Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Kesä 2015

Aloittaja weatherc, maanantai, 01.06.2015, 16:53

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Naruskan Ukka Matinpoika

Naruskan kesäkuun lämpöennätys on 14,4 astetta. Se saavutettiin jo huiman toisen kerran tämän kuun aikana, kun 6.6.2015 mittarit kiipesivät samaan lukemaan.

Kesä tulee kitkuttaen tänne raukoille rajoille, mutta auttaa tuo lämpöennätys sen verran, että hilla, mustikka ja rentukat ovat täällä nyt kukintansa alkupuolella. Kesän räjähdystä ei näytä kukaan ennustaja lupailevan, joten Juhannus saattaa olla jotain tätä samaa, mitä koko kuukausi on ollut. Vettä tulee tietenkin, mutta onhan se viime vuotista räntää mukavampi, ettei tarvitsisi keskikesän juhlissa lumitöitä värkätä... ;)


www.naruska.com

weatherc

Perttelissä päästiin 24 asteeseen perjantaina ja lauantaina mutta se jäi 2 päivän ihmeeksi tällä kertaa, nyt ollaan takaisin jo totutussa lukemissa 12 asteella...

Jussa

#12
Siekkisessä tuli kesäkuun ennätys eilen, 17.3. Hilla on yllättäen jälessä Naruskaa. Juuri ensimmäisiä kukkanuppuja alkaa näkymään. Sadetta on taas tänään tullut yli 15mm. Terminen kesä alkanee vasta juhannuksen aikoihin jos sittenkään.

Edit:
Liekkö tuo aamulla lumi maassa? :o Lämpötila laskee kuin lehmän häntä, enää 2.7 astetta ja vähän pohjoisempana Sirniön tiesääasemalla vain 1.9. Vettä vihmoo koko ajan, taitaa jo tulla mm. Syötteellä ja Pyhityksellä jo lumena, molemmat yli 400mmpy.

weatherc

Katselin tuossa tuulenjuoksu tilastoa ja onpa kyllä alkuvuosi ollut tuulinen. Kasassa on tällä hetkellä 18k km kun koko viime vuoden saldo oli 19k km. Asemahistorian ennätys on 30k km vuodessa.

Naruskan Ukka Matinpoika

Kahdenkympin maaginen lämpötilaraja ylittyi tänään Naruskalla. Ei toistaiseksi tosin kuin kymmenyksellä, mutta kuitenkin. Kesän lämpöennätys on siis totta. Ilmatieteen laitos tarkenteli sääennustettaan iltapäivälle jo liki hellerajaan, mutta se ei välttämättä Naruskalla toteudu, kun näyttää keräilevän pilveä ja tuulta.

Juhannuksen sää varsinkin juhannuspäivänä oli pohjoisen sääksi erinomainen, kun Tuntsalla oli viidentoista asteen lämpötila ja poikkeuksellisesti vielä tyyntä. Yhden löydön huolestuttavaan suuntaan teki patikkaretkellä vaimoväki, joka löysi pari kuoliaaksi paleltunutta ilmeisesti mettopoikaa. Sellaista oli odotettavissakin kylmän ja märän yhdistelmäsäistä juuri niinä päivinä, kun kuoriutuminen on tapahtunut. Vahingon laajuus näkyy tuonnempana. Juhannuksen seudussa kuoriutuneet saavat paremman alun elämälleen.

Puolen viiikon maissa pitäisi Ukan karata kalareissulle Venäjän puolelle rapiaksi viikoksi. Venäjän korkeapainealue ei siirry lomanviettopaikan myötä kuin nelisenkymmentä kilometriä kotoa itään, joten helleaalto on hiukkasen tuurissaan. Parikymppääkin on viime aikojen keleihin ihan ookoo. ;)

www.naruska.com

Jussa

Siekkisessä tehtiin uusi kuukausisadeennätys, nyt on jo kesäkuulta kasassa 120mm ja sateet jatkuu..

Jussa

Kesäkuukin mennä hurahti, viileä sellainen. Keskilämpötila nousi kuitenkin yli viimevuotisen, tosin vain kymmenyksellä ollen 10.4. Kesäkuusta tuli sääaseman historian sateisin kuukausi, sadetta ropisi 129.5mm. Vaikka kuukausi oli jopa kylmä, ei pakkasta mitattu kuin yhtenä yönä, kiitos sateiden ja pilvisyyden. Alin lämpötila mitattiin 6pvä. -1.1 ja korkein 22pvä. 22.4. Terminen kesä alkoi lopulta 20.6, joten kevään pituudeksi tuli lopulta 80vrk, 1.4-19.6, mikä on aseman pisin terminen kevät ylivoimaisesti.

weatherc

Perttelin kesäkuu oli myös viileä, tuulinen ja märkä. Keskilämpötila 13.0° (-1.3°) oli asemahistorian alin, tosin eroa viime vuoteen on vain 0.1°. Ylin oli 24.0° (12.6) ja alin oli 2.5° (6.6). Nyt on keskilämpötila 2 kuukautta putkeen tehnyt uudet asemahistorian alimmat lukemat.
Sadetta tuli 72 mm (131%) joka on paljon muttei ennätys.

J.Jäntti

FinWX Helsinki-71 (Viikinmäki) sai ensimmäiset kuukauden mittauksensa suoritettua.
Tältä näytti Kesäkuu asemalla:

Lämpötilat:
Ylin mitattu lämpötila  : +23,4°C (Mitattu 29.06.2015 kello 11:11)
Alin mitattu lämpötila  : + 8,2°C (Mitattu 17.06.2015 kello 04:08)
Kuukauden keskilämpötila: +14,7°C (Terminen kesä)

Ilmanpaine:
Ylin mitattu ilmanpaine : 1026,3hPa (Mitattu 09.06.2015 kello 11:25)
Alin mitattu ilmanpaine :  997,2hPa (Mitattu 14.06.2015 kello 21:14)

Sade:
Korkein vuorokauden sademäärä:  35,8mm (Mitattu 18.06.2015)
Kuukauden sadesumma          : 108,2mm

Yleisstatistiikka:
Hellepäiviä: 0
Ukkospäiviä: 3

Sademäärä oli kuukauden osalta ehkäpä se suurin yllätys ja asetti samalla kuukauden ja vuorokauden sadesummaennätyksien riman korkealle.
Heinäkuun puolesta odotan hellepäivälukemien nousevan reippaasti nollasta. ;)
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

Naruskan Ukka Matinpoika

Naruskan Ukan sääaseman kesäkuun tilastotietoja tulee tässä:

Keskilämpötila 9,5 astetta.
Korkein lämpötila 21,4 astetta.
Alin lämpötila -0,4 astetta.

Sademäärä 135,9 mm.

Poikkeuksellisena noissa edellä kerrotuissa luvuissa voidaan pitää sademäärää, joka on aseman kuuden vuoden historian kesäkuun korkein. Keskiämpötila on aika alhainen, mutta tismalleen sama lukema on kirjattu tällä sääasemalla vuosi sitten kesäkuussa, vaikka aivokoppaa hämmentämällä ei itselläni sellaista muistikuvaa ainakaan selkeänä löydy. Tilastoista kyllä. Kymmenen asteen kantturoissa ne kesäkuun keskilämpötilat Naruskalla pyörivät, ehkä asteen pari yläpuolella. Hellepäiviä puuttuu, mutta se ei oudoksuta Ukkaa...enkä niitä kaipaa. ;)

www.naruska.com