Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Kesä 2015

Aloittaja weatherc, maanantai, 01.06.2015, 16:53

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

Mitä sen parempi aloittaa kesä kunnon lumikuvalla (kuvassa on tie) ;D
Norjassa on useampi tie suljettuna lumentulon takia...

Ei kyllä kovin hääviä se kesä täälläkään, 10 astetta ja sataa vettä...

Argonex

päivällä oli lähes 20 lämmintä ja niin kova tuuli ettei meinaa pihalla pystyssä pysyä :o
Kun kiekuu uljas kukko laella tunkion, niin tietää joka ukko, sään muutos tulos on. Voi tulla poutaa sadetta, voi tulla pakkas sää, voi myöskin käydä niin että entiselleen jää

Jussa

Terminen kesä yrittelee myös Koillismaalle. 29.5 näillä näkymin kesän alkupäivä. Seurataan sitä vielä tosin kun sää nyt viilenee.

Naruskan Ukka Matinpoika

Vinkka on puhallellut Naruskalla niin maan perusteellisesti. Parinkymmenen metrin puuskaraja ylittyi ja samalla jossain päin ylittyi jonkun puun sietoraja, koska pohjoinen Salla sai parin tunnin yhtäjaksoisen sähkökatkoksen.

Ukka sai kipinää kokeilla Ukalle uutta armeijan nelitahtista aggregaattia, joka tarttui matkaan Jyväskylän Armyshopista keväällä. Briggstrattonin kone vain käyskenteli siinä määrin epätasasilla kierroksilla, ettei sillä pitkään viitsinyt sähköä sääasemalle syöttää. Ilmavoimia aikanaan palvelleella koneella ei ole käyttötunteja takana kuin alle 20, joten käyttämättömyyden vuoksi oletan siinä olevan joku pikkuhäikkä, jonka vien selvitettäväksi paikalliselle moottorisahapienkonekorjaajalle Sallaan. Näyttää tämä kesän alku sellaiselta, että pitää olla varavermeet pyörittämään edes säädataa, kun ongelmia on.

Sähkökatkos on tällä erää takana, joten pitää laitella saunaa lämpiämään. Tuuli on tyyntymään päin, ja joutaakin olla... ;)

www.naruska.com

Jussa

Taitaa termisen kesän alku sittenkin siirtyä. Jos näin käy, on mahdollista, että tulee aseman myöhäisin kesän alku. Tämän hetken ennusteet näyttää viileän sään jatkuvan jopa juhannukseen asti. Tämä olisi hyvä juttu, sillä menneet aikaset kesänalut on saaneet marjat kukkimaan liian aikaisin ja kesäkuun yöpakkaset on ne palelluttanut. Nyt on toivoa esim. hillan suhteen :)

Naruskan Ukka Matinpoika

Aika kummallisen oloinen toukokuun puolenvälin jälkeinen aika ja tämä kesäkuun eka viikko. Pari lämmintä päivää sopii vain tälle välille, eikä silloinkaan Naruskalla päästy kuin juuri ja juuri pariinkymmeneen asteeseen. Tuulet, sade ja viileys ovat olleet tämän kesän aluksi lähes aina vieraanamme.

Kasvukauteen tällä kylmällä on vaikutuksensa. Koivun lehti on suunnilleen puolessa välissä normaalista. Mustikka hieman yllättäenkin kukkii monin pakoin, mutta sille on vaarana käydä huonosti, kun pölyttäjähyönteisistä ei ole havaintoja. Ei ole sääskiä, eikä liioin mehiläisiä tai kärpäsiä. Hilla ei ole ehtinyt vielä kukkaan, eikä vielä kasvattamaan edes varpua. Se kaipaa muutaman lämpimän päivän, joita ei taida ihan lähipäivinä tarvita odotella. Vesisadetta ja viileää piirtelee ainakin EWN:n pitkä ennuste.

Miesmuisti ylettää Ukalla vuoteen 1981. Tämä vuosi on tuota vuotta edellä vehreydessä viikkotolkulla. Silloin nimittäin Juhannusaattona Naruskan tasalla ei ollut koivu vielä edes hiirenkorvalla. Juhannukselta kun sitten räjähti kesäksi, niin hillasato ja mustikkasato molemmat olivat parhaat, mitä sen kolmenkymmenenviiden vuoden aikana on ehditty näkemään, mitä näillä raukoilla rajoilla on tullut asuttua.

Lintuja käy hiukan sääliksi. Sääskiä ei ole, eikä liioin muitakaan siivekkäitä. Varsinkin pääskyset hortoilevat satunnaisesti sinne tänne, eivätkä ole vielä aiempien vuosien tapaan tänne edes saapuneet. Eipä niitä luulisi tämmöiset alle kymmenen asteen kelit kiiinnostavan, kesälintuja kun ovat. Metsäkanalinnut ovat pesimässä ja hautovat parhaillaan muniaan. Koppelolla oli hakkuuaukean pesässään kahdeksan munaa, joiden kuoriuduttua pitäisi olla lämmintä. Muuten käy, kuten viime vuoden juhannuksen räntäsateissa, että nämä maalintujen pojat eivät selviä syksyn riistaksi.

Poroilla pyyhkii näillä seuduin ilmeisen hyvin. Satunnainen otanta vasaprosentista tuli kolmisen päivää sitten, kun tuossa Naruskantien tukkeena oli viisi vaadinta vasoineen. Vasaprosentti oli täydet sata, koska viisi pirteää vasaa suikoili sinne tänne ymmärtämättä, että auton pelti on vaaroista vaarallisin... ;)

www.naruska.com

Jussa

Termisen kesän alku siirtyi Siekkisessä tulevaisuuteen, kuten uumoilinkin. Sadetta on tullut, eilenkin yli 20mm. Tulvat ei ole ehtineet laskea kevään huipusta kuin vähäsen ja nyt ollaan taas nousussa. Lauantaina oli aamulla auton lasi niin jäässä ettei skrapakaan meinannut pystyä, yöllä oli reilu aste pakkasta. Mustikka aloittelee täälläkin kukintaa vaan hyönteisiä ei ole joten miten käyne. Metsäkanalintujen pesinnällä ei vielä hätää, täällä vielä kuulostaa pesintä olevan myöhemmässä mitä normaalisti. Kiitos pitkään pysyneen lumipeitteen. Seurataan tilannetta :)

kekke

Tuulee, tuulee jne... Mun asema sai älyttömän 35m/s piikin eilisen/edellispäiväsen myräkän aikana.
Ei varmaan pidä paikkaansa, jollei jostain läheisistä puista ole joku ihmeellinen "pyörre" osunut suoraan kuppeihin.
Täytynee tasoittaa softalla (itseasiassa olenkin jo) pois nuo piikit.

Mutta tuullut kyllä on.
Ei tarvii paljoa lisätä lämpöä planeetan ilmakehään niin se tuulienergiana ilmenee aika nopeesti.


t:k
-kekke-

****************************************************************
The reason why so few good books are written,
is that so few people who can write, know anything.
FinWX Masku-24
****************************************************************

spege

On ollut viileä kesän alku. Monena aamuna lenkillä pitänyt olla pipo päässä. Tuulta on riittänyt melkein kesäkuun joka päivälle. Vielä on kesää jäljellä, mutta ei ilmeisesti kovin lämmintä säätä ole tiedossa seuraavalle kahdelle viikollekkaan, ehkä lauantaina ohimenevästä hiukan lämpimämpää. Ukkosista saa vain haaveilla, toivottavasti tänä kesänä tulisi edes yksi kunnollinen ukkonen. Nyt kun vielä jaksaa katsella salamoita pojan kanssa, sairaus on viemässä voimat, mutta periksi ei anneta. 
FLC foorumissa nimimerkki Speijo.

Leka

20°C pamahti eilen, 13.6 rikki täällä ensimmäisen kerran tänä kesänä, jo oli aikakin ;D Kesän ja samalla kuluvan vuoden lämpöennätys kirjataan lukemin 22,1°C Terminen kesä alkoi 25.5 ja jokseenkin kituliaasti lämpösumma jatkaa kasvuaan.
Juhannusviikko ei riemunkiljahduksia aiheuta, mutta nähtävästi ei ole yhtä runsasluminen ja kylmä kuin viime vuonna ;)

Sääasema Vilppula - Davis Vantage Pro2 Wireless