Sääasema tässä ja nyt

Aloittaja miihkali, sunnuntai, 24.08.2014, 17:36

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

miihkali

Mikäli ei satu omistamaan oikein luxus-sääasemaa, niin ainakin täällä tämä elokuu on asemalle aika toivotonta aikaa. Päivän lämpötilat ja ilmankosteuden toki voi tarkistaa, mutta ne sääikonien ennusteet  ovat merkityksettömiä. Kuluneen vuorokauden aikana on ilmanpaine noussut ainakin täällä hiukan yli seitsemän pykälää, eli räpsy on povannut oikein mukavan aurinkoista keliä. Kissan viikset, vettä tulee tuntitolkulla ja muutenkin on ollut harmaata, ja sääasema eikun hymyilee aurinkoisesti. Sehän ei ole tärkeintä mitä sääikoni kertoo, tärkeintä on että se kertoo!   ;D

Olisikohan tässä yksi syy niiden analogisten ilmapuntareiden jumiutumiseen tuhansien tupien seinillä. Ne nähdyt ja vuosikymmenien ajaksi seinälle unohtuneet ilmapuntarit ovat taidokasta tekoa, mutta pölyn ja kaiken muunkin töryn vuoksi niitäkin ehkä pitäisi joskus huoltaa. Hämmästyttävintä on, että ne ovat yleensä jumiutuneet kohtaan "vaihtelevaa", eikä niitä hetkauta edes painekammiossa käynti. Kukapa sitä aina jaksaisi vaihtelevaa säätä ennustuksena tuijotella, ja niinpä mahdollinen huoltokin on tuntematon käsite.

No, nämä nykyajan räpsyt tosiaan povaavat vuorokausitolkulla kaunista säätä, ja tämä päivä on hyvä esimerkki siitä, kuinka luonto kusettaa olevinaan viisasta tekniikkaa. Tällaisia kalakelejä riittää näin syksyisin, mutta taitaa olla varminta vilkuilla illalla ulos, mikäli aikaisin kalaretkelle aikoo.