Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Kesä 2016

Aloittaja Naruskan Ukka Matinpoika, lauantai, 04.06.2016, 21:53

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Jussa

Foorumi tuntuu viettävän hiljaiseloa, itsekkin siihen syylistyn osaltani :-[ Toki juttua on tullut muihin osioihin, tämä ketju tuntuu hyytyneen. Kalenterikesästä on jäljellä parisen viikkoa ja on mahdollista,että tulee Siekkisen aseman lämpimin kesä. Loppukuulle ennustettu lämpenevä keli myös tukee sitä. Tällä hetkellä elokuun keskilämpötila on 13.4 mikä riittäisi nostamaan kesän kymmenyksellä ohi vuoden 2013 kesän jonka keskilämpötila oli tasan 14. Heinäkuun oli asemalla lämmin,keskilämpötila 16.4 mikä jäi vuoden 2014 ennätyksestä reilun asteen. Heinäkuussa tuli luultavasti uusi kuukausisade-ennätyskin, vaan aseman sademittari oli koko kuukauden mykkänä, joten varmaa tietoa ei tästä ole. FMI:n karttojen mukaan täällä sateli n. 140mm. Tämä luultavasti pitää osin paikkansa ja osin ei. 23.7 nimittäin yhden vuorokauden,tai paremminkin iltapäivän aikana satoi Taivalkosken kaakkoisosissa paikoin yli 100mm vettä mikä tuhosi paikallisesti teitä ja sai paikkoja tulvimaan. Nämä sateet ei näy kartoilla kun seudulla ei ole virallisia mittareita.

angle

Viime yön ja tämän aamun aikana 56 milliä vettä taitaa olla tämän sääaseman uusi päiväennätys.  :)

J.Jäntti

Foorumilla on ollut aiemminkin suvantovaiheita, jolloin kirjoittelu on vähempää. Se kuuluu osana sääharrastuksen tietynlaista kausiluonteisuutta ja sitä että sääharrastajilla asemat tikittävät aika lailla itsekseen, ilman sen kummempia kommervenkkejä. Automaattinen tiedonkeruu ohjelmilla mahdollistaa sen, että tuloksia voi katsoa myöhemmin, joten aikaa jää muillekin asioille.

Oma syyni hiljaisuuteen on toinen harrastukseni, YouTube-videoiden editointi ja julkaisu kanavalleni ja toisaalta myös hitaasti eteenpäin liikkuva sivustoalustan siirto. Sivut itsessään ovat myös muutoksen kourissa. Tarkoitus on nostaa sivusto 2000-luvun alun ulkonäöstään 2010-luvulle, kun uusi sivustonmuokkausohjelma saadaan ensin asennettua ja muokkaustyö aloitettua.

Omat sääasemani, FinWX Helsinki-71 ja Lohja-12A raksuttavat tasaisen luotettavasti. Tarkoituksena on nostaa ylös yksi sääasema lisää, FinWX Helsinki-70. Edistymistä on hidastanut asennuspaikan haasteellisuus, mitä tulee sääaseman kaapelien etäisyyksiin ja itse sääasemalaitteeseen (La Crosse WS-2350), jota ei ole ihan tehty tällaisia asennuksia varten. ::)
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

weatherc

Yksi syy hiljaisuudelle voi myös olla menneen kesän keskivertaisuus. Ainakin täällä se on ollut pirun tasapaksu kuten ei kovia helteitä (hyvä asia) sekä ukkosten liki täydellinen puuttuminen. Elokuussa oli keli pahimillaan kun lokakuussa.

Jussa

Kesä oli tosiaan ehkä tasapaksu, täällä tosin ukkosia tuntui olevan todella paljon. Aivan päälle ne eivät tulleet, mutta yhteen aikaan möykkäsi päivittäin jossain päin kuuloetäisyydellä. Kesä oli kasvukesä lämpimyyden(nimenomaan yöt oli lämpimiä) ja sateisuuden osalta. Täällä sateet tuli pääasiassa rankkoina kuuroina ja lämmintä silti riitti. Siekkisen asemalla tehtiin uusi pakkasettoman jakson ennätys, 70 vrk, 16.6-24.8 välillä ei mitattu pakkasta. Kahta kalenterikuukautta perätysten ilman pakkasta ei edelleenkään tullut.

Kesästä ei kuitenkaan tullut aseman lämpimintä, vaan se sijoittui jaetulle kakkosijalle. Elokuun loppu oli loppujen lopuksi viileä mikä tiputti kesän kärkikahinoista. Sääennusteet on muutenkin menneenä kesänä olleet enempi arvailua ja hupia mitä totuutta. Todella paljon on heitelly vuorokauden sisällä ennusteet ja toteutuma on ollut paikoin erittäin heikkoa. Tämän selittänee osin säiden epävakaisuus.

Omalta osalta hiljaisuus johtuu arjen kiireistä ja siitä,  että vuosi sitten avasin aseman facebook-sivun mikä on saanut yllättävän suuren suosion. Sivun päivittäminen on tavallaan vienyt ajan täältä :-\