Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Syksy 2014

Aloittaja Jussa, sunnuntai, 31.08.2014, 21:25

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Leka

Maa on valkoisena ja kesärenkaat on vielä auton alla ;D Joskohan huomenna vaihtaisi, taitaa ensi viikolla tulla lunta lisää.

Sääasema Vilppula - Davis Vantage Pro2 Wireless

Jussa

Aamulla tehtiin Siekkisen asemahistorian lokakuun pakkasennätys, -20.6. No tämä ei näytä riittävän, sillä tähän aikaan illasta mennään jo -20.4 asteessa, että aamulla siinä 9 aikaan jos se kylmin hetki on, voidaan olla jo -25 asteen kylmemmällä puolen. Viikonvaihteessa onkin luvassa varsin hurja säätilanmuutos ja ensiviikon kurjimmat ennusteet näyttää peräti +8 tännekkin. Tietää pääkallokelejä sivuteille jotka ovat polanteisia ja jäisiä. Lokakuusta on tulossa myös selvästi aseman kylmin keskilämpötilaltaan ja onpa mahdollista, että lokakuu olisi kylmempi mitä tämän vuoden helmikuu :D

Jussa

Lukemin -24.1 kirjataan nyt sääaseman lokakuun pakkasennätys. Eilinen vuorokausi oli keskilämpötilaltaan kylmin asemalla lokakuussa mitattu, -15.9 asteella. Jännä nähdä mitä sydäntalvi meille tarjoaa kun jo tässävaiheessa kolistellaan tällaisissa lukemissa ::)

Jeera

Ei huolta, talvi jatkuu myös ensvkolla. +8 muuttunut +4 asteeeseen ja lämmintä vain reilun vuorokauden , torstaina näyttää jo -8 astetta.

weatherc

Tulevan talven ensimmäinen pakkaspäivä paketissa, max lämpötila kävi -0.2 asteessa.

LainaaJännä nähdä mitä sydäntalvi meille tarjoaa kun jo tässävaiheessa kolistellaan tällaisissa lukemissa

-50 lukemia ja pari metriä lunta jahka venäläiset laittaa Siperia-tuulettimen isommalle pykälälle?  ;D
Tämä vuosi on ollut niin pirun ailahteleva nopeine vaihteluineen että voipineen odottaa ihan mitä vaan.

Naruskan Ukka Matinpoika

Hänekseen meni hyvä talvi. Ei kauaa tämmöistä vesisadetta ja neljättä astetta plussalla oleva lämpötilaa tarvita, kun viiden sentin lumet nollataan. Ei oikeen kerinny niitä kuin hätäsesti mittamaan, niin pois pitää kohta listoilta ottaa.

Tätä se Suomen talventulo taitaa aika pysyvästi olla. Hiekkaa tarvitaan kohta paitsi pihamaalle, niin simmakkiterien lisäksi myös maanteille, jotka näillä kulmilla ovat liukkammat, mitä huonompimuistiset taaksepäin muistavat koskaan olleen.

Täytyy varmaankin laittaa tuo manuaalilumimittari varastoon takaisin odottelemaan seuraavaa talvea, milloin ikinä se tänne yrittääkään tulla. Ainakinhan nuo lähipäivät näyttäisivät enempi olevan plussakelien aikaa. Hohhoijjaa. :o ;)

www.naruska.com

weatherc

Älä Ukka ole kovinkaan syvälle varastoon ole sitä mittaria änkemässä, viikon puolenvälin tienoilla näyttää puskevan uutta pakkasta kehiin ;)

Totta on kyllä että aika vuoristorataa on tuo ilma, +10:tä on mittarissa näin vaihteeksi...

Leka

Niin se vaihtui torstain -8,5 tämänpäiväiseen +8,5:een ;D

Ensi viikon loppupuolella näkyy väliaikaisesti olevan kylmempää ja sen jälkeen taas lämpenee. Ei taida täällä tarvita lumensyvyyden mittakeppiä vielä laittaa pihalle hetkeen ;)

Sääasema Vilppula - Davis Vantage Pro2 Wireless

systeemi

10cm lunta vaihtui sulaksi vedeksi hyvin äkkiä. Pahimmissa paikoissa oli yli 1m lunta kun oli hieman ajattanut. Nyt sitten ollaan lumettomia. Hurjia on vaihtelut.
Sääasema Nauska, Kemi

www.kemiweather.fi

Jussa

Täällä vaihtui torstaiaamun -24.1 tämänaamuiseen +6.3 ;D Nyt on jo kohta kahteen kertaan sulanut tälle syksyä/talvea vajaan 30cm lumet pois. Toki täytyy muistaa, että kun keskiarvoja tiiraillaan, niin molemmat lumet ja pakkasetkin ovat olleet selvästi normaalia aikasempia. Pakkaset ennenkaikkea, FMI Taivalkosken asemalla nimittäin tehtiin sen historian lokakuun pakkasennätyskin, kuten myös minulla, on vain tuo historia mulla niin lyhyt ;)

Minä pidän enempi sääntönä sitä, että aikaste lokakuulla tuleva talvi tietää vähintään yhtä vesisadejaksoa loka-marraskuulla. Olisi ollutkin hyvin poikkeuksellista jos tätä ei olisi tullut. Täällä nimittäin lokakuun keskilämpötila oli tosiaan kylmempi aina 23. päivä asti mitä kuluvan vuoden helmikuu :o Joka tapauksessa lokakuu tulee olemaan keskimääräistä kylmempi ja jää selvästi pakkaselle täällä, ensimmäistä kertaa aseman historiassa.

Nyt on ennusteissa jo taas pakkasiakin.