Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Kevät 2015

Aloittaja Jussa, maanantai, 02.03.2015, 13:15

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Naruskan Ukka Matinpoika

Naruskalla ei vielä hyttysiä, eikä grillijuhlia. Talvea on sen verran, että kun nyt tuotatti polttopuuta kartanolle valmiiksi seuraavaa talvea varten, niin tiet eivät ole tuontia sulana haittaamassa, joten puut eivät ole rapaisia. Hiekka hidastaa sahausta.

Viisikymmentä kiintoa, eli rekkakuorma, on taas pihalla valmiina toukokuun kuivia kelejä odottamassa, jolloin ne pätkitään ja halotaan. Ja kun tuon homman tekee toukokuun aikana, niin hyttynen ei vielä silloin täällä isommin lennä, eikä varsinkaan verta imeksi... ;)

Grillijuhlat pidellään sitten lähempänä Juhannusta... ;D

www.naruska.com

Jussa

Tänään tehtiin Siekkisen aseman uusi maaliskuun lämpöennätys, 7.4 astetta. Lämpimistä päivistä huomimatta lumenpinta ei juuri laske. Ilma on niin kuivaa, ettei varjopaikoissa eikä kaikiste auringossakaan lumi ole edes takkalaa. Ainoastaan penkoissa mihin aurinko paistaa kohtisuoraa, sekä tummemmissa kohdissa aurinko on sulattanut lunta. Tiet on paikoin liukkaita kun päivällä sulaa ja yöllä jäätyy. Loppuviikosta palataan ruotuun säiden suhteen ja päivälämpötilatkin uhkaa jäädä 10-15 astetta viimepäiviä alemmas.

Onhan nämä ollut kyllä käsittämättömän hienoja keväisiä päiviä 8)  Lumi on kantavaa joten kulku on kaikenlaisilla kulkupeleillä nyt helppoa.

Niin, lumensyvyys on nyt mittarilla 96cm.

weatherc

LainaaLämpimistä päivistä huomimatta lumenpinta ei juuri laske.

Tuossa olen katsellut etupihan viimeistä lumilänttiä nurmikolla ja huomannut ihan saman. Se on ollut sellaisen lautasen kokoinen ehkä 4-5 cm paksu eikä +12 asteesta huolimatta ole sulannut, toki hitusen pienentynyt on. Ja siihen on päässyt ainakin ajoittain aurinkokin paistamaan.

systeemi

Lainaus käyttäjältä: weatherc - maanantai, 16.03.2015, 19:53
LainaaLämpimistä päivistä huomimatta lumenpinta ei juuri laske.

Tuossa olen katsellut etupihan viimeistä lumilänttiä nurmikolla ja huomannut ihan saman. Se on ollut sellaisen lautasen kokoinen ehkä 4-5 cm paksu eikä +12 asteesta huolimatta ole sulannut, toki hitusen pienentynyt on. Ja siihen on päässyt ainakin ajoittain aurinkokin paistamaan.

Vai lumi läntti.... Ei ole lumen pinta pudonnut taitaa olla edelleen 40cm. Tallin laidassa pihakivetystä näkyy 40cm siinä se muutoin polannetta varmaan 15cm ajotiellä.
Sääasema Nauska, Kemi

www.kemiweather.fi

Naruskan Ukka Matinpoika

Naruskallakin käväisi +6,8 astetta 14. maaliskuuta. Normaalioloissa sellainen lämpötila muuttaisi paksunkin lumikerroksen kelkkamiehille ja hiihtäjille räkäkeliksi, mutta toisin on nyt. Syykin on selvä, eli tuuli.

Haaga-Helian AMK:n hiihtoporukka oli viikonpäivät hiihtoretkellä Tuntsan erämaa-alueella. Hankikanto oli sukselle koko ajan hyvä, eikä pluskeli haitannut yhtään. Vinkka puhalteli yötäpäivää milloin kovemmin, milloin hieman hellemmin, mutta ihan tyyntä ei ollut koko aikana.

Henkalle tiedoksi, että täällä ei ihan äkkiä viimeisiä lumikasoja tarvitse ynnätä. Meillä tätä herkkua piisaa muutaman sadan neliökilometrin laajuinen noin 80-100 senttiä paksu läjä, josta toistaiseksi on turha pälvipaikkoja etsiä. Tiekuva Tuntsalta viikon takaa ja Sorsajoen tien laidasta eiliseltä, kun hiihtomiehiä palauteltiin Ukan Tukikohtaan. ;)

www.naruska.com

Jussa

Jos yr.no:n 10 vuorokauden tämän hetken ennuste osuu kohdalleen, saamme nauttia pääsiäistä Siekkisessä reilusti toistametrisissä kinoksissa  :) Ennusteessa uutta lunta olisi tulossa jopa yli 30cm ja pakkaset jatkuu. Tämän hetken lumensyvyys 96cm. Aseman ennätys menisi näinollen kirkkaasti uusiksi  :D

Naruskan Ukka Matinpoika

Saattoi maaliskuun pakkasennätys kirjautua Naruskan suunnille hiukan vajaalla kolmenkympin pakkaslukemalla. Loppukuun ennusteen perusteella näyttäisi jatkuvan mukavammissa lukemissa.

Eilinen päivä oli pakkasyön jälkeen purevan tuulinen, kun pohjoinen pitkästä aikaa puhui. Tänäänkin on tuullut, mutta lauhemmissa ja iltaa kohti lumisateisissa merkeissä. Tuuli näyttäisi kääntyilleen itäkaakon puolelle, eli ehkä hiukan lämpimämmälle kantille.

Maaliskuun keskilämpötila ei varmaankaan kovin alhaiseksi ehdi, kun plussapäiviä löytyy alkupuoliskolta enempi ja vähempi. ;)

www.naruska.com

Jussa

Kymmenystä vaille -27 tuli Siekkisen maaliskuun alimmaksi, en usko enää loppukuusta paranevan. Kaukana ollaan kuitenkin kahden vuoden takaisista -35 - -40 lukemista ;) Tänä aamuna tehtiin sääasemalla kuitenkin uusi lumiennätys 105cm lukemalla. Tuo tosin voi rikkoontua jo huomenna, riippuen kuinka pohjoisen reitin seuraava sadealue ottaa. Kevät keikkuen ja niin edelleen :D

Jussa

Tiivistä ja märkää lunta on sadellut viimepävinä siihen malliin, että lumensyvyys on hivunnut jo lukemaan 114cm :) Puolangan Paljakassa lukema on jo 130cm. On mahdollista, että tästäkin vielä määrät kasvaa.

Naruskan Ukka Matinpoika

Kateeksi käy Ukalla, kun muualla metrin raja on ylitettynä jo noin komiasti, mutta ei Naruskalla. Jos ei sitten Jussalla ole senteissä huhtikuun ekapäivän lisäsenttejä... ;D ;)

Eipä tuota puutu kuin yhdeksisen senttiä täältäkään metrin rajasta, joten eiköhän uskota sen vielä täyttyvän. ;)

www.naruska.com