Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Talvi 2014-2015

Aloittaja Naruskan Ukka Matinpoika, keskiviikko, 03.12.2014, 19:26

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Jussa

Lainaus käyttäjältä: Jussa - tiistai, 16.12.2014, 18:43
Siekkiseen on puottanut lunta tasasen tappavaan tahtiin. Puolen metrin raja lähenee vauhdilla ja onpa mahdollista, että ennen joulun ajan pakastumista se rikotaankin :) Nyt alkaa talvi näyttää siltä miltä pitääkin!

Se rajan rikkoontuminen tapahtuikin hetimiten :o Oli pienoinen yllätys aamulla kun töihin lähti, lunta oli tullut yli 10cm ja ennuste lupaili vain sentin parin sadetta. Katselin kyllä illalla, että perämereltä mutkitteli kapea sadenauha sisämaahan joka pysyi lähes paikallaan, että jos se tulee tänne asti, voi lunta kertyä äkkiä. Niinhän siinä kävi :) Mittarissa pojottaa nyt 55cm ja taitaa olla suomen suurin lumensyvyys? Ainakin mitä netistä lumitietoja löysin.

Naruskan Ukka Matinpoika

Naruskan lumenpaksuus tuntuu ainakin tilapäisesti juuttuneen tuohon neljäänkymmeneen senttiin. Se on juuri sopiva määrä luontoa ajatellen, koska sen paksuiseen lumeen pääsee metsäkanalintu jo kieppiin, eli yöpuulle lumen suojaan.

Mustasta joulusta ei täällä ole pelkoa ollut pidempään aikaan, mutta nyt näyttää satavarmalta lumen pysyvyys ja ehkä lisääntyminenkin, kun plussakelejä ei lähiajoille ennusteta.

Polttopuuvaraston hitaana vajenemisena tämmöinen talvi saatetaan muistaa. Ei kaivata tulipalopakkasia, eikä vastaavasti luntakaan yli tarpeen. Ukka tosin haaveilee aina siitä metristä, mutta ei täällä itketä, vaikkei niin paljoa tulisikaan. Talvi on kuitenkin vasta aluillaan ja lumimäärässähän täällä on taitekohtana vuodenvaihde, jolloin kasassa pitäisi olla talven kaikista lumista puolet. Helppo sääntö muistaa... ;)

www.naruska.com

Leksa

Tervehdys pitkästä aikaa foorumille :) Saatiinpa tänne Itä-Suomeenkin vihdoin Ilmatieteen laitoksen säätutka Kiteen Kesälahdelle, matkaa tutkalle kotipihalta on 18km, tulipa tuonne torniin perjantaina kiivettyä, osa kylläkin kääntyi puolesta välistä takaisin, alkoi päässä huippaamaan :). Tässä Ylen Itä-Suomen uutisiset jossa kerrotaan tuosta tutkasta http://areena.yle.fi/tv/2535597/#/play. Mahtaako moni olla ladannut RainMan-säätutka sovelluksen, itse tuon latasin ja näyttää sadealueet todella tarkkaan, sekä päivityksen saa lyhimmillään 5 minuutin aikavälille (Ilmatieteen laitoksen tarkkuus), myös on salama havainnot reaaliajassa http://ilmatieteenlaitos.fi/rainman-alypuhelimet. Lunta Kiteellä alle 10 cm, eli joulupukki pääsee... vaikka se taisi käydä jo perjantaina 1,5 milj. euron säätutka reessään  ::) Esikatselu ei onnistunut, saas nähdä mitä tuli kirjoitettua  :o

spege

Savonlinnassa on muutama sentti lunta, ja suurin osa teistä jäässä. Mukavan liukkaan kelin teki nyt sitten. Hyvä juttu että rakensivat Kesälahdelle tutkan.
FLC foorumissa nimimerkki Speijo.

Leka

10 cm lunta ja valkea joulu on varma :) Vielä kun saataisiin 10 asteen pakkanen niin loppuisi tuo tolkuton teiden suolaaminen >:( Jotenkin tuntuu että täällä suolataan yhtä tienpätkää samalla intensiteetillä kuin Kehä I:stä ;D

FMI:llä on muistaakseni suunnitelmissa tutka myös Jyväskylän seudulle, vai muistanko väärin? RainMan on ollut käytössä omassa luurissa viime keväästä lähtien, ihan OK, mutta on aika hidas omassa Galaxy Xcover 2:ssa.

Viestien esikatselu ei ole toiminut hetkeen, joten winkwink ylläpidolle ;)

Sääasema Vilppula - Davis Vantage Pro2 Wireless

Naruskan Ukka Matinpoika

Kaamos alkaa olemaan taputeltu. Huomisen päivän yli kun päästään, niin loppuviikosta on päivä jo kokonaisen kukonaskeleen verran pidempi ;).

FMI lupaili iltauutisissa äsken jopa -30 asteen pakkasta jouluaatoksi ja muiksikin joulunpyhiksi Naruskan suunnille. Saapa nähdä, kenen ennuste osuu lähimmäksi oikeaa, kun EWN lupailee kymmentä astetta leudompaa.

Tulkoon mitä lämpötilaa vain, ei haittaa. Talvi ja joulu kuuluvat yhteen. Toivotaan talvisia kelejä ja lumisia maisemia sinne eteläisimpäänkin Suomeen.

Ukka pääsee joulukuusen kaatoon viimeistään tiistaina, kun alakuulla sitä ei saa kaataa. Valmiiksi se on katsottuna tästä omalta tontilta, kunhan kuunkierto antaa luvan sahalle... ;)

www.naruska.com

Jussa

Lainaus käyttäjältä: Naruskan Ukka - sunnuntai, 21.12.2014, 21:00

Ukka pääsee joulukuusen kaatoon viimeistään tiistaina, kun alakuulla sitä ei saa kaataa. Valmiiksi se on katsottuna tästä omalta tontilta, kunhan kuunkierto antaa luvan sahalle... ;)

Minä kaadoin tänään ja nyt on jo koristeltuna pirtissä :-X Tiesin kyllä kuunkierron, vaan aikataulullisista syistä kävin tänään hakemassa. Katsotaan miten neulaset pysyy. Onhan se uuden kuun synty kuitenkin niin lähellä, huomenna aamuyöllä kello 3.36 ;)

weatherc

Vahvasti näyttää siltä että terminen talvi alkoi Perttelissä sopivasti ennen Joulua 20.12. Se on noin kuukausi myöhässä normaalista joskin vielä kaukana ennätysmyöhästä. Lunta on maassa reilut 5 cm ja lisää uhkaavat huomiseksi.

Eilen tuli taas harrasteltua lumipyryssä ajelua jossa näkyvyys oli tyyliin 2 metriä. Tästähän alkaa tulla perinne että joulun aikoihin osuu ainakin yksi ajelu lumipyryyn jossa ajoneuvona sopisi paremmin hydrokopteri/moottorikelkka tai vastaava jossa tutka kun auto... :P

uskela

Täällä hämeenkyrössä ei ole vielä yhtään lunta maassa, josko huomenna jotain tulis.
Lumitöitä ei ole vielä tarvinnut tänä talvena kertaakaan tehdä, kun muutama hassu lumisade mitä on tullut on sulanut melkein samantien pois.
Terminen talvi alkoi täällä 21.12 ja Joulukuu oli aamulla vielä plussan puolella keskilämmöltään (0,4)
Sääasema Hämeenkyrö, uskela
http://koti.mbnet.fi/vp2

Naruskan Ukka Matinpoika

Kolmenkympin raja meni rikki Naruskalla, mutta vain FMI:n asemalla. Ukka sai tyytyä parisen astetta korkeampaan lämpötilaan, mutta eipä se Joulun viettoa ole hidastanut...

Ulkona on erikoinen sumuinen tunnelma, oikein sopivan rauhallisen tuntuinen ja näköinenkin.

Joulurauhan julistus on perinteen mukaan kuunneltu Turusta. Naruskan oma rauha on ainakin toistaiseksi rikkumaton.

Ukka joukkoineen toivottaa Hyvää ja Rauhallista Joulua kaikille tasapuolisesti!  ;D ;)

www.naruska.com