Windows 10

Aloittaja weatherc, keskiviikko, 29.07.2015, 23:16

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

ahpe

Olen nyt päivittänyt työni vuoksi n. 30 konetta Win XX - Win10, ei ole tullut mitään negatiivistä palautettta.

Minun mielestäni näissä päivitys hommissa pelataan enemmän tunteella kun järjellä.

Itselläni sääasema ( Cumulus ) on nyt toiminut kaksikuukautta Win10, eikä ole ole ollut mitään ongelmia.

Päivityspaketin asennuksessa menee yleensä 2-4 h.




Naruskan Ukka Matinpoika

Ukka rohkeni kans. Eilen ehtoolla otin käsittelyyn asiakaspöytäkoneen R-majan salissa. Siinä on W7, mikä lie version perässä. Laitoin tsydeemin rallattamaan ja kaikki näytti ihan hyvältä tunnin. Sitten pimeni Benq -merkkinen näyttö, kun asennusprosentti oli jotain 30-40. Ajattelin, että Bill varmaankin rukkailee konetta siellä sisällä, eikä eteneminen näy näytöllä. Sama tilanne oli vielä kolmenkin tunnin jälkeen, jolloin jätin koneen pyörimään näyttö pimiänä ja panin maate.

Aamulla menin koneen luokse. Näyttö oli pimiänä, mutta kone oli käynnissä. Aattelin tietenkin, että joku jumitilanne siellä koneessa on päällä, ja kun en muuta keksinyt, niin katkaisin koneesta virrat. Laitoin uudelleen päälle, mutta tilanne ei muuttunut, mitään ei näkynyt näytöllä, paitsi mustaa. Räpelsin sitten rollermousen hiirikoneella, jolloin huomasin hiiren vilahtavan pimeällä näytöllä. Sain jostain avaruudesta signaalin, että täällähän on elämää. Ja jos hiiri liikkuu, niin jossainhan sen täytyy pesässään olla. Ja sitten muistin, että ennen päivityshömppään alkamista olin katsonut tietokoneen kautta formuloita. Ja olin katellut sitä lähetystä tietenkin sonytelkkarin kautta, eli lähetys näkyi kummassakin "näytössä".

Haa, ajattelin. Pitää avata tuo telkkari ja katsoa, mitä siellä näkyy...Ja näkyihän siellä. Hieno uusi kuva semmosesta luolasta. Ja jossain luki vielä Ukka. Aikani kun räpelsin, niin sonyn kautta sain avattua uuden Win10:n laitehallintapalikan, vai mikä se on, jota kautta huomasin oletusnäyttönä olevan illan päivityksen aikana television puolella olleen sonyn. Ja hokkuspokkus, sain oletusnäytöksi vaihdettua Benq-näytön.

Varmaan alan friikkejä naurattaa. Ukkakin jos riuskemmassa kunnossa olisi, niin olisin jo heittänyt pöytäkoneen ikkunan läpi räntälumihankeen epäonnistuneen päivityksen jälkeen, kun kone näytti olevan lopullisesti pimiänä. Mutta ei ollukkaan, joten loppu hyvin, kaikki hyvin.... :o ;)

www.naruska.com

Naruskan Ukka Matinpoika

Nyt alkaa Ukalla olemaan naurussa pitelemistä... :-[ ::)
Eilisestä rohkaistuneena aloitin oman pääkoneeni päivittämisen kympiksi eilen ehtoolla. Arvelinkin jo, että ei mene ninko strömsöössä nämä hommat. Pääkone nimittäin latasi sellaisella pikavauhdilla alkutiedostot vai millä nimikkeellä ne nyt olikaan, että ei ollut totta. Oletan, että kone oli ne alkusoitot lataillut yhden noin viikko sitten tapahtuneen Win10 tarjouksen ikkunaan tehdyllä virhepainalluksella, kun olisi varmaankin pitänyt laittaa tarjousikkuna kiinni yläkulmasta, mutta pöljyyttäni näppäsin ruutua, jossa muistaakseni luki päivitä myöhemmin. Siitä kun klikkasin, niin kone selkeästi alkoi jotain latailemaan, mutta löin lataukset kesken. Tai ainakin luulin niin.

Jostain, eli oletukseni mukaisesti, kone teki päivityksensä siis tosi vikkelään. Ja kaikki näytti pelaavan kuin junan vessa. Paitsi sitten tänään. Aamulla kone vielä aukeni normaalisti, mutta sitten jätettyäni koneen käyttämättömäksi, ei se suostunutkaan lähtemään käyntiin, kuten ennen, eli mitä tahansa näppisnappulaa hipaisemalla. Ei millään ilveellä. Noh, ei taaskaan muuta mahdollisuutta kuin buutata kone virrat poikkikomennolla virtakytkimestä.

Kone aukesi, mutta jossain helevetin puolivikasietotilassa ja jotain muutakin herjaa oli, eikä työpöydällä ollut kuin kymmenkunta kuvaketta, kun niitä normisti on muutama kymmenen. Ja vaikka suljin ja avasin konetta muutamankin kerran, niin aina samat laulut.

Sitten muistin taas yhden vanhan tempun. Palauttaminen. Kirjoitin sen hakulokeroon, niin winkymppi tarjoili vaihtoehtoa, että haluatko palata winseiskaan. Haluan niin perkeleesti, sanoin koneelle ja billille, joten eikun peruuttelemaan. Ja aikansa kun kone rallatteli, se meni kiinni. Painoin avausnäppylää, jolloin kuvaruudulla vilahti sininen kenttä teksteineen niin sukkelaan, että ei ehtinyt lukemaan, mitä billy kirjoitti. Tai joku muu. Oli jo paha aavistus siitä sinisestä. Eikä lähde käyntiin. Joku helevetin korjausikkuna siinä kävi ja käy, mutta ei lähde käyntiin ja piste. Loppukaneettina jossain akkunassa luki, että ota yhteys järjestelmävalvojaan tai tietokoneen valmistajaan. Joo perkele.

Onneksi on näitä muita koneita, joilla vielä pystyy purkamaan edes tuntojaan. Anteeksi rouvi kielenkäyttöni. Mitähän tekisin seuraavaksi... ??? ??? ??? ??? :o :o :o

Kaikista vaiheista on kännykässä valokuvia ja sinisestä kentästä on videopätkäkin, josta sen teksti saattaa löytyä. Nyt ei kuitenkaan aikaa ole muuhun kuin odotella, jos joku forumin eksperteistä neuvoisi, mistä ikunasta heitän koneen hankeen...Hohhhhoijjjjaaa.

www.naruska.com

systeemi

Saatko laitettua hieman lisää tietoa ongelmasta.

Mitä se kone tekee nyt kun starttaat sen uudestaan. Tuleeko sinistä ruutua. Jos tulee niin lukeeko siinä jotain vai onko tämmöistä?

Sääasema Nauska, Kemi

www.kemiweather.fi

Naruskan Ukka Matinpoika

Sininen ruutu vilahtaa kerran ja ohi niin nopeasti, että siitä on minulla vain video, kun en saanut pysähtymään, eikä kameralla ehtinyt.

Soitin poijjalleni Rovaniemelle. Päädyimme siihen, että vien koneen hänelle huomenna ja mukaan otan seiskan levykkeen. Katotaan saadaanko jotain talteen ja joka tapauksessa ajettua seiska toistaiseksi takas. Tätä mieltä oli koneen aikanaan kasannut poikani, jolle kerroin ylimalkaan tapahtuneen. On mulla parikymmentä valokuvaa herjaryöpystä, joten jotain saattaa selvitä niistä, kun näytän ne.

Epäilen itse näytön ja koneen välistä kommunikointia, koska lepotilasta rakkine ei lähtenyt käynnistymään...

Vähäksi aikaa ovat Ukan tietokoneharrastukset tässä... >:(  Sääkoneen kanssa en toistaiseksi kiirettä pitele.

www.naruska.com

J.Jäntti

Lainaus käyttäjältä: systeemi - sunnuntai, 15.11.2015, 10:41
Lainaus käyttäjältä: J.Jäntti - lauantai, 14.11.2015, 23:32
Win10 saa nopeasti lähtöpassit koneelta ja Win7 palaa takaisin, jos tilanne kääntyy epäsuotuisaksi vanhempien ohjelmien suhteen.

Kyllä se on juuri näin että vanhaan palataan jos alkaa tulemaan jotain "kummallisuuksia" vastaan kympin kanssa. Tykkään todella paljon enemmän 10 käyttöliittymästä ja oikeastaan kaikista muistakin uudistuksista. 7 tuntuu niin vanhalta tuon jälkeen että paluuta ei enää ole.

Tiettävästi jos olet päivittänyt Windows 7/8/8.1 => Win10, pystyt palaamaan takaisin vanhaan käyttöjärjestelmään niin pitkään kuin tuota ilmaisen päivityksen tarjousta on jäljellä (taisi olla 29.07.2016 saakka).
Homma menee pähkinänkuoressa näin:

  • OEM-lisenssi (tyypillisesti merkkikone, jonka mukana tuli Windows 7, 8 tai 8.1): Jos palautus Win10 taaksepäin ei onnistu, pitää höskä palauttaa palautusmedialta takaisin. Jos haluaa sitten palata Win10:n pariin, päivitysmenetelmä toimii edelleen.
  • Retail-lisenssi (tyypillisesti itse verkko- tai kivijalkakaupasta itse ostettu, laatikossa oleva käyttöjärjestelmä): Palautus todennäköisesti menee Win10:stä taaksepäin kuten tavallisesti ja epäonnistuessa pitää vain asentaa nollasta vanha käyttöjärjestelmä tilalle, mutta 29.07.2016 jälkeen et voikaan enää päivittää Windows 10:iin takaisin, vaan sinun on hommattava Win10 samalla tavalla kuin edeltäneen käyttöjärjestelmäsi

Mihinkäs sitten Windows 7:n eri versiot päivittyvät Win10-maailmassa?
Näihin:

  • Windows 7 Starter => Windows 10 Home
  • Windows 7 Home Basic => Windows 10 Home
  • Windows 7 Home Premium => Windows 10 Home
  • Windows 7 Professional => Windows 10 Pro
  • Windows 7 Ultimate => Windows 10 Pro

Windows 8:t päivittyvät tähän tyyliin:

  • Windows 8 ja 8.1 => Windows 10 Home
  • Windows 8 Pro ja 8.1 Pro => Windows 10 Pro

Lainaus käyttäjältä: systeemi - sunnuntai, 15.11.2015, 10:41
10 tuntuu huolivan 7 & 8 ajurit sisään ilman isompia ongelmia. Ja samaa olen hämmästellyt että miten joillakin se poistasi ohjelmia? En kyllä keksi mitään syytä siihen(toki en mikään asiantutija ole)

Pitää paikkansa. Jos valmistajalla ei ole suoraan Win10-ajuria tarjolla, mutta 8/8.1-ajuri löytyy, sitä kannattaa käyttää. Win7:aan saakka voi mennä.
Joillakin Intel HD Graphics-näytönohjainajureilla on tuossa siirrossa päänsärky ja ne kärsivät pysähtymis/palautumis-ilmiöstä. Myös joillakin on ollu Bluetooth-sovittimiensa kanssa murheita, jotka ovat menneet tuttuun loputtomaan ristiriitaan, jossa Microsoft sanoo vian korjaamisen olevan valmistajan vastuulla ja valmistaja Microsoftin. Pari tapausta on ollut, jossa Bluetooth on toiminut ilman murheita 7/8/8.1-koneessa, mutta 10-päivityksen jälkeen ovat alkaneet ongelmat. Oman kokemukseni mukaisesti olen valmistajien puolella tässä kohtaa, sillä mikään ajuripäivitys ei vikoja korjaa.

Olen kuullut vinkin, että ennen kuin lähtee päivittämään Win10:n suuntaan, kannattaa varmuudeksi ottaa talteen C:\Users\-kansio, jotta mahdollisesti vikuroivat ohjelmat saadaan ruotuun takaisin. Win10-päivitys väitetysti hävittää C:\Users\<käyttäjä>\Roaming\-hakemiston täysin jolloin siihen tukeutuvat ohjelmat ovat sitten täysin äimänkäkenä kun niiden hakemat tiedot uusissa raameissa ei olekaan siellä missä ne olettivat niiden olevan.

Omalta osaltani päivitykset tulevat varmaankin harkintaan vasta muutama päivä ennen päivitysten takarajaa. Luulisi siihen mennessä Microsoftin saaneen tuon käyttiksen pahimmat lastentaudit poistettua.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

Naruskan Ukka Matinpoika

http://www.finwx.net/forum/index.php/topic,4519.10.html

Tuossa viestiketjussa on Ukan ikiomia Win10 -kokemuksia. Niitä Päällikkö voisi EHKÄ siirtää tähän ketjuun?

Nuiden tapahtumien jälkeen Ukalla on tullut lisää harmaita hiuksia ja hiustuppojakin on saattanut päästä irtoilla. Sekin kone, jonka tuossa viestiketjussa kerroin päivittäneeni ONNISTUNEESTI, tilttasi kokojumiin, kun päivänä muutamana liitin siihen pienen digikamerani, josta piti siirtämäni muutama kuva ja lähetellä eteenpäin asiakaskoneelta, kun omani on vieläkin Rovaniemellä varikolla. Asiakaskone ei avaa wintoosaa ollenkaan, eikä sille näillä tietokonetaidoilla ole taaskaan ole tehtävissä muuta kuin hankeen heittäminen... :o ???

www.naruska.com

J.Jäntti

Lainaus käyttäjältä: Naruskan Ukka - maanantai, 07.12.2015, 18:27
Tuossa viestiketjussa on Ukan ikiomia Win10 -kokemuksia. Niitä Päällikkö voisi EHKÄ siirtää tähän ketjuun?

MERGE:
...ja näin myöskin tapahtukoon. ;)
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------