Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Kevät 2015

Aloittaja Jussa, maanantai, 02.03.2015, 13:15

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Jussa

Se on kalenterikevät käsillä. Terminen sellainen antanee vielä odottaa itseään, tai en tiiä etelärannikon osalta, mutta täällä kait ainakin :)

weatherc

Nyt alkaa lumet olemaan taputeltu Perttelissä, enää on läikkiä jäljellä. Viimeset pari päivää on lumet sulanneet todella nopeasti jos vertaa aikasempaan. Aika kauan ne pysyikin maassa sen verran että maa oli valkoinen varsinkin jos katselee noita lämpötiloja mitä ollut.

systeemi

Ei ole varmaan kuin 40cm jäljellä  8)
Sääasema Nauska, Kemi

www.kemiweather.fi

Leka

23 cm oli lunta aamulla ja veikkaan että huomenna voi olla jo alle 20 cm. Piha on jo lumeton ja jäätön kun kävi hieman rautakangella avittamassa jääkohtia pienemmiksi palasiksi ;)

Sääasema Vilppula - Davis Vantage Pro2 Wireless

Jussa

Illan pyryn jälkeen lumensyvyys kävi taas metrin paremmalla puolen. Nyt päivän lauhan jälkeen enää 95cm ;D

Naruskan Ukka Matinpoika

Metrin raja lumen syvyydessä täyttyy Naruskalla huononlaisesti. Toisaalta ei hanki elä alaspäinkään kovin vauhdilla. Eilisen pyräkän jälkeen kävi 80 senttiä, joka tänään putosi lukemaan 78 senttiä, vaikka plussalla oltiin neljättä astetta. Tuulenvinkka pitää huolen siitä, että kunnon suojakeliä ei ole toistaiseksi päässyt syntymään.

Mukavalta näyttävät kelit lauhan helmikuun jälkeen. Naruskan tasalla kestää hanki hiihtomiestä ja kantaa moottorikelkkaakin, mutta Tuntsan erämaa-alueelta tuli tietoa niin päin, että ei ole hankikantoa kummallekaan kulkumuodolle. Sieltä löytyy lumen paksuuttakin jo metri ja paikoin toistakin.

Lakimaissa on lunta pakkaantuneena ja tykky ei ole lauhoista keleistä korkealla tiennyt mitään. Kuvat eiliseltä Sorsatunturista ja sen lähialueilta Naruskalta pohjoiseen.

www.naruska.com

Naruskan Ukka Matinpoika

Maaliskuun pakkasennätys taisi kirjautua Naruskalle viime yönä. Yö oli pakkasella aikaa kiristyä, mutta lauhtuminen -16:sta asteesta nollaan tapahtui hiukan rapian parin tunnin aikana aamukahdeksasta etenpäin. Sellainen lämpötilan kohoaminen ei tapahtune näin maaliskuun puolivälin alla pelkästään auringon voimalla, vaikka se täydeltä taivaalta täällä paistaakin.

Tästä jos vielä kevätkelit paranee, niin minkälaiseksi pitäisikään muuttuman... ;)

www.naruska.com

Jussa

Nopeasti täälläkin lauhtui, ei tosin aivan noin nopeasti. Yöllä oli jo kahden jälkeen käynyt -15.3, aamulla oli -12, nyt +3. Allekirjoittanut laittoi eilen kuivat(märät ja suolatut)lihat sinälle ja eipä voine parempia kuivauskelejä enää sattua. Yöllä nasakka pakkanen, ei liikaa kuitenkaan, päivällä hivenen plussaa ja tuulta 8) Jokseenkin loistavat on kelit. Lumensyvyyskin nousi taas päälle metrin toissapäivän pyryn jälkeen.

weatherc

Kesän ensimmäiset hyttyset nähty!  ::)

Leka

Lainaus käyttäjältä: weatherc - lauantai, 14.03.2015, 15:52
Kesän ensimmäiset hyttyset nähty!  ::)

Grillikausi avattu ;D Lumet vaan ei oikein tahdo sulaa näillä keleillä.

Sääasema Vilppula - Davis Vantage Pro2 Wireless