Mikä on oikea lämpötila?

Aloittaja Hardy, sunnuntai, 20.07.2014, 14:13

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

Jos katselee esim noita tiesääasemia jota on ripoteltu muutaman kilometrin välein tuossa lähellä kulkevalla motarilla niin eivät nekään koskaan näytä samoja lukemia. Itse asemat ovat ainakin suurin osa kyhätty samalla kaavalla eli ristikkomastoon jossa mittarit ovat samassa järjestyskessä abouttirallaa samalla korkeudella. Niilläkin voi olla useammankin asteen heitot oli keli mitä tahansa.

weatherc

Katselin tuossa noita FMI:n lukemia...Keli selkeä mutta jonkin verran pilvenhattaroita ja näkyypi FMI:lläkin nuo lämpötilat heittelevän...Kello on 14:30 joten toistaiseksi pitäisi tasa-aurinkoisen lämpötila lukema olla aika tapissa.

Kiikala: 27.5, max tänään ollut 28.5
Kärkkä: 28.6, max tänään ollut 29.2
Kemiö: 29.0, max tänään ollut 29.0

Hardy

Tänään täällä oli maksimi 30.5. Uutiset kertoivat Valassaarilla tulleen uuden kesän ennätyksen 31.4. Lukemani on ainakin maantieteellisesti aivan linjassa tuon virallisen lukeman kanssa joten enköhän rupea täysin luottamaan Davisin näyttämiin. Ainakin olen sijoituspaikan suhteen tehnyt voitavani. Tällaisen "epävirallisen virallisen" lukeman voi sanoa edustavan ympäröivän seudun lämpötilaa. Mikroilmastoja kyseisellä alueella on vaikka kuinka paljon. Ja sitten nämä tiesääasemat, joista joku mainitsi. Ne varmaan elävät omaa lämpötilaelämäänsä, niiden merkitys lienee tienpidossa talviaikaan.

weatherc

LainaaJa sitten nämä tiesääasemat, joista joku mainitsi. Ne varmaan elävät omaa lämpötilaelämäänsä, niiden merkitys lienee tienpidossa talviaikaan.

Totta on että niiden sijannit eivät välttämättä ole "sään seurantaan" meidän mielessä vaan voivat olla korkealla mäennyppylällä tai notkossa, esim Salo, Suomusjärvi on talvisin selkeällä melkein aina kylmin. Seurailin noita lähiasemia tänään ja hyvin pitivät kutinsa kun vertasi FMI:n asemiin. ehkä jopa niin että olivat hitusen viileämmät mitä FMI.
Sen kummemmin tutkimatta on mutu-tuntuma mikä niistä on tullut että muutaman virhelukeman poislukien niin pitävät ne Vaisalat ihan hyvin kutinsa noin yleisesti ottaen ja onhan niiden data jaossa myös FMI:n avoimessa datassa joten eivät ne ihan palturiakaan voi puhua ;)