Miten piirtää 50k merkkiä kartalle

Aloittaja weatherc, keskiviikko, 10.02.2016, 17:01

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

NSD:n ja sittemmin EB:n suurin ongelmahan on kautta aikoijen ollut datan määrä eli miten saada piirrettyä tuhansia iskuja kartalle näppärästi. Ongelma kasvoi entisestään BO:n lisäyksen jälkeen kun sieltä saattaa hyvinkin tulla 30k iskua tunnin aikana.
Ongelmaan tuo lisämaustetta se että iskujen väri vaihtuu niiden iän mukaan eli sen pitäisi saada päivitettyä aika ajoin.

Purkkakoodi-laastarina on toiminut että vanhemmat iskut generoidaan kartta-tiileiksi eli kuviksi, mutta tämä on rajoittanut reilusti mahdollisten zoomitasojen määrää. Käytännössä on maksimi taso ollut taso 9 jolloin kuvien määrä pysyy vielä ihmillisenä niin että niitä pystyy päivittämään tiheästi. Kuvien määrähän kasvaa 4 x per zoomitaso.

Tuossa aikasemmin satuin sivulle jossa laitetaan 80k ikonia Leaflet-kartalle käyttäen WebGL:ää (http://bl.ocks.org/Sumbera/c6fed35c377a46ff74c3), joka latautuu pirun nopeasti (hidastava tekijä on datan lataaminen, demodata on 2.3 MB). Ja se toimii myös älyluureissa.

Tämä mahdollistaa käytännössä mitkä tahansa zoomitasot sekä dynaamisesti laitetut värit ikoneissa :)

Kokeilussa tein 50k iskun datafilun, jonka ladattava koko Gzipattuna on 370 kb eli ihan inhimillinen varsinkin kun ottaa huomioon että ladattavien kartan tiilien yhteiskoko voi hyvinkin olla > 1 MB.

EDIT: Tuossa koekartta: http://nordicweather.net/test/ebtest/eb_narrow.php