Kirjoittaja Aihe: Windows 10  (Luettu 28182 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa weatherc

 • Ylläpito
 • *****
 • Viestejä: 8202
Windows 10
« : Keskiviikko, 29.07.2015, 23:16 »
Joku ei voinut pitää näppejä erossa eli Win 10 on asennettuna Acerin läppäriin ;D
Osittain mielenkiinnosta että miten websivut toimisi uudessa Windows Edge selaimessa.

Hmmm....
Firefox ja Chrome: @font-face fontit lakkasi toimimasta, myös jotain muuta koska Bootstrap-valikon dropdown-kolmiot jää näkyviin
Edge: Yllämainitut toimii OK mutta...svg-ikoneja uupuu siellä sun täältä sekä Steelseries-mittarissa outoja haamuja ajax-päivityksen yhteydessä...


Poissa weatherc

 • Ylläpito
 • *****
 • Viestejä: 8202
Vs: Windows 10
« Vastaus #1 : Keskiviikko, 29.07.2015, 23:53 »
@font-face-ongelmaan löytyi syypää. Win10:ssä luokittelee Modernizr js-häkkyrä läppärin touch-vekottimeksi WTF??

btw..Eipä mennyt kun puoli tuntia ja johan puski 200 MB päivitystä pakko-rebootilla...Win10:ssä kun ei saa Windowsin updatea pois päältä vaan päivitykset pakkosyötetään. Ainut valinnanvara on että joko se reboottaa itse tai käskee sinut reboottamaan..Jep, jep...

Poissa systeemi

 • Taso ei enää mitattavissa
 • *****
 • Viestejä: 886
Vs: Windows 10
« Vastaus #2 : Torstai, 30.07.2015, 10:17 »
Tämän vuoksi ei ole vielä uskaltanut asentaa...  :P
Sääasema Nauska, Kemi

www.kemiweather.fi

Poissa weatherc

 • Ylläpito
 • *****
 • Viestejä: 8202
Vs: Windows 10
« Vastaus #3 : Torstai, 30.07.2015, 11:08 »
Touch-ongelma näyttää kadonneen itsestään..Edge kadottelee edelleen svg-ikoneita sekä joitain kuva-ikoneita..

Yleisesti:
Rullaa ihan OK, 2.2 GHz CPU:n se näyttää skaalavan alas 0.79 GHz:iin kun ei ole kuormaa ja RAM:ia reilut 1 GB käytössä.
Tilaa tuo päivitys vie, omalla SSD:llä ei ole kun 7 GB tyhjää enää C:\:llä kun siellä on 3 x 5 GB päivityskansiot. Ainakin yksi noista taitaa olla se johon se latas win10:ä taustalla tuon "varaa win 10"-jutskan avulla.

Start-valikko pyörivine tiileineen on aika piece of junk jossa mainoksia peleistä kuten Minecraft jota M$ koittaa tyrkyttää. Sääappsissa ei saa edes tuulen nopeuden vaihdettua vaan se on ja pysyy mph:ssa.

Poissa Leka

 • Taso ei enää mitattavissa
 • *****
 • Viestejä: 839
  • Sääasema Vilppula
Vs: Windows 10
« Vastaus #4 : Perjantai, 31.07.2015, 22:58 »
Tulipa tuo W10 asennettua Acerin 8530G läppäriin, jossa käyttis on edennyt Vista->W7->W10 ja näyttää tuo kymppi tuossa jotenkuten toimivan. Onpahan muuten melkoinen vakoilukäyttis, paras kommentti tähän mennessä joka on tullut luettua totesi Winkoneiden olevan NSA:n bottiverkko ;D
Asetuksia ja hieman muutakin saa muokata hetken aikaa jotta edes hieman yksityisyyttä saa lisättyä, ohjeita tähän alkaa olla jo netissä varsin kiitettävästi, toisin kaikki "ominaisuudet" eivät taida olla vielä tulleet julki...

Edge ei kyllä loistanut mitenkään erityisemmin ja W10 oletusselaimen vaihtokin on tehty pykälää hankalammaksi kuin aiemmin. Päivän W10:n kanssa tuttavuutta tehneenä saattaa todennäköisesti käydä niin että tuo Acer jää ensimmäiseksi ja viimeiseksi koneeksi johon W10 tuli asennettua.


Sääasema Vilppula - Davis Vantage Pro2 Wireless

Poissa weatherc

 • Ylläpito
 • *****
 • Viestejä: 8202
Vs: Windows 10
« Vastaus #5 : Perjantai, 31.07.2015, 23:58 »
Lainaus
Onpahan muuten melkoinen vakoilukäyttis, paras kommentti tähän mennessä joka on tullut luettua totesi Winkoneiden olevan NSA:n bottiverkko

Juu, niin on. Ei voinut kun kauhistella kun pläräsi asetuksia läpi (siis niitä muutamia mitä se näyttää sulle ellet osaa etsiä control-panelia) jossa kaikki mahdolliset systeemit ja datanlähtetys-namiskat ovat oletuksena päällä. Ja jos noita vakoilusysteemejä ei saa mitenkään kokonaan pois päältä niin lentää kyllä tekele roskiin.
Unohtamatta sitä pakotettua päivitystä.

Poissa weatherc

 • Ylläpito
 • *****
 • Viestejä: 8202
Vs: Windows 10
« Vastaus #6 : Lauantai, 01.08.2015, 10:21 »
Muuten, IE 11 löytyy myös Win 10:stä. Se on vaan ovelasti piilotettuna.

Lisää kivaa bongattua:

Lainaus
"Microsoft has renewed its Privacy Policy and Service Agreement. The new services agreement goes into effect on 1 August 2015, after the launch of the Windows 10.

The new “privacy dashboard” is presented to give the users a possibility to control their data related to various products in a centralised manner.

Microsoft’s deputy general counsel, Horacio Gutierrez, wrote in a blog post that Microsoft believes “that real transparency starts with straightforward terms and policies that people can clearly understand”. We copied and pasted the Microsoft Privacy Statement and the Services Agreement into a document editor and found that these “straightforward” terms are 22 and 23 pages long respectively.

Summing up these 45 pages, one can say that Microsoft basically grants itself very broad rights to collect everything you do, say and write with and on your devices in order to sell more targeted advertising or to sell your data to third parties. The company appears to be granting itself the right to share your data either with your consent “or as necessary”.

Numerama analysed the new privacy policy and found a number of conditions users should be aware of:
By default, when signing into Windows with a Microsoft account, Windows syncs some of your settings and data with Microsoft servers, for example “web browser history, favorites, and websites you have open” as well as “saved app, website, mobile hotspot, and Wi-Fi network names and passwords”."

Poissa J.Jäntti

 • Foorumin ylläpitäjä
 • Ylläpito
 • *****
 • Viestejä: 4958
  • Finland Weather Exchange (FinWX)
Vs: Windows 10
« Vastaus #7 : Sunnuntai, 02.08.2015, 09:42 »
Tässä kohtaa voikin olla tyytyväinen, että Windows 7-koneistani kaikki, yhtä lukuunottamatta, ei ole kyennyt onnistuneesti asentamaan Windows 10:n päivitykseen mahdollistavaa KB2952664-laastaria.
Jotenkin olen karsastanut tuota Windows 10:ä muutenkin hieman, mikä osiltaan johtuu Windows 8:sta ja 8.1:stä, mutta se suurin "punainen lippu", joka tuosta nousi oli se, että Microsoft jakelee tuota käyttöjärjestelmäpäivitystä ilmaiseksi. Minun oma näkemykseni on se, että jotain taka-ajatusta on pakko olla takana, jos Windows 10:ä jaetaan ilmaiseksi vaikka Windows 7:n tuki päättyy vasta vajaan viiden vuoden päästä, 14.01.2020. Win7:n Mainstream-tuki päättyi tämän vuoden Tammikuussa, mutta Mainstream-tuen päättyminen ei vaikuta juuri mihinkään.

Se kone, johon päivitys on puolestaan saatavilla, aion pysyttäytyä Windows 7:ssa vaikka piruillakseni. Vain laitteistotuen katoaminen Windows 7:lta pakottaa vaihtoon.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2019; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
Twitter, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
FinWX Helsinki-71, SDR kanava 1 (91.5m - 51.8m (3276kHz - 5676kHz))
FinWX Helsinki-71, SDR kanava 2 (ELF/LF-taajuusalue (0kHz - 1MHz))
FinWX Helsinki-71, SDR kanava 5 (EFHK VOLMET, Helsinki-Vantaa VOLMET (128.4MHz))
------------------------------------------

Poissa weatherc

 • Ylläpito
 • *****
 • Viestejä: 8202
Vs: Windows 10
« Vastaus #8 : Sunnuntai, 02.08.2015, 11:24 »
Se on totta ettei ilmaista lounasta ole.

Voisi varmaan olettaa että Mircosoft löytää itsenä EU-tuomioistuimessa vielä tuon Win 10 kanssa jolleivät korjaa sitä siten että kaikki "Big Brother"-systeemit ole offina oletuksena, sekä korjaavat noita 45 sivun kokoisia ehtoja.
Tuon rinnalla tuntuu EU:n vaatimat cookie-hyväksymiset websivuille lähinnä räpeltämiseltä.

Eniten tuossahan huolestuttaa ne jotka eivät osaa tai halua etsiä ohjeet miten nuo BB-jutut saisi mahdollisimman paljon pois päältä vaan käyttävät konettaan suurin piirtein oletus-asetuksilla ja oletus-selaimella.

Linux, here we come :)
Koska mulla oli joka tapauksessa edessä tän läppärin kovalevyn tyhjennys kun Windooza oli onnistunut käyttämään 50 GB sen 60 GB:n C:\-osion tilasta (olin kerran jokunen viikko sitten tilannteessa jossa 200 MB tyhjää tilaa jäljellä) niin laitoin Linux Mintin lataukseen sen jälkeen kun olin ensin saanut muutamat asetukset tallennettua (Filezilla, PuTTY sekä Firefox) sekä löydettyä ohje miten saa PuTTY:n asetukset siirrettyä Linux-PuTTY:lle. Täytyy sanoa että ihan hyvältä näyttää :)

 

Poissa khyron

 • Kiinteä osa Foorumia
 • *****
 • Viestejä: 320
  • Säätila Rauma
Vs: Windows 10
« Vastaus #9 : Sunnuntai, 02.08.2015, 12:36 »
Ilmeisesti myös wifitunnukset jaetaan kaikille kavereille.
http://reviews.gizmodo.com/why-the-hell-is-windows-10-sharing-my-wi-fi-passwords-1719900675?utm_campaign=socialflow_gizmodo_facebook&utm_source=gizmodo_facebook&utm_medium=socialflow

Pitääköhän tässä ruveta miettimään ettei omaan verkkoon päästetä windowseja.