Mitä herjaa?

Aloittaja Naruskan Ukka Matinpoika, keskiviikko, 05.08.2015, 11:12

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Naruskan Ukka Matinpoika

Ukan sääasemakalustoon liittyy A-Link -merkkinen ethernetkytkin, joka yhtenä kauniina päivänä sanoi työsopimuksensa irti. Se oli aika kuuma, kun ongelmat siihen kytketyissä koneissa mukaan lukien sääasemaläppäri, alkoivat rapia viikko sitten. Ethernetktkin on 8-porttinen ja portit on kaikki käytössä.

Koska kaikki portit ovat jo käytössä tässä rikkoontuneessa laitteessa, alkoi Ummikko-Ukka tilaamaan uutta ja monireikäisempää, jotta joskus saman laitteen taakse voitaisiin kytkeä esimerkiksi valvontakameralaitteistoa.

Tilasin Verkkokaupasta Zyxel ES1100 merkkisen laatikon, joka lähti kuitenkin paluupostissa takaisin, koska pirukaan ei kuuntele laitteen tuulettimen hurinaa, joka oli täysin korville sopimatonta olohuoneessamme, eli konttorissa. Suunnilleen helvetillinen taajuus... >:(

Väliajan näitä vermeitä, tilaillessa sääkonetta ja kameraa sekä kolmea muuta tietokonetta, hoiteli viisiporttinen Logilinkin ethernetkytkin. Sen käytön jäljiltä alkoi sääkoneen, Ukan oman koneen ja Mummelin oman koneen näytölle tippumaan herjailmoitus, jonka teksti kuuluu: Käsky osoitteessa 0x74b9e5a8 viittasi muistiin osoitteessa 0x0000000. Muisti ei voi olla read. Lopeta ohjelma napsauttamalla OK.

Selvennykseksi tai asian sotkemiseksi kerron vielä, että sain Verkkokaupasta poikani kuriiripostin tuomana väliaikaisen Poe -portittoman kytkimen, joka tällä hetkellä hoitaa järjestelmää siihen saakka, kunnes Verkkokauppa toimittaa äänettömän 16 -porttisen Poekytkimin varustetun vermeen.

Mistä tuo edellä kerrottu herja järjestelmään mahtoi tulla ja mitä se tarkoittaa? En ole painellut OK:n kautta herjaa pois, vaan sulkenut punarastilla aina, kun se jollekin kolmesta koneesta päivittäin ilmestyy. Nytkin herja on sääkoneen näytöllä, josta tekstinkin tänne silmilläni kopsasin. Koneet kuitenkin toimivat toistaiseksi normaalisti.

www.naruska.com

J.Jäntti

En ihan välittömästi täysin usko, että kyse on ethernet-kytkimen vaihdosta aiheutunut herja. Kyse voi olla verkkoyhteyden hetkellisen hävikin aiheuttama lieveilmiökin.
Tuo herja viittaa jonkin ohjelman käytöshäiriöön. Se yrittää päästä käsiksi muistiosoitteeseen, johon sillä ei ole pääsyä ja johon sen ei edes kuuluisi edes yrittää päästä.

Lukeeko kyseisen herjalaatikon otsikossa, mikä ohjelma siellä huonosti käyttäytyy?
Jos ei lue, klikkaapas seuraavan kerran OK, kun se herja sieltä hyppää ja katso, mikä ohjelma sieltä koneelta ottaa ja sammuu. Jos mitään näkyvää ei tapahdu, siirrä hitaasti osoitinta oikean alanurkan palkissa niiden kellonajan vieressä möllöttävien pikkuikonien kohdalla ja katso, mikä niistä tekee äkillisen katoamistempun. Se, joka katoaa, on syyllinen ja vaatii vähän tarkistelua miksi se käyttäytyy kuten käyttäytyy.

Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

Naruskan Ukka Matinpoika

Herja jatkuu edelleen. Ja se tuli myös yhdelle lisäkoneelle, jonka liitin uuteen HP:n 16 -porttiseen ethernetkytkimeen. Tuon uuden koneen kautta lähetän itään päin Retkeilymajalta kuvaavan kameran kuvaa, joten se on yksi kahdeksasta tällä hetkellä kytkimessä kiinni olevasta ethernetpiuhasta. Herja jäi siis voimaan, vaikka viallinen kytkin ja väliaikainen uusi kytkin vaihtuivat nyt tähän isompaan.

Kahdeksasta ethernetpiuhasta viisi menee erillisille koneille, joista yksi on Ukan sääkone. Loput kolme piuhaa johtavat yksi Vivotekin sääkameralle, yksi hoitaa liikennettä reitittimeltä Ethernetkytkimelle ja se viimeinen kahdeksasta on kytketty Ukan tulostimelle.

Kaikki em. vermeet toimivat moitteettomasti, vaikka herjat lentelevätkin. Siinäpä lennelkööt niin kauan kuin aiheuttavat isompia katkoksia.

Jos olisin ethernetkytkininsinööri, niin olisin suunnitellut tuon laitoksen niin päin, että piuhat tulisivat takaosaan ja valovermeet etuosaan. Nyt, kun ne ovat samalla puolella, niin piuhaa joutuu pujottelemaan mitä mistäkin kautta. Hyvää tässä laitteessa on se, että tämä on täysin äänetön ilman tuuletinta, joka taas edellisessä mallissa hurisi eka viestissä kerrotulla tavalla... ;)

www.naruska.com