Halikko sujettiin serverin ylikuorimtuksen takia - uusia ongelmia

Aloittaja weatherc, tiistai, 29.07.2008, 21:31

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

hmm...
tasot nyt hyväksyttävällä tasolla EUKHosin puolesta mutta oon seuraillut noitten kahden filujen käyttöä...josta eniten ihmetyttää clientraw:n käyttö, NSLogia ei nyt juuri käytetä kun ei ukkosiakaan, edellisen 13 tunnin keskiarvo 153/krt tunnissa, clientrawta sen sijaan yli 2800 kertaa tunnissa eli yhteensä 37000, kertoja jota sivuja yhteensä katseltu on samana aikana 8600...sivuilla sitä ei käytä kun etusivu...

weatherc

LainaaEttä Weatherc kärsii jonkun per**leen krakkerin touhuista, joka ei näe rajaa omien ja toisten "taskujen" välillä.

Sama alkaa mullakin tulemaan mieleen....koska ainakin tuon clientraw:n käyttö on iha utopista, koska jos oetaan oletuksena että ladattais kerran per sivulataus ja poistetaan ne tuosta äskeisestä luvusta sekä että eräät thot lukevat sitä ihan luvalla muutaman kerran niin jäljelle jää 29000 kertaa ilman selitystä.

Henkka

J.Jäntti

Lainaus käyttäjältä: weatherc - tiistai, 05.08.2008, 21:28
hmm...
tasot nyt hyväksyttävällä tasolla EUKHosin puolesta mutta oon seuraillut noitten kahden filujen käyttöä...josta eniten ihmetyttää clientraw:n käyttö, NSLogia ei nyt juuri käytetä kun ei ukkosiakaan, edellisen 13 tunnin keskiarvo 153/krt tunnissa, clientrawta sen sijaan yli 2800 kertaa tunnissa eli yhteensä 37000, kertoja jota sivuja yhteensä katseltu on samana aikana 8600...sivuilla sitä ei käytä kun etusivu...

Jos saat EUKHostilta jotain listaa, mistä IP-osoitteista noita hakuja tulee noin paljon niin saat selville, mikä instanssi "reaalilukee" tuota tiedostoa. Ei tuollaiset luvut ole enää terveitä.
Jonkun ulkopuolisen tahon on täytynyt äkätä tiedostosi suora osoite ja repii sitä omaan käyttöönsä. Tilanne on vähän sama, kun mitä oli joskus Vaski.net:lla. Siellä joku instanssi oli saanut päähänsä käyttää Nexstormin Stormvue-Java-Appletin käyttämää nexstorm_arc.dat-tiedostoa tökerösti omiin tarkoituksiin ilman lupaa. Ari teki, niinkuin sivuston ylläpitäjä voi tehdä tuossa tilanteessa: .dat-tiedosto otettiin pois netistä.

Se ei vain ole ratkaisu tässä tapauksessa: Clientraw.txt-filun poisjättö rikkoo sääaseman mittatietojen reaaliaikaisuuden.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

weatherc

#13
Tere!

Ne potkivat mut ulos koko serveriltä.

Väittävät että sivustoni suosio on liikaa normaalille webhotellille ja suosittelevat oman serverin hankkimista, viitaten Elokuun 1:sen päivän unikkien kävijöiden määrään (3500). Sanoen myös että vaikka vaihatisin toiseen webhostiin niin törmäisin samaan ongelmaan siellä.

Tässä pari otosta heidän Chef managerilta:

LainaaI'm not sure why you wish to host such resource intensive website on a shared server. We won't allow remote mysql connections on any of our shared hosting servers. You should consider a vps or dedicated server for such requirements.

We promise 99.95% uptime guarantee on our shared hosting plans and we can't risk important websites of our genuine customers by allowing few customers to eat all resources of our shared servers.

I have no intention of offending you, but you should not use our servers for non profit resource intensive weather forecast websites.

Lainaa
Even our website never had that sort of traffic before 12 months. If you are not making enough profit from these amount of traffic then there's something severely wrong with your Business model.

You will face similar problems if you move to any other hosting company on a shared hosting plan. Your traffic has increased a lot recently and you will need to pay lil more and consider a semi-dedicated or dedicated server.

You will face similar problems even on a VPS, so consider a semi-dedicated or dedicated server. You will loose time and money if you just keep on switching hosting companies. All that you have done in last couple of months will be lost if you don't plan for future.

My words may sound harsh, but read other websites and ask people what is the right time to switch to a dedicated server.

Eli Halikon tarina näyttää tulevan päätökseen, koska omaan serveriin ei ole varaa...

Henkka

weatherc

LainaaMinun epäilys on että ongelmat johtuu sivujesi livekartoista, joku paskiainen käyttää niitä väärin.
Ota pois käytöstä, ja katso mitä tapahtuu.

Ainkaan tilastoissa ne eivät näytä mitenkään kovin paljoa hitsejä saavan, joten siinä ei ongelmaa..
Mutta veikkaan että yks ongelma on rakkaat hakukoneiden spiderit, tiedän että ne ovat kiinnostuneita sivuista ja käyttävät sitä tiuhaan.

Ovat EUKhostin foorumilla visusti sitä mieltä että "normaalin" webhotellin aika on ohi sivuiltani ja että kaipaavat omaa serveriä.



weatherc

Kiitos!

Pistin heille mailia ja kyselin mitä suosittelevat lyömällä fakat pöytään.

weatherc

LainaaPyydä että pannaavat kaikki muut hakukoneet, paitsi 5 yleisintä.
Koska ne pystyy pannaamaan foorumeissakin, pitää ne pystyä pannaaman web hotellissakin.

Ongelma on se että Google yksinään takoo lähes 80% hakukoneiden hitseistä ja sitä ei valitettavasti voi sulkea pois.
Bannaaminen pystyy helposti tekemään myös .htaccess-filulla.  ;)

weatherc

Ei mitään vielä...

Sain myös ww-foorumilta ehdotuksen 1and1:sta (jenkki-verso siitä) jota muttama muukin sääverkko käyttää hyvällä tuloksella. 1and1 löytyy myös Euroopasta mutta ovat auttamattomasti kalliimpia täällä. Olis ainakin iso firma  ;D

weatherc

No niin tuli se sieltä  ;D

LainaaKyllähän tuo aika paljon liikennettä on ja aivan tavallisessa webhotellissa luultavasti resurssit menevät yli sallittujen rajojen. Siihen toki vaikuttaa pitkäli ne tekniikat ja alustat joilla sivut on rakennettu. Osaatteko tarkentaa millä sivustonne on tehty (mahdollinen sisällönhallintajärjestelmä) ja mitä eri tekniikoita (mahdollisesti resursseja vieviä) sivustonne käyttää? Onko mahdollisuuksia käyttää välimuistia sivuston esittämiseen (tarvittaessa laittaa staattisia sivuja päivityksien välillä näkymään)? Staattiset sivut kuluttavat huomattavasti vähemmän resursseja.

Näillä tiedoilla osaisin jo auttaa paremmin.

Oikeastaan ainoat järkevät vaihtoehdot kovalle kuormitukselle on yrityspaketti tai täysin oma palvelin. Meiltä saa tällä hetkellä oman palvelimen jo alkaen 300 eur / vuosi hintaan + asennukset. Omaan palvelimeen 50 eur asennushintaan asennamme jo normaalin web-ympäristön ja laitamme sivunne sinne toimimaan. Kun vastaatte kysymyksiin, niin osaan sanoa riittääkö yrityspakettikaan teille. Olemme myös tuomassa uutta palvelinta jälleen tuotantoon, mutta senkin sopivuus selviää vasta vastattuanne.

weatherc

Sain kommentin EUKhostin foorumilla tähän kun kyselin siellä samaa asiaa, mulla 100GB raja siellä ja käytin n 30 GB heinäkuussa jossa kerrottiin että se liikennemäärä ei tässä ole se haittaava asia vaan se kuin paljon resusseja sivu käyttää, eli kuin paljon esim. php tarvii resusseja kun sivua pistetään kasaan ja että jokainen hitti filuille tarvii pikkasen resursseja.