Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Syksy 2015

Aloittaja Jussa, tiistai, 01.09.2015, 21:59

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Jussa

Harmaa keli jatkuu, tosin lämpötilan tipahdettua pakkaselle, sateen olomuoto muuttui lumeksi ja maisema sitä myöten vähän kirkastui. Tällaista tasapaksua keliä näyttääkin riittävän niin pitkälle kuin ennusteet antaa. Onneksi näyttäisi, että plussakeleistä päästiin eroon ja mentäisiin pikku pakkasella. Luntakin olis luvassa oikeastaan lähes jokaiselle päivälle, nytkin taivaalta valuu tasaisen tappavaan tahtiin hienoa lunta. Lumen syvyys kasvaa hiljalleen, useamman sentin vuorokausivauhtia. Lunta nyt reipas 10cm.

Terminen talvi alkoi kuin alkoikin lokakuun puolella, tarkalleen 27.10, enkä enää usko asiaa tulevan muutosta.

Leka

Tekee täällä etelämmässäkin talvea oikein tosissaan jos talvea mitataan lumensyvyydellä. Reilun 5h aikana on tullut 13cm lunta eikä loppua näy. Lumikuormaa alkaa olemaan puissa kohtalaisen reilusti, valot räpsyy välillä ja metsästä kuuluu kuinka oksat katkeilevat lumen painosta.
Tulipahan tuossa ensimmäiset lumityötkin tälle talvea tehtyä, rajoittui tosin rappusten edustan kolaamiseen ;)

Sääasema Vilppula - Davis Vantage Pro2 Wireless

weatherc

Täällä juuri sade-alueen reunalla tuli pari hiutaletta sen verran että nyt voi sanoa että talven ensimmiäset räntäsateet tullut, mutta 10-20 km päässä on täys talvi kun katselin kelikameroita...

Leka

35cm lunta mittarissa ja lisää pukkaa, nyt on satanut lunta lähes 1,5vrk yhtä soittoa. Sähköt oli poikki onneksi vain reilut 6h, täällä näytää olevan vielä yli puolet asiakkaista ilman sähköjä. Lumityöt ottivat vajaa 5h aikaa, oli hieman painavaa lykkiä kolalla joka sekin hajosi ;D
Takapihalta katkesi lumen painosta terijoensalava (näkyy webkameran kuvassa) ja jatkuvasti kuuluu oksia katkeilevan muuallakin tässä lähellä, kunhan ei sähköt katkeaisi enää :-\

Saattoi tulla pysyvä lumi ensilumesta.

Sääasema Vilppula - Davis Vantage Pro2 Wireless

weatherc

Kymmenen pisteen kysymys, mistä liitteen kuva on?

Vastaus: Tanskasta  :o :o :o
Siellä tullut paikoin puoli metriä lunta. Eikä sanaakaan mistään sähkökatkoista....

Lähde: DR

Argonex

Juu se on aina vähäsen lähtö-olosuhteistakin kiinni, jos ensin kerkee pakastumaan ja sit sataa lumi perään niin ei suuremmin tule ongelmia mut kun tuolleen vesisateesta muuttuu lumeks tavara niin se ottaa kun pihka hiuksiin kiinni, ja sit alkaa puut vääntymään.
Kun kiekuu uljas kukko laella tunkion, niin tietää joka ukko, sään muutos tulos on. Voi tulla poutaa sadetta, voi tulla pakkas sää, voi myöskin käydä niin että entiselleen jää

Leka

Niin se 41cm lumikerros otti ja suli pois. Jospa tuo ensi kuussa kokeilisi talven tuloa uudemman kerran ;)

Sääasema Vilppula - Davis Vantage Pro2 Wireless

Jussa

Kulunut marraskuu oli sääaseman mitatuista selvästi lämpimin, keskilämpötila oli -1.2, mikä on reilut 4 astetta yli tilastollisen keskiarvon. Kuukauden korkein lämpötila oli 3. päivä mitattu +6.2 ja alin puolestaan 23. päivä mitattu -16.9. Lumitilanne vaihteli kuukauden aikana plussakelien ja vesisateiden säestämänä. Kuun lopussa lunta oli reilut 10cm. Sadetta saatiin vedeksi muutettuna 52.9mm.
Kalenterisyksyn, eli syys-marraskuun keskilämpötila oli +2.9. Tämä on myös aseman mitatuista syksyistä selvästi lämpimin. Myös jokainen syksykuukausi teki uuden lämpöennätyksen keskiarvossa.

Tänään alkoi kalenteritalvi, katsotaan saammeko talven osalta uusia ennätyksiä tilastoihin.

weatherc

Perttelin Marraskuu oli lämmin muttei, hitusen yllättäenkin, rikkonut ennätystä keskilämpötilassa. Marraskuun ylimmän lämpötilan ennätys meni sen sijaan uusiksi.

Keskilämpötila: 3.9° (+2.9° FMI-norm) - 2011 oli lämpimämpi
Ylin: 13.5°
Alin: -7.6°

Sadetta tuli 75 mm joka karvan verran yli normaalin.

Etä-aseman datasta uupuu päivän verran:
Keskilämpötila: 5.4°
Ylin: 14.3°
Min: -4.4°

Sadeämpäri osan kuuta jumissa männyn neulasen takia.

Lumi kävi näyttäytymässä molemmilla asemilla reilun päivän verran sentin parin kerroksella.

J.Jäntti

Joulukuu sieltä saapui kuin saapuikin. On aika tarkistaa (viikko myöhässä), miltä näytti FinWX Helsinki-71 (Viikinmäki):n Marraskuu.

Lämpötilat:
Ylin mitattu lämpötila  : +13,1°C (Mitattu 03.11.2015 kello 12:19)
Alin mitattu lämpötila  : - 3,8°C (Mitattu 23.11.2015 kello 23:27)
Kuukauden keskilämpötila: + 5,5°C (Terminen syksy)

Ilmanpaine:
Ylin mitattu ilmanpaine : 1027,7hPa (Mitattu 06.11.2015 kello 12:23)
Alin mitattu ilmanpaine :  977,9hPa (Mitattu 20.11.2015 kello 22:32)

Sade:
Korkein vuorokauden sademäärä: 17,8mm (Mitattu 19.11.2015)
Kuukauden sadesumma          : 66,1mm

Yleisstatistiikka:
Hellepäiviä:  0
Sadepäiviä : 18
Ukkospäiviä:  0

Viime kuun alussa mainittu ensimmäisten lumien saapuminen Pääkaupunkiseudulle kuun lopussa ei ihan mennyt oikein. Lunta kyllä tuli hetkellisesti niin, että maan pinta oli valkoinen, mutta valkoisuus rajoittui vain hiekkateihin, eikä lunta tullut edes yhtä senttimetriä. Tämäkin suli pois seuraavana päivänä. Sadetta puski yli puolet kuukaudesta eri määriä, mutta yleinen tunne oli, että vettä satoi suunnilleen aina kun sattui olemaan ulkona. Syviä matalapaineita liikuskeli maan yli Marraskuussa ja se puolestaan näkyi niin sateen kuin tuulenkin suhteen. Jos asemalla olisi ollut tuulimittaus, lukemat olisivat olleet varsin hurjat (FinWX Lohja-12A mittasi kovimmaksi puuskanopeudeksi 14.3m/s ja asema on pitkällä sisämaassa).

Joulukuun ennustelen olevan täällä etelärannikolla lauha ja täysin lumeton. Nollarajan alapuolella käytäisiin pariin otteeseen.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------