Sääasema matkailuautoon

Aloittaja JPL95, maanantai, 11.01.2016, 18:50

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

JPL95

Syksyllä lähdössä talveksi etelään ja tarkoitus siellä seurata säätilaa. Kotona ollut monta sääasemaa, mutta nyt ostin uuden TFA Nexus aseman. Mutta pettymys oli jonkinmoinen, kun huomasin ulos asetettavien vermeiden olevan mitoiltaan noin isot. Onko muita laitteita vastaavilla ominaisuuksilla, joissa olisi sirommat palikat auton taakse tulevaan "mastoon"? Otan maston ajon ajaksi pois, eli hyviä neuvoja myös kaivataan, miten pikakiinnitys kannattaisi tehdä ja miten tuulianturan suuntaus olisi helpointa.

J.Jäntti

Lähes kaikki sääasemat omaavat valitettavasti samat lainalaisuudet, kuin TFA Nexus, eli ulkoantureiden kokoluokka ei ole siroimmasta päästä. Joillakin asemilla antureiden paikkaa voi hajauttaa jonkin verran, jos antureilta lähtee erilliseen keskittimeen johdot mutta siihen se riemu tahtoo useimmin jäädä.
Jos haluaa pienikokoisempia antureita, silloin paketti-sääasemat saattavat olla vaihtoehtoina vähän heikohkot, tai ainakin niiden lukumäärä putoaa reippaasti.

Vaikka anturivalikoimaa saisi koon puolesta puristettua kasaan jotenkin, toinen murhe onkin sitten itse sääaseman tuulimittari, jonka koko on sitten kiinni pitkälti tuulikuppien ja suuntaviirin rakenteesta. Lähtökohtaisesti ne eivät ole siroja lainkaan.
Jos sääasema ei ole langatonta mallia, irroitettava masto tarkoittaa kaapelien irroitusta myöskin. Silloin pitää miettiä miten konsolin ja keskittimen välinen kaapeli pitäisi saada tulemaan ulos niin että se on irroitettavissa.

Täältä löytyy porukkaa joilla varmasti löytyy ideoita tuon maston kiinnitykseen. Itselläni ei ole mastoista kokemusta, joten siinä en itse pysty hirveämmin auttamaan.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------