Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Talvi 2015-2016.

Aloittaja Jussa, tiistai, 01.12.2015, 17:40

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Jussa

Talvi on täällä ;D Taitaa suuri osa suomea tosin nauttia kovin syksyisestä kelistä vielä.

weatherc

Saa nämä suomen tuulen nopeudet jossa median tööttää "kauheeta myrksyä" jostain 28 m/s lukemista vähän eri mittasuhteet kun seuraillut EWN:än metlaitos-datoja....Muissa maissa paitsi Suomessa tuo 28 m/s ylittäisi myrskyrajan hikisellä 3 m/s:llä siellä kun raja on 25 m/s eikä 21 m/s kuten täällä...

Tälläkin hetkellä Norjan Juvvasshøe:n maksimipuuska 51.7 m/s ;D
Myös Skotlannissa taitaa olla tuulinen alue kun sielläkin on aika usein tullut yli 50 m/s lukemia...

uskela

kyllä toi 21 m/s 10 minuutin keskituuleksi on aika kovaa luokkaa jo Suomessa.
Korkein Euroopassa mitattu 10-minuutin keskituuli on tietääkseni 55,6m/s Islannissa v.1963 ja korkein puuska 96 m/s Puolassa v.1990.
Toisaalta joissain maissa annetaan pakkasvaroituksia jo muutamasta pakkasasteesta, kun Suomessa vasta n.25 asteen pakkasista.
Sääasema Hämeenkyrö, uskela
http://koti.mbnet.fi/vp2

weatherc

Lainaakyllä toi 21 m/s 10 minuutin keskituuleksi on aika kovaa luokkaa jo Suomessa.

On, en sitä kielläkkään, mutta se että meri-varoitustasot poikkeaa saman pienehkön lätäkön eri puolilla on aika erikoista, Ruotsissa kun myrskyraja on tuo 25 m/s.  Esim. Suomi: myrksyä 21 m/s, Ruotsi kovaa tuulta 21 m/s.

Leka

Lainaus käyttäjältä: weatherc - lauantai, 05.12.2015, 22:19

...mutta se että meri-varoitustasot poikkeaa saman pienehkön lätäkön eri puolilla on aika erikoista, Ruotsissa kun myrskyraja on tuo 25 m/s.  Esim. Suomi: myrksyä 21 m/s, Ruotsi kovaa tuulta 21 m/s.
21 m/s FMI:llä sen takia, että muuten tulisi kovin vähän myrskyjä, eikös se virallinen selitys näin ollut ;D

Talvi senkun tulla porskuttaa, jossain... Sääaseman joulukuun lämpöennätys kirjataan nyt lukemin 7,8° ja huomenna taitaa mennä vielä paremmaksi.

Sääasema Vilppula - Davis Vantage Pro2 Wireless

weatherc

Lainaa21 m/s FMI:llä sen takia, että muuten tulisi kovin vähän myrskyjä, eikös se virallinen selitys näin ollut

Yep ;D

Tällä kulmalla on kovasti yritystä saada vuoden normaali sademäärä kyhättyä kasaan, sen verran on viime aikoina satanut ettei paljoa enään puutukkaan, 58 mm tullut 29.11-05.12. Täällä ei ihan ennätystä olla tehty lämpötilassa ainakaan vielä, 8.0° on nyt ollut korkein kun asema-ennätys Joulukuulle on 10.2° vuodelta 2006.

weatherc

#6
Tuli käytyä etäasemalla ja samalla tuli havaittua viime päivien säiden "tulokset". Paikallistiellä Kemiönsaarella näkyi muutamassa kohdassa että puu oli kaatunut. Sen verran on myös vettä tullut viime päivinä että Perniönjoki tulvii ihan reilusti, Perniö As kohdalla oleva alikulku oli veden vallassa sekä yhdessä kohtaa kantatietäkin oli puolen kaistan kokoinen vedenpaisumus.

weatherc

Talvi tuli taas näyttäytymään lounais-kulmalle kun viime yönä tupsahti kolmisen senttiä lunta ja tänään pysyttiin pikkupakkasella. :)

Ennusteet tosin povaa vihreätä joulua kun taulukoissa on +8 asteen lukemia ennen joulua...Tähän mennessä on Joulukuu ollut liki 6 astetta FMI-normia lämpimämpi.

Naruskan Ukka Matinpoika

Ukka lähti aamusella tekopitäjä Petäjävedeltä Jyväskylän kupeesta. Lämmintä oli kait aste-pari plussalla auton mittarissa. Joensuun kautta kun kiipesimme tänne kotikonnuille, niin auton ja sääaseman mittari näyttelevät -24 astetta. Loska ei täällä päässä Suomea lennä. Kajaanista pohjoiseen valaisee lumi mukavasti tien.

Lumeen tottuneena oikein suivautti ajella perjantaiehtoolla kohti Jyväskylää, kun saa suunnilleen käsikopelolla yrittää löytää tiereikää, kun musta maa imi auton valot johonkin huitsinnevadaan.

Talvi on talvena mukavampi kuin kesätalvena. ;) Matkailu avartaa ja taas huomaa, että omalleen on sokea. Täällä nimittäin naurattaa...valkoinen Joulu ei voisi tämän varmempi olla. ;D

www.naruska.com

Naruskan Ukka Matinpoika

Arvakkaas missä ainakin tilapäisesti luuraa talven pakkasennätys...

Kerrankin oli Lapin Radio ja sitä kautta YLE ajantasalla pakkasesta, kun Ukka heidän puolestaan päivysteli säätietoja puolen päivän seutuvilla tänään. Vaikka se elämää suurempi asia ei olekaan, niin ennätys kuitenkin livahti Sodankylän suunnilta Naruskalle. Henkan ajantasaista sivustoa kehotin radion väkeä seurailemaan, kuten sitten tekivätkin...

http://yle.fi/uutiset/pakkasennatys_siirtyi_sodankylasta_sallaan_uusi_luku_-311_astetta/8536029

http://www.naruskantukikohta.com/2015/12/pakkasennatysta-pukkaa-naruskalle.html

Tuulimittaria kun käväisin puhdistelemassa pakkaskuurasta, niin näpsin muutaman kuvankin katolta etelään ja pohjoiseen. Ja tuulimittarista lähikuvaa tietenkin myös, kun se oli huoltoasennossaan tolppa vaakatasossa... ;)


www.naruska.com