Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

13.-14.7.2014

Aloittaja Sanni, sunnuntai, 13.07.2014, 20:09

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Sanni

No niin!

Nyt puhutaan taas iltapäivälehdissä kunnon ryskäämisistä ja onpa siellä juttukin siitä, miten ukkoset syntyy. Eli palstatilaa "mahdollinen tuleva kesän kovin ukkospäivä" on ainakin saanut.

On ainakin luvattu heikkoa salamointia jo aamuyölle ja huomiselle kunnon rytinää. Mulla kun on näin kesäisin tapana valvoa kolmeen saakka yöllä, niin saa nähdä, mitä tässä bongataan vai bongataanko yhtään mitään.

Äitee sattuu juuri olemaan risteilyllä ja varoitin häntä siitä, että niitä ukkosia voi oikeasti merelläkin olla, mutta mitenköhän niitä on Ruotsin puolelle luvattu...? Sen näkee sitten :)

Sanni

Nyt näyttää lupaavalta. Ainakin täällä on pimeää kuin hornantuutissa. Ei sillä että tietäisin, mikä hornantuutti oikeastaan on  ;D

weatherc

Eilen illalla pyyhkäsi rintama lounaiskulman yli, meni juuuri ja juuri huti Perttelistä, lähimmät iskut Salon eteleäpuolella.
Toisaalta se pyyhkäsi suoraan kakkosasemani yli Kemiönsaarella. FMI-datan mukaan lähimmät puolentusinaa iskua kilometri-kaks asemata, joista yksi ihan käytössä olevan 3G-tukiaseman vierestä (lienee osuneen siihen koska 3G yhteys oli nurin tunnin verran).

Leka

Parasta settiä tällä hetkellä menossa suurinpiirtein Jämsä-Keuruu välillä, ei taida tänne asti yltää tuosta solusta muuta kuin sadetta.

Sääasema Vilppula - Davis Vantage Pro2 Wireless

J.Jäntti

Salamoinnin eteläisin painopiste näyttää siirtyvän Pääkaupunkiseudulta katsottuna kauemmas pohjoisemmaksi.
Vielä vähän aikaa sitten Hämenlinnan seudulla ukkosti, mutta sielläkin tilanne alkaa olemaan ohi. Kuurosateet, jotka vielä kovaakin satavat merellä, romahtavat saman tien, kun osuvat rannikolle.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------