Sääaseman lämpötila/kosteusanturin tuuletin vaihdetaan (kolmannen kerran)

Aloittaja J.Jäntti, keskiviikko, 03.06.2015, 20:47

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

J.Jäntti

Ensin oli salamatutkan kaapeli, jota vaihdeltiin kuin sukkia konsanaan ennen kuin teki Boltek-speksien mukaisen kaapelin itse ja nyt sama tilanne jatkuu puolestaan lämpötila/kosteusanturin tuulettimen kanssa. Ensimmäisestä, vanhasta Glacialtechin tuulettimesta ei ollut kyseiseen virkaan sitten niin millään. Niinpä tilalle iskettiin toinen tehokkaampi tuuletin, joka puolestaan söi 250mA virtaa ja siirsi ilmaa ainakin edeltäjäänsä tehokkaammin. Eilinen (02.06.2015) päivä tosin paljasti karun tilanteen että tuuletin ei ehkä kykenekään niin hyvin kompensoimaan auringon vaikutusta.

Näin ollen, tuli tilattua Jimm's PC Storesta sitten hieman erilaista tuuletinta: Jopa 6000 kierrokseen minuutissa kykenevä Akasa-merkkinen kotelotuuletin. Se menetti vuoden takuunsa lisäksi nopeusmittauspiuhansa ja lämpösensorinsa, jolla se sääti tuulettimen kierroksia. Halusin sen täräyttävän kierrokset täysille heti, jotta anturilootassa oleva anturi saa sellaisen määrän ilmaa kerrasta ettei tarvitse arpoa ilman liikkuvuutta. Kompromisseja tosin pitää tehdä ja se on sitten se, että virransyönti onkin sitten 390mA (mitattu), mutta tämä on paras saatavilla oleva propelli tuohon tarkoitukseen. Tuosta seuraava on vanhasta serveristä napsittu, yli 10kRPM pyörivä 40x40 -tuuletin joka tosin kuulostaa sireeniltä enemmän kuin tuulettimelta ja syö 550mA pyöriessään, joten tuota noin ei kiitos ilman lisäakkua.

Aurinkopaneelien 90° kulma ei passaakaan, joten niidenkin kulmia saa alkaa säätämään jotta paneeleilta saataisiin enemmän tehoa irti. Tällä hetkellä paneeleilta tuleva syöttö ei näytä ihan riittävän akun lataamiseen kunnolla kun yksi pilvisempi päivä riittää lähes totaalisesti tyhjentämään akun.

Tämä vaihto tarkoittaa jälleen kerran mittauskatkoa, joka tosin määritetään viikonlopulle. Paneelien säätö ei aiheuta sääasemalle toimintakatkosta.
Ajankohdasta ilmoitetaan myöhemmin.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------