Sadenollaus ei menny ihan putkeen...

Aloittaja Naruskan Ukka Matinpoika, perjantai, 01.01.2016, 11:20

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Naruskan Ukka Matinpoika

Vaikkei täsä muutamaan vuoteen ole edes kunnon kankkusta ollu, niin kuitenkin jotkut kurkotukset menee sillä fiiliksellä, että olis yön kunnolla ryypänny. Kaheksankin raittiin vuoden jälkeen voi näimmä käydä näin.

Kaivoin vuodenvaihteen kunniaksi nyt aamulla Päällikön vanhan ohjeen sademillien nollaamisesta esille sääkansiosta. Ohje on selkeä ja ei varmaankaan vaikea toteutettava, jos ja kun osaa. Oma PeetBros -sääkonsolini kuitenkin sijaitsee työpöytäni takana seinällä niin, että sinne saa pitempikin mies kurkottaa ihan kunnolla, että ylettyy. Aloitin siis nollaamisen kakkosohjeen mukaisesti.

Sainkin mielestäni lukeman laskettua nollaan jostain rapiasta viidestäsadasta, joka määrä vettä mittariin vuoden aikana oli kertynyt. Joku saakelin lipsahdus siinä nappulaotteessa kuitenkin ilmeisesti tapahtui, kun konsoli alkoi vilkuttamaan lukemaa 0,1 ja tietenkin jotain muuta kuin milliä. Sittenpä en muutamasta yrityksestä huolimatta saanut konsolia itseään nollaamaan, joten nollalukeman sijaan konsoliin jäi 15,2 milliä, joka siis on virheellinen luku.

Jätin ne millit sinne, koska korjausyrityksilä sössisin tietenkin koneen sekaisin lopullisesti.

Päällikkö tietenkin osaa neuvoa, vaikka ei tuommoinen 15 milliä tee vuositasolla kesää, eikä talvea. Mielestäni sain konsolin kuitenkin lukemaan millejä seuraavilla mahdollisilla sateilla, joita alkuvuosi kuitenkin saattaa hiukan odotuttaa.

Ukka toivottaa kaikesta sössimisestä huolimatta sääasemahemmoille Onnekasta Vuotta 2016! ;)

www.naruska.com

Naruskan Ukka Matinpoika

Tarttee kertoa, miten tässä jutussa lopulta kävi. Ajattelin ongelman siirtyneen muuallekin kuin virhelukemaksi konsolilla. Nimittäin Henkan EWN:n sivuilla ei näkynyt Ukan sääasemasta edes lumisenttejä uudenvuodenpäivänä. Muissa sarakkeissa ei sen päivän olosuhteiden mukaan olisi kuulunutkaan näkyä, mutta missä lumisentit...

Tarkistin sentit WUHUN taulukosta. Siellä ne olivat tallessa. Ei sitten muuta tehtävissä kuin kysyä asiaa Henkalta, kuten sähköpostilla sitten teinkin. Ensin Henkan vastaus oli sen suuntainen, että data sinne tulee vanhalla päiväleimalla jne.

Itse tein vastauksen saatuani sääkoneen sulkemistempun, jota en ollut tehnyt sen jälkeen, kun olin konsolin nollannut. Buuttausta ei sisältynyt Päällikön vanhaan sadenollausohjeeseen, joten en omin päin tajunnut konsolin nollauksessa niin tehdä. Muutenkaan nykyään en tee buuttausta edes kertaa viikossa, kuten ennen, vaan HP:n kone rallattelee välillä viikko- ja kuukausitolkkuja varsinkin, jos siihen ei ole tullut päivityksiä.

Sulkemisen jälkeisessä avauksessa WUHU:n taulukko oli nollannut sademäärät, mikä oli alkuperäisenä pyrkimyksenä ollutkin. Ilmoitin havainnon Henkalle, joka kohta ilmoittikin löytäneensä jonkun "bugin" omista tsydeemeistään.

Omaan järjestelmääni tuli vielä kakun koristukseksi eilen 2,5 milliä vettä. Lunta täällä ei satanut, joten mittariin on mitä ilmeisimmin pudonnut lunta televisioantennista, koska tuulensuunta sopisi tällaiseen. Pitkä antenni on toista metriä sadekipon yläpuolella sillä puolella, mistä tuulikin itäkaakosta kävi. Muuta selitystä asialle en keksi, enkä noita millejä yrittänytkään korjata. Wunderiin, AWEKASiin ja FinWX:n järjestelmiin on data kulkenut häiriöttä. Ja Henkan operaation jälkeen omassa tsydeemissään myös sinne, eli nyt tilanne näyttää taas normaalilta. Vakaalta.

Jospa vermeet pelittäisivät aina hamaan seuraavaan vuodenvaihteeseen, niin Ukalla pysyisi hyvä mieli... ;) :D

www.naruska.com

weatherc

Menee osittain OT:ksi mutta...

Eipä mennyt EWN:än uusivuosi ihan 100 lasissa sekään. Siinä samalla tein pientä ylläpitoa jossa yksi oli datahaku-häkkyrän tutkailua. Se kun myös yrittää saada ulos 404:et ja vastaavat. Ongelmalliset ovat ne palvelimet jossa uupuva tiedosto palauttaa jonkun täytesivun sekä 200-lukeman (eli se OK lukema) jota vielä koristaa 0 sekuntia vanha Last Modified aikaleima.

Kun listasin kasan asemia jossa ei ollut kaikki lukemat kuosissa niin yhdeksi keinoksi näyttäytyi datan pituuden tarkistaminen. Siinä kävi sellainen pikku fiba että laitoin ylärajan sen verran alas että WUHU:n currdat.lst jäi haaviin. Näinollen oli Ukan asema offlinessä kunnes homma saatiin korjattua.

Perusongelmahan on se että EWN:ssä on abouttirallaa 950 asemaa josta noin 850 ovat olleet linjoilla viimeisen 3 kk aikana. Tuossa määrässä on jo vaihtuvuuttakin jonkin verran (asemia poistuu suunnilleen saman verran mitä tulee uusia). Jotta haku-skripti pysyisi kuosissa on pakko koittaa saada haaviin ne jotka ovat poistuneet jotta se ei hakisi niitä turhaan.

Samassa rykelmässä sain myös palautettua onlineen kasan asemia jotka olivat jääneet haaviin mutta jossa homma pelittää taas.  :)