Lisää värejä ja senttejä lumipalkkeihin...

Aloittaja Naruskan Ukka Matinpoika, sunnuntai, 14.02.2016, 08:25

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Naruskan Ukka Matinpoika

Lapin osalta alkaa EWN:n lumikartta olla jonkun verran jäljessä lumitilanteesta, jos 90 senttiä jää pelkällä plusmerkinnällä kuvaamaan lumen paksuutta täällä... :o

Helmikuu kun on vasta puolessa ja Länsi-Lappi on ylittänyt laajalti metrin rajapyykin jo nyt, niin kevättä ajatellen voisi olla syytä laittaa lisää uuden värisiä tiiliskiviä palkkiin. Metri lähenee Napapiirin pohjoispuolella idempänäkin, eikä itäinen Kainuukaan montaa senttiä perässä tule.

Lumen vesiarvoista Lapissa en muista tietoja vielä tälle talvea nähneeni. Se on tiedossa, että suvikelejä esimerkiksi Naruskalla oli muutamana päivänä, mutta hangen paksuuteen ne eivät kahta-kolmea senttiä enempää alaspäin pystyneet. Aika tiivistä mannaryynin oloista tuo Naruskankin 86 senttiä Ukan asemalla on, kun sinne sekaan kokeeksi koiranruokintareissulla haalarit päällä  haaruja myöten hyppäsin.

Ulkomaalaisella neljän hengen hiihtoporukalla on kunnianhimoinen tavoite hiihdellä umpisia pitkin Naruskalta Rajajooseppiin ensi viikon keskiviikosta alkaen. Aikaa on varattuna parisen viikkoa, joten haastetta aivan varmasti riittää, jos ennakkosuunnitelmassa pysyä aikoo... ;)

www.naruska.com

Pes


weatherc

Totta. Samoin tuo jääkartta tarttis vähän lisää senttejä. Pitäisi vaan löytää joku hyvä väriskaala siihen. Hmm...

weatherc

Tuossa voisi olla yksi skaala-ehdokas, ei lopu ihan heti kesken  ;D

weatherc

Dodiih, lumikartta uusilla väerillä jotka yltävät 2 metriin  ;D

Euweatherin staattinen kartta kattaa Espanjaan/Italiaan asti kun taas nordicin kattaa Pohjoismaat jolloin skaalaus suurempi. Samalla korjasin hitusen rannikko- sekä maaviivoja hitusen.

Ennustekartan tiilet tulevat uusilla väreillä seuraavassa ajossa vähän ennen puolta-yötä, koitetaan saada euweatherin ja nordicin karttojen selitys-laatikot muutettua siihen mennessä  :)

Naruskan Ukka Matinpoika

Ilmoittelen hyvissä ajoin Henkalle, kun täällä aletaan siirtyä kolmannelle metrille... ;D

Uskomaton poika tuo Henkka! Ei hälle paljoa tarvitse vihjaista, niin hetikohta alkaa tapahtumaan... :o ;)

www.naruska.com

weatherc

No totta puhuen olen jo kauan katsellut että tuo kartta kaipais pientä "päivitystä" kun eihän siitä saanut mitään selvää kun värit oli niin tummat. Jostain syystä se oli vaan jäänyt...Samalla tuli nyt sitten skaalakin päivitettyä ;D

Mitä tuossa pikaisesti vilkaisin WRF:n tietokantaa niin oli suurin lumensyvyys 2.21 metriä, Islannissa. Suurin mantereen syvyys oli jotain 1.85 m luokkaa.