Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Talvi 2014-2015

Aloittaja Naruskan Ukka Matinpoika, keskiviikko, 03.12.2014, 19:26

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Leka

Nyt alkaa näyttämään siltä että termisen talven alku täällä perutaan tällä viikolla. 12.11 olleeseen lämpösumman maksimiin on tämän päivän jälkeen enää noin 2 lämpösumma-astetta...
Huomenna saattaa olla taas läntisessä suomessa puuta nurin kun alkaa etelästä puhaltamaan.
Musta Joulu taas tällä korkeudella? Erittäin todennäköinen >:(

Sääasema Vilppula - Davis Vantage Pro2 Wireless

weatherc

Pientä puhuria näyttää olevan varsinkin Itämerellä  ;D

EWN:än napsimia puuska-lukemia FMI-datasta:
Kaskinen Sälgrund: 29.1 m/s
Kökar Bogskär: 28.8 m/s
Enontekiö Kilpisjärvi Saana: 28.5 m/s
Rauma Kylmäpihlaja: 27.9 m/s
Lemland Nyhamn: 27.4 m/s

Jos paatilla meinaa mennä niin voi meno myös olla hitusen kuoppaista kun maksimiaallot kiikkuu 10 metrissä ja keskiaallot vajaassa 6 metrissä, eli ei ihan kannata lähteä Mini-Busterilla liikenteeseen  ;D

Jussa

Siekkisessäkin lumivaippa hivuu hiljoksiin ylöspäin(nyt 31cm), vaikka lämpötila keikkuu väliin plussalla. Siitä johtuen lumi on todella tiivistä ja seuraavien reippaampien pakkasten tultua, on kelkka- ja hiihtokelit jo sangen hyvät :) Lauhat on tiputtaneet tykyn tyystin näistä rantamaista, vaaroilla tilanne on osin toinen. Toiveissa olisi kyllä jo pysyvämpää pakkasta ja luntakin saa tiputella lisää, mittarissa on asteikkoa aina 140cm asti ;)

weatherc

En kyllä tiedä miksi tätä säätä kutsuisi...Ei se ainakaan joulukuun säätä ole.

Matka Salo-Kemiö-Salo:
Matkalla sinne kuuroja enemmän tai välillä vähempi ja välillä niin penteleesti, välillä aika lumisen oloiset, välillä silkkaa vettä, yhdessä kohtaa oli maakin ihan valkoinen ja tie loskassa.
Aurinko (:o) paistoi niin iloisesti Kemiössä sieltä lähtiessä. Perniön suuntaan minne olin matkalla näytti taivas lähinnä kesäiseltä pikimustalta ukkosrintamalta. Sekä oli tupla sateenkaari. Ainut mikä viittasi siihen ettei ole kesä oli auton lämpömittari joka näytti +2. Rintamaan kun ajoi niin sitä vettä sitten tulikin 10 km verran ihan kivasti.

Havaintona tein että sitä vettä on ainakin tuolle seudulle osunut aika reilusti viime aikoina koska ojat tulvii ja vettä on pelloilla.


J.Jäntti

weatherc:n kertomia havaintoja tuli tehtyä ajaessa eilen korjaamaan Lohjan Karjalohjalla olevan sääaseman akkuvikaista UPSia viemällä sinne toinen tilalle ennen kuin myräkkä pääsisi kimppuun. Aurinkoa en nähnyt yhtään, mutta sadetta riitti Helsingistä aina Espoo/Kirkkonummi-rajalle saakka, sitten tuli sateissa taukoa Lohjan nurkille saakka. Sateen olomuoto ei pysynyt samana missään vaiheessa, vaan se vaihteli koko matkan ajan tihkusateesta isokokoisiin räntärätteihin saakka. Erikoisinta kyllä, tuuli ei vaikuttanut ajamiseen mitenkään missään vaiheessa.

Matalapaineen keskus paineli yli kello 07-08 välissä. Ilmanpaine kävi FinWX Lohja-12A:lla 972.8hPa:ssa, suhteellisen syväksi heittäytynyt matalapaineen keskus siis. Taitaa olla uusi mitattu alin ilmanpaine asemalla koskaan.
Tuulet eivät äityneet oikeastaan miksikään ihan mahdottomiksi asemalla kuitenkaan, sillä kovin tuulen keskinopeus ei ollut 8.1m/s kovempi ja korkein mitattu puuskatuulikin oli 8.7m/s.

Korvaava UPS ehti myös ilmoittamaan asemalla kahdesta korjatusta jännitekuopasta, mutta sähköt pysyivät muutoin koko ajan kuitenkin päällä, mistä tällä kertaa pisteet Carunalle.

Takaisin ajaessa sää oli astetta huonompi. Ajoittain satoi räntää niin paljon, että se haittasi näkyvyyttä, mutta Helsinkiä lähestyttäessä sateet vähenivät ja muuttuivat kuuroluonteisiksi, jonka jälkeen olomuoto vaihtui rännästä vedeksi. Tuuli ei ollut Helsingissäkään mitenkään merkittävän tuntuinen. Voisi melkein sanoa, että tuuli oli aiempaa heikompaa. Yön aikana sateet kuitenkin tavoittivat alueen ja Helsingissäkin saatiin maa valkoiseksi. Lämpötilan tosin keikkuessa ±0°C:n yläpuolella visusti, on tuo valkoinen peite kadonnut ajo- ja kävelyteiltä ja muuttunut loskaksi. Talviselta tuo keli kuitenkin vielä näyttää.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

weatherc

LainaaMatalapaineen keskus paineli yli kello 07-08 välissä. Ilmanpaine kävi FinWX Lohja-12A:lla 972.8hPa:ssa, suhteellisen syväksi heittäytynyt matalapaineen keskus siis.

Etätapaus Kemiönsaaren kulmassa heitti tauluun 969.9 hPa klo 07:45. Nopeasti se keskus jatkoi matkaansa kun 07:55 oli suunta jo ylöspäin.

Leka

Lainaus käyttäjältä: Leka - tiistai, 09.12.2014, 19:51
Nyt alkaa näyttämään siltä että termisen talven alku täällä perutaan tällä viikolla. 12.11 olleeseen lämpösumman maksimiin on tämän päivän jälkeen enää noin 2 lämpösumma-astetta...
Niinhän siinä sitten kävi kuten arvelinkin, termisen talven alku siirtyi ainakin ensi viikon loppupuolelle jolloin täälläkin olisi mahdollisuudet "jopa" -10 asteeseen ;)

Lunta on maassa 6cm ja onhan se nyt 100x mukavampaa kuin jatkuva pimeys ulkona :)

Sääasema Vilppula - Davis Vantage Pro2 Wireless

weatherc

Eteläänkin valkoinen joulu?

Siitä lähtien kun joulu alkoi näkymään 15 päivän ennusteessa on se ollut silleen seurannan alla. Ainakin toistaiseksi näyttäisi ensi viikonloppuna vetävän pakkaselle ja siellä aika lailla pysyä koko ennusteen loppuun (ainakin jos ottaa datojen keskiarvon). Tosin päivät 11-15 ovat NOAA:n GEFS-dataa jota voi pitää lähinnä suntaa antavana mutta kuitenkin. Päivään 10 asti löytyy dataa YR:ltä, SMHI:lta ja GFS:ltä.

Jussa

Siekkiseen on puottanut lunta tasasen tappavaan tahtiin. Puolen metrin raja lähenee vauhdilla ja onpa mahdollista, että ennen joulun ajan pakastumista se rikotaankin :) Nyt alkaa talvi näyttää siltä miltä pitääkin!

Leka

Täällä vähäinenkin lumipeite on taasen huvennut tasasen tappavaan tahtiin >:( Mittauspaikalla lunta on enää sentin verran ja paikoitellen maa on mustana.
Huomisen jälkeen näyttäisi kylmenevän jopa loppuvuoteen saakka joten jospa se terminen talvikin tästä alkaa ;)

Sääasema Vilppula - Davis Vantage Pro2 Wireless