Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Kevät 2015

Aloittaja Jussa, maanantai, 02.03.2015, 13:15

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Naruskan Ukka Matinpoika

Hupenevat lumet vauhdilla myös Naruskalla. Kotimerestämme Perämerestä kuului tänään tilastouutisia, joiden mukaan 1930 -luvulla on viimeksi ollut tämän talven kaltainen jäätilanne, eli Perämeri ei ole jäätynyt "umpeen". Talven on sillä suunnalla täytynyt olla lauha, kuten perstuntuma Ukalla on koko Lapinkin talvesta.

Rapian kymmenen asteen plussakeli haihduttelee lumet taivaan tuuliin. Mitään maakuntasadetta ei tälle suunnalle koskaan eilisen ja tämän vuorokauden aikana tullut, mutta eipä tuo soratie sadetta kaipaakaan, päinvastoin. Lumipinta on lukemassa 29 senttiä.

Lintujen laulu lisääntyi tänään Ukan tukikohdassa aivan korvia huumaavaksi. Eteläiset tuulet ovat helpottaneet lintujen matkantekoa pohjoiseen. Enää puuttuu vanhasta lintuvärssystä ainoastaan pääskynen, muut lorulinnut on täällä jo bongattu. Erityisesti rastaat ovat laulutuulella.

Viikonlopuksi Ukka toivoo muuta kuin sadekeliä, koska ensi talven polttopuiden halkomisurakka aloitellaan lauantaiaamuna. Pari päivää saisi pysytellä samanlaista kuin tänään, eli sopivan lämmintä pilvipoutaa. ;)

www.naruska.com

Argonex

Onkos kukaan ensimmäisiä ukkosia bongannut? Kuuleman mukaan jossainpäin valtakuntaa tänään jyrisi.
Kun kiekuu uljas kukko laella tunkion, niin tietää joka ukko, sään muutos tulos on. Voi tulla poutaa sadetta, voi tulla pakkas sää, voi myöskin käydä niin että entiselleen jää

weatherc

Lainaus käyttäjältä: Argonex - torstai, 07.05.2015, 22:43
Onkos kukaan ensimmäisiä ukkosia bongannut? Kuuleman mukaan jossainpäin valtakuntaa tänään jyrisi.

Ei bongattu mutta FMI-datasta napsittua kertoo että Pohjanmaalla olisi räpsyillyt

J.Jäntti

Lainaus käyttäjältä: Argonex - torstai, 07.05.2015, 22:43
Onkos kukaan ensimmäisiä ukkosia bongannut? Kuuleman mukaan jossainpäin valtakuntaa tänään jyrisi.

Toistaiseksi ukkoset ovat olleet Pääkaupunkiseudulla loistaneet poissaolollaan, joten omalta osalta ei ole tullut bongattua tämän vuoden puolelta vielä mitään - vain muutama uhittelevan näköinen kumpupilvi on painellut poispäin.
Sadekuuroja on muodostunut sisämaahan sadetutkan mukaan mutta niissä ei ole havaittu mitään. FMI:n kolmiomittausverkko on saanut napattua muutaman iskun tämän päivän (08.05.2015) puolella Pietarsaaresta pohjoiseen, sekä Venäjän ja Viron rajan tuntumassa, josta jälkimmäisen FinWX Helsinki-71:n salamatutka sai havainnonkin, joskin sijainnin merkkaus meni hieman metsään. Hyvin hajanaisista räpsyistä on kuitenkin vielä kyse.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

weatherc

Tiekameroiden "uusio-käyttöä" ;)

Tenojoesta Utsjoella jäät lähteneet  :)

weatherc

Suomessa ei sentään ihan näin paljoa lunta ole  :P

http://tindevegen.no/
http://skjolden.com/sommarski/

Jussa

Viimeviikkoon asti näytti siltä, että lumet häviää hiljalleen haihtumalla. Vaan ei näytä enää;
Iijoella tulvavaroitus - koskimelontaratakin tulvii yli äyräiden | Pohjois-Suomi | Kaleva.fi - http://www.kaleva.fi/uutiset/pohjois-suomi/iijoella-tulvavaroitus-koskimelontaratakin-tulvii-yli-ayraiden/696830/#.VVBwLk3HjMo.facebook

Kotipuro kävi jo reippaasti uudessa ennätyksessä ja sateiden myötä voi nousta vielä uudestaan. Lunta on vielä vaaroilla paljon ja se on todella vesipitoista.

Naruskan Ukka Matinpoika

Tulvastahan me talven päälle taittiin uumoillakin. Täällä Naruskallakin näytti siltä joku päivä sitten, että lumet häippäsevät taivaalle tuosta vaan vähin äänin, mutta parissa päivässä alkoikin sitten äkäisenlaisesti tapahtua. Ei täällä mitään hellekelejä ole ollut, eikä maakuntasadettakaan kuin tänään muutama tunti, mutta vettä tulee vaaroista ja soilta pikkupurojen kautta enenevässä määrin. Isommat keruujoet alkavat näyttää kohta tulvan merkkejä, jonka huippua ei mitä ilmeisimmin täällä vielä ole nähty.

Ukallakin on tiedossa muutaman päivän reissu etelässä, joten saattaa taas kerran parhaat kuohut jäädä Naruskajoessa ja Tenniöjoessa näkemättä. Tai mistäpä sitä tietää, kun pyhien jälkeen kotiutuu, mikä tilanne on. Latvahaaroilla on nimittäin lunta kirkonkylän seutua ja Naruskaa paljon enemmän, joten vedet voivat olla korkealla täällä pidempäänkin. Varsinkin jos sataa, kuten näyttää olevan mahdollista.

Kuva on Tenniöjoesta tältä päivältä. Lumimittari nollaantui tänään, vaikka metsissä Ukan Tukikohdan lähialueella lunta vielä näkyykin. Mittaria on kuitenkin uskominen... ;)

www.naruska.com

Leka

Näyttää Taivalkosken suunnalla olevan jo ihan reippaat vesimäärät liikkeellä http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1431411062695.html
Toivottavasti ei aiheuta suurempaa vahinkoa.

Täällä pitkä kevät senkun jatkuu, terminen kesä alkanee vihdoin ensi viikolla, toivottavasti.

Sääasema Vilppula - Davis Vantage Pro2 Wireless

weatherc

25 mm sadetta kahdessa päivässä. Ja juuri on rantautumassa jo ainakin kolmas "rypäs" tuosta samaisesta matalapaineesta...
Vertauiluna toukokuun FMI-norm joka on 36 mm, kokonaismäärä toukokuulle on jo 114%:ssa 42 mm:llä.