SVG-kuvat...

Aloittaja weatherc, lauantai, 12.04.2014, 17:36

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

..ovat varsinaisia vekkuleita kun hitusen tutkii niitä  ;D

EWN:ssä (ja nordicissa) olevat uudet tuuli-ikonit ovat SVG-kuvia. Hitusen kun tutkailin miten tuo SVG toimii niin osoittautui olevan varsin käyttökelpoisia juuri sää-dataan jossa paljon erilaisia ikoneita kuten tuulen suunnat.
Tuo tuuli-ikoni perustuu kolmesta osasta, pallero, kolmio-nuoli ja numero.
Kaikkia pystyy muokkamaan perus css:llä, kuten väriä, numeron fonttia, kokoa jne.
Yksi parhaista asioista on myös niiden skaalautuvuus koska ovat vektoreita, ei väliä onko kuva iso vaiko pieni niin aina on tervävä tulos.
Ja mitä parasta, kuvan osia pystyy siirtelemään ympäri miten huvittaa, esim tuon nuolen oletus-suunta on pohjoinen (0 astetta) eli alaspäin. Sitä vaan käännetään haluttu astemäärä käyttäen keskipisteenä kuvan keskipistettä.

Siitä lähti myös ajatus että jos sais säätila-ikonit SVG-muotoisena. Yksi perus-ongelma noissa valmiissa ikoni-seteissä on että aina uupuu joku ikoni. Monessa on esmex tasan 2 eri vesisadetta, sade ja rankka sade. Mutta kun niitä tarvittais ainakin 3 eri, heikko, kohtalainen ja rankka. Sama koske esmex pilvisyyttä.
Eikun Googlaamaan sopivan oloinen valmis-setti pohjaksi jossa asiallisen näköisiä "osia" kuten lumihiutaletta sun muuta ja kasmaan palapeliä. :)
SVG:n etu on siinä että jos joku osa, vaikkapa vesipisara, uupuu/on hölmön näköinen voi aina metsästää toisen pisara-kuvan ja vaihtaa. SVG:n hankaluus on lähinnä eri shapejen "piirto", on paljon helpompi etsiä valmis tapaus jonka copy/pastaa :P