Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Syksy 2014

Aloittaja Jussa, sunnuntai, 31.08.2014, 21:25

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Leka

Davisin konsoliin on ilmestynyt tämän syksyn ensimmäinen lumihiutaleen symboli ja saattaahan tuo huomenna aamulla jotain rännänsekaista tiputella.

Sääasema Vilppula - Davis Vantage Pro2 Wireless

weatherc

Liki 10 asteen romahdus lämpötilassa täällä tänään. Eilen oli iltapäivällä +16, tänään oli +6. Nyt mennään jo +3:ssa....
Käyrässä keksipäivän kuprua lukuunottamatta liki 45 asteen kulmassa oleva suora viiva viimeisen 24 ajalta...

spege

Savonlinnassa satoi yöllä ensi lumi ja kokoajan tulee lisää, maassa on n.1-2 senttiä. Eilen viileni puolessa tunnissa kuusi astetta, oli nopea viilentyminen. Todella puuskainen tuuli on tälläkin hetkellä. Lämpötila +1 astetta.
FLC foorumissa nimimerkki Speijo.

Jussa

Tänne lupailee huomiseen mennessä jopa 15cm lunta. Pakko alkaa pyörittää talvinakit autoihin, vaikka viikonlopuksi kyllä lumet sulaa. Huomenna joutuu ajamaan Taivalkoski-Kiiminki-Savukoski, että voi olla monenlaista keliä tiedossa.


Jussa

Nyt on talvinakit molemmassa autossa, ennätysvarhain. Tosin jos ei olisi pakottava tarve ajaa huomenna ja ylihuomenna, en olisi vielä vaihtanut.

Naruskan Ukka Matinpoika

Sentin käytti lunta maassa Naruskalla, mutta pois se vielä suli sateen vaihduttua lumesta vedeksi. Tuuli ja sade eivät juurikaan ulkoilmaan houkuttele kuin pakollisiin posti- ja koiranruokintakierroksiin.

Onneksi on talon yhdessä pirssissä talvisemmat renkaat alla, niin ei tarvitse lähteä maantielle riskeeraamaan kesärattailla. Lappiin jos joku näistäpuolin suuntaa, niin ehdottomasti talvirattaat alle tai mukaan... ;)

www.naruska.com

Jussa

Olen nyt Savukoskella ja täällä ei ole lunta kuin väriksi. Illalla tultiin väli Pudasjärvi-Ranua-Kemijärvi-Savukoski ja täytyy sanoa, että Kemijärvelle asti oli ehkä yksi haastavimmista ajokeleistä mitä olen autolla ajanut. Posion Pernussa tällä hetkellä 40cm lunta, lie jonkin sortin ennätys ajankohtaan nähden

Naruskan Ukka Matinpoika

Syyskuiset talvenalut tulevat ja menevät. Melkoisessa sosekelissä ajeli Ukka tänä aamuna Naruskalta Rovaniemelle. Varsinkin Kemijärven ja Rovaniemen välillä oli lunta tiellä aurattavaksi asti. Lapin Radiokin toitotti ajantasaista tietoa, että Rovaniemi on tänään Suomen lumisin paikkakunta lähes 25:n sentin lumikerroksella.

Itapäivällä kun lähdimme Rovaniemeltä taas kotia kohti, olivat sateet menneet ja selkeä lämpenevä sää oli sulatellut tiet jo soseesta suliksi ja puolenkymmenen asteen plussakeli myös alkanut kuivatella tietä ja sulatella lumia maastostakin selkeästi pois päin. Koivutkin pääsivät iltapäivällä lumikuormasta, joka oli katkonut oksia ja muutamilta runkojakin.

Naruskalla ei lunta ole enää näkyvillä ja huomenissa saanee Rovaniemeltä lähtien ajella mihin ilmansuuntaan tahansa sulia teitä pitkin, koska lämpenee.

Ihan hyvä varoitus talvesta. Ja toivottavasti kaikki ymmärtävät viimeistään nyt laittaa talvirattaat auton alle. Parempi viikkoa liian aikaisin kuin päivääkään liian myöhään... ;)

www.naruska.com

Jussa

Syyskuun tilastoja Siekkisestä;

Keskilämpötila 7.3, menee keskimmäiseksi Siekkisen kolmen syyskuun tilastoissa. Sadetta kertyi 61.4mm mikä liene normaalin rajoissa. Korkein lämpötila mitattiin 9.9 ollen +19.7 ja alin puolestaan mitattiin 23.9 ollen -4.5. Ensilumikin sateli maahan 24.9 ja 25.9 lunta olikin peräti 20-25cm. Lunta on vieläkin kasoissa ja peltikattojen varjopuolella maassa.

Tässä muuan kuva Posiolta tuosta ensilumesta;










Latuakin Posiolla vetivät muutaman kilometrin, pari päivää se säilyi :D