Auttakaa ymmärtämätöntä...

Aloittaja on tyyntä nyt..., tiistai, 17.11.2015, 12:46

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

on tyyntä nyt...

Kertokaa nyt hyvät ammattilaiset, mikä on ok ja mistä voi aloittaa. Mieheni haluaa seurata tuulen nopeutta (meillä kun tulee lähes aina). Ite mietin, että turha ostaa laitetta, jonka kanssa pitää mennä ulos ja se mittaa tuulennopeuden ? Muuten en usko että hän on kauhean innostunut seuraamaan mitään sää-juttuja, mutta tuo tuuli kiinnostaa. Pärjääkö noviisi Clas Ohlssonin Oregon WMR86  sääasemalla ?? Vai tekeekö sillä mitään ? Ajattelin lähinnä joululahjaksi, joten en mitään monien satojen eurojen laitteita ajatellut hankkia. Kiitos etukäteen jos jaksat vastata, koska tämä asia on minulle täyttä hebreaa..... ???

jpaasov

Ammattilainen en ole, mutta itse suosittelen aloittavalle ClasOhlsonin toista laitetta. Mikäli tietokone on vieressä, niin siihen kiinni ja ohjelmaksi Cumulus.

http://www.clasohlson.com/fi/S%C3%A4%C3%A4asema,-jossa-kosketusn%C3%A4ytt%C3%B6/36-3242
http://sandaysoft.com/products/cumulus
___________________________
FinWX Tampere-27

ahpe

Kyllä tuo "Sääasema, jossa kosketusnäyttö " olisi minusta myös parempi vaihtoehto, ja ei se välttämättä tarvitse sitä tietokonettakaan, näytöltä saa samat tiedot kuin Oregon WMR86  sääasemasta.

Näissä sää asioissa vaan tahtoo nälkä kasvaa syödessä, silloin tuon sääaseman "Sääasema, jossa kosketusnäyttö " saa tietokoneeseen kiinni ja sen jälkeen voi tarkastella jälkikäteen esim. tuuli historiaa.
LainaaLaitteen sisäinen 4080 lukeman muisti riittää lukeman ottamiseen kerran tunnissa noin viiden kuukauden ajan. Tallennetut säätiedot voidaan siirtää tietokoneelle tilastointia ja analysointia varten.

angle

Hyväähän tuossa Oregonissa on tuo anturien langattomuus. Helpottaa niiden sijoittelua. Ja tuuli anturi tietysti pitäisi saada sellaiseen paikkaan, että pystyy kaikki tuulen suunnat mittaamaan.
Oregonin käyttäjäarvosteluissa mainittiin, että tuulimittauksesta saa vain hetkellisarvon ja keskiarvo puuttuu.