Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Syksy 2014

Aloittaja Jussa, sunnuntai, 31.08.2014, 21:25

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Jussa

Otetaanpa muutaman tunnin varaslähtö ;) Kalenterisyksy alkanee pikku pakkasella ainakin täällä..

Jeera

Näyttää siltä, että syksy pukkaa oikein kunnolla päälle sunnuntaista etiäpäi. Saattaa olla, että keski-suomeen asti puottelee ensilumet alkuviikosta. Jännä siirtyä näistä syyskuun "helteistä" suoraa lumisatteeseen :)

weatherc

Mielenkiintoista että ens viikon lämpötiloissa on parhaimillaan yli 10 asteen ero eri ennustemallien välillä, GFS +12 vs YR/SMHI noin +1.

GFS:llä oli tänä aamunakin 7 asteen heitto mitattuun lukemaan tänne, GFS +11, mitattu +3. YR/FMI olivat 5 asteen hujakoilla.

Jussa

Näyttäisi tosiaan jäähtyvän kelit, tai ainakin normalisoituu ajankohtaan nähden. Pidemmät ennusteet arpoo tosin jatkuvasti pysyykö viileänä vaiko lämpeneekö uudelleen alkuviikon jälkeen. Minun puolesta voisi jo pysyä kylmänä tuonne ensi vapulle asti ;)

Kilpisjärvelle tarjoilee jopa termisen talven alkua.

Naruskan Ukka Matinpoika

Eipä haittaa Ukkaakaan, vaikka Naruskan säät vaihtuisivat talvisemmiksi. Polttopuista on läjä kuivaa kuusta tosin vielä pinoamatta katoksen alle, kun takapihan työskentelyä hidastavat ja haittaavat ampiaiset, jotka lentävät aktiivisina vielä pesälleen tuolla jossain yläpohjassa.

Muutama hallayö ei niitä vielä mole nitistänyt, mutta kunnon pakkanen saattaisi tehdä niille ihan terää. Leikata meinaan niiden lennon. Ovat nimittäin pirun vihaisia, kun lämmintä on piisannut.

Tänään ruuvasin ensimmäistä kertaa kevyesti talon lämmitystä päälle. Taitaa lämmityskauden alulle olla normaali ajankohta, koska lokakuun kymmenennen päivän jälkeen saa täällä odotella pysyvää lumikerrosta maahan. Karpalonpoimijat tosin eivät vielä lunta kaipaa, mutta muu syksyn sato alkaa olla Naruskalla poimittuna. ;)


www.naruska.com

Jeera

Kyllä se siltä alkaa joka ennustemallissa näyttää, että lämpenee ensviikonloppuna jo takasi. Eli melkeen viikon ehtii purkaa tuota kylmää. Jospa se käy vain vähä aikaa lämpimällä ja palaa takas kylmempää. Toivotaan ainakin.

weatherc

Talven ensimmäinen kelivaroituskin on annettu (vai oliskos se kesän viimeinen? ;D)

Leka

Täällä kesän lämpösumma se vaan jatkaa laskuaan ja ensi viikon alkupuolella kiihtyvää vauhtia, eli edessä on vajaan viikon viileämpi jakso. Syyskuun sademäärä täällä on 0,4mm tähän mennessä, ei ole perinteistä vetistä syksyä yhtään ikävä :)
Terminen syksy näyttäisi näillä näkymin alkaneen täällä 15.9 joka on noin viikon aiemmin kuin parina edellisenä vuonna. Täytnee myös hieman lämpöjä laittaa taloon kun alkaa aamuisin olemaan varpailla vilu kun sängystä nousee ;D

Sääasema Vilppula - Davis Vantage Pro2 Wireless

Naruskan Ukka Matinpoika

Kunnon syksysade kartutti Ukan vesimittaria Naruskalla 25 milliä. Aika hyvä päiväsatsi, kun koko vuoden aikana on kokonaissademääräksi mittailtu 342 milliä. Iltapäivällä vesisade muuttui aika ajoin rännänsekaiseksi, mutta vielä ei maata tässä alavalla pihamaalla valkoiseksi saatu. Toisin oli ja on Karhutunturissa, jonka laki oli saanut kevyen lumipeitteen, mutta sen korkeus onkin rapiat 300 metriä Ukan tonttikorkeutta korkeammalla.

Pohjoinen puhuu tuulen suuntana. Kuten tiedetään, sieltä suunnasta ei kesää tähän päivään mennessä ole tullut. Pohjoisen Lapin puolenkymmenen miinusasteen aamulämpötilat ovat leviämässä etelän suuntaan, koska Naruskalla hilipotaan jo alkuillasta nollan rajalla, kun aamusella vielä oltiin kymmenen astetta plussalla.

Ukan Retkeilymajan portinpieleen paistoi selkeän illan ja tulevan yön pakkasen merkiksi hetkisen ajan ilta-aurinko, joka korostaa haapojen vielä puussa olevia keltaisia ja muun värisiä ruskalehtiä.

Jos ei vielä talveksi muutu kerralla, niin hyvä yritys kuitenkin. Ainakin äkkiseltään tuuli puhaltaa kylmänlaisesti, joten raappahousun etsintään, raappahousun etsintään... ;)

www.naruska.com

Jussa

Kylläpä oli sään kannalta hauska päivä, jos niin voi sanoa ;) Lämpötila kipusi ylöspäin aina tuonne kello 16 asti minkä jälkeen romahti melkoisen nopeasti. Nyt enää 2.5 astetta plussalla, kun alkuillasta oli vielä melkein 13. Posion puolella ennen lämpötilan romahtamista ukkosti oikein reippaanlaisesti. Jos tästä nyt talven tekkee, voi sanoa välikauden jääneen lyhyeksi ;D