taulukkoja rumentamasta.

Kenen lie vastuulla, mutta kuitenkin aika huono juttu uskottavuuden kannalta. Rovaniemellä tänään päiväseltään käyneenä voin vannoa, että sielläkään ei lunta enää ole. ;) :o

www.naruska.com

weatherc

Tässä nähdään juuri se suurin ongelma EWN:ssä, kaikki asemat eivät välitä korjata lukemiaan. Sade- ja lumilukemat tulevat suoraan clientraw-filuista jos softana on WD. Tämä siksi että asema voisi niitä korjata tarvittaessa. Kuullostaa ihan hienolta, jos se vaan toimis ja kaikki välittäisi pitää lukemansa kuosissa.

Mutta kun ei niin ei. Taitaapi olla parempi että disabloi oletuksena tuon lumensyvyyden automaatti-lukemisen ja enabloi sen vaan pyydettäessä.

Leka

Taitaa olla nuo Ukan mainitsemat eteläisen suomen asemat pysyvästi samoilla lumensyvyyksillä ympäri vuoden ::)

Tampere, Amuri  5
Taipalsaari   2
Helsinki, Lauttasaari  2

Eilen viimeksi Tampereella käyneenä voin vannoa ettei siellä ole ainakaan viikkoon ole ollut enää lunta... Tuskin noilla muillakaan asemilla on hetkeen ollut ;)

Sääasema Vilppula - Davis Vantage Pro2 Wireless

weatherc

Jep. Ellen ihan väärin muista niin nuo taitavat olla Suomen Sääpalvelun asemia ja kaikki käyttänevät WD:tä eli EWN lukee clientraw.txt-filua.

Tuossa nähdään se suurin ongelma tuossa lumensyvyydessä eli aina on ne jotka eivät välitä päivittää lukemia nollaan myös silloin kun lumet sulaavat pois. Tuohon on oikeastaan vain yksi keino, se on että "laiskoille asemille" asetetaan pysyvä 0 cm datan prosessointi-skriptissä niin ettei aseman antama lukema pääse vaikuttamaan mitenkään.