Windows 10

Aloittaja weatherc, keskiviikko, 29.07.2015, 23:16

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

Jostain luin että se myös jakaisi päivityksiä toisille Win 10:lle p2p-tyylillä. Toisin sanoin se käyttää kaistaasi ilman lupaa koska olettaa että on rajaton kaista käytössä ja toimii M$:än peilinä niiden jaossa...

weatherc

Pari kohtaa:

LainaaMicrosoft collects and uses various types of data, such as your device location, data from your calendar, the apps you use, data from your emails and text messages, who you call, your contacts and how often you interact with them on your device.

Cortana also learns about you by collecting data about how you use your device and other Microsoft services, such as your music, alarm settings, whether the lock screen is on, what you view and purchase, your browse and Bing search history, and more."

Mitähän sisältää tuo "and more"?

LainaaWe will access, disclose and preserve personal data, including your content (such as the content of your emails, other private communications or files in private folders), when we have a good faith belief that doing so is necessary to protect our customers or enforce the terms governing the use of the services.

systeemi

Jos osaisi olla ilman Windowsia olisin varmaan jo vaihtanut johonkin muuhun. Laiskuuttaan ei vain millään jaksa alkaa opettelemaan uutta järjestelmää.

Paska menee paskemmaksi kokoajan XP:n jälkeen ei ole mitään "parannuksia" tullut tai no seiska on ihan ok.
Sääasema Nauska, Kemi

www.kemiweather.fi

weatherc

Tämä Mint näyttää toimivan aika lailla kuten Windowskin, kometoriviä ei tarvinnut laisinkaan asennukseen muuta kuin kun piti muokata PuTTY:n .reg.filu Linukalle sopivaksi ja siihenkin löytys valmis perl-skripti. Tarvittavat softatkin löytys suoraan listasta.

Ainuat parit huomiot koskien websivuja
- muistaa asentaa ms-corefonts paketti josta löytyy kasa Windowsissa löytyviä fontteja kuten Verdana
- Ainakin Firefoxissa tuuppaa esim foorumien fontit olemaan pienenkokoisia => FF:n asetuksista minimi fonttikoko vaikkapa 12:aan niin ei tarvi suurennuslasia foorumeja plärätessä :P

systeemi

Mikäs se tuo putty on?
Sääasema Nauska, Kemi

www.kemiweather.fi

weatherc

Lainaus käyttäjältä: systeemi - sunnuntai, 02.08.2015, 19:44
Mikäs se tuo putty on?

Se on SSH-klientti, eli esim dedin hallintaan :)

Leka

Tuossa joitain ohjeita W10 yksityisyyden parantamiseksi: https://www.reddit.com/r/Windows10/comments/3f38ed/guide_how_to_disable_data_logging_in_w10
Group Policy Editorin muokkaus noiden ohjeiden mukaan ei toimi Home versiossa.

Alkaa Mint/Ubuntulinja tuntumaan selviöltä kun näistä W7 koneista aika jättää...

Sääasema Vilppula - Davis Vantage Pro2 Wireless

weatherc

Lienee tietenkin makuasia mutta muutama asia ärsyttää noissa Linukoissa.
Kuten että jotkut fontit websivuilla näyttävät erilaiselta. Tämä vaihtelee jopa eri Linukoiden välillä vaikka käytössä olisi sama selainversio. Tämä ei ole välttämättä hyvä asia websivu-koodarin näkökulmasta varsinkin kun suurin osa sivujen kävijöitä on Windowseja.

Win 10 koneeseen tuli eilen ekat päivitykset.Asetus oli että se ilmoittaa että voin ajastaa rebootin. Niin pitkälle se toimis ihan ok, latasi ja asensi päivitykset taustalla ja ilmoitus tuli että pitäisi ajastaa rebootti. Mutta se piru onkin asettanut oletukseksi että se reboottaa seuraavana yönä klo 03:30 jollet muuta sitä ennen sitä.

Eikun hakkeroimaan service:jä sitten :P
Löysin jostain että tuon Diagnoosidatan lähtetyken Redmondiin saisi offille sammuttamalla kyseinen palvelu :P
DiagnosticTrackingService => disabled
Samoin WindowsUpdate => disabled
Katsotaanpa pysyvätkö pois päältä vai käykö Redmond laittamassa ne uudelleen päälle :P

systeemi

No niin sieltä löytyy jo ratkaisuja noihin ongelmiin. Pitäiskö kokeilla tuohon rouvan koneeseen tuota kymppiä :)
Sääasema Nauska, Kemi

www.kemiweather.fi