Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Kevät 2014

Aloittaja Jussa, lauantai, 01.03.2014, 11:19

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

20 astetta on siten plakkarissa ensimmäistä kertaa tänä keväänä 8)

systeemi

Lainaus käyttäjältä: weatherc - maanantai, 21.04.2014, 14:56
20 astetta on siten plakkarissa ensimmäistä kertaa tänä keväänä 8)

Oho onpa siellä lämmintä!
Sääasema Nauska, Kemi

www.kemiweather.fi

Jussa

Täällä ollaan jääty puoleen etelän lukemista, mutta kymppi ollaan ylitetty useampanakin päivänä. Lämmöstä huolimatta lumi tuntuu sulavan hitaasti, tänäänkin vain pari senttiä on hanki laskenut. Syynä on se, että jo joulukuulla tuo lumi muuttui vesisateiden myötä jäiseksi sohjoksi mikä sulaa hitaasti. 38cm sitä vielä mittarissa on, toisinpaikoin vähempi ja toisin taas selvästi enempi. Kotipuro on reippaassa tulvassa jo, että jos vesisateita saataisiin, voisi olla kovakin tulva. Ensiviikon sääennuste tosin lupailee jopa kymmenen asteen yöpakkasia, että taitaa tulla melkoisen maltillinen kevät. Vaaroilla lunta on vieläkin lopulle metri, että sulatettavaa toki on.

Sanni

Täällä on myös tosi lämmintä. Ihmiset vähän katto kun mä huitelin menemään t-paidassa, vaikka kaikilla muilla oli tyyliin villapipot ja toppatakit. Hei oikeesti, oli ainakin 12 astetta lämmintä jo aamusta!! Ihme porukkaa :D Kytät ei sentään hakenu mua hullujenhuoneelle, joten en mä kovin vinksahtanut voinut olla jokseenkin poikkeavasta pukeutumisesta huolimati. Lunta täällä ei ole nähtykään moneen viikkoon ja puut alkaa olla silmuilla. Kevät toi kevät toi ötökät ja itikat.

Mä elättelen toiveita siitä josko tänne voisi tulla ukkosta, kun huomenna lämpötila laskee niin rajusti. Kai sitä täytyy pitkähihainen itsekin kiskaista päälle :P

weatherc

Harvoin näkee liitteen mukaista kiemuraa ennustekartassa täälläpäin maapalloa.  :)
Kuva napsittu vielä testiajossa olevasta WRFDA 4DVAR-ennusteesta.

Naruskan Ukka Matinpoika

Ei niin kovin keväinen vapputunnelma Naruskalla, mutta vappu kuin vappu. Kymmenen senttiä uutta puhdasta valkoista lunta oli vastaanottamassa, kun palailin Keminmaan keväisemmistä maisemista kotipuoleen. Sankkoja lumikuuroja tuli pitkin matkaa, mutta niillä oli kovasti paikallinen luonne.

Jostain pohjoisemmasta, ehkä Saariselän suunnalta, tuli Rovaniemen paikkeilla vastaan muutama auto, joihin oli kertynyt keulalle komeita lumikökkäreitä, joten lunta on jossain muuallakin kuin Naruskalla saatu maahan asti.

Vanhan surmaahan tämmöisen sanotaan olevan, eikä sanonta kaukana oikeasta tietenkään ole. Tiet eivät uutta lunta pinnoilleen olleet keränneet muualla kuin Naruskantiellä, joka sorapintaisena kerää tämmöiset määrät liukastamaan tien talvirengaskuntoon.

Ukka kävi perinteen mukaan tärhäyttämässä virttyneen valkolakkinsa portinpielen Iivanan koristeeksi, kuten meillä täällä tapana Vapun kunniaksi on... ;)

www.naruska.com

Jussa

Kuusamossa oli eilen tullut paikoin lähes 40cm lunta :o Samaan aikaan tässä oli melkein 8 lämmintä ja aurinko paisteli. Näin kuvia eiliseltä jossa vielä 110cm lunta, Kuusamosta :) Kevät todella keikkuen tulevi ;)

Leka

Näyttää siltä että Wapun kunniaksi kevään eteneminen, jos ei nyt aivan pysähdy, niin hidastuu reiluksi viikoksi >:( Seuraava lämpimämpi jakso on näköpiirissä viikolla 20.

Vilppulan sääaseman vähäsateinen huhtikuu lyhyesti:

Temperature (°C):
Mean        4,4 (+ 1,8 °C normaalista)
Minimum  -7,3 day 10
Maximum  17,7 day 25
Air frosts    20

Rainfall (mm):
Total for month  15,6 (-18,4mm normaalista)
Wettest day       6,2 day 14
High rain rate   26,8 day 14
Rain days          4
Dry days         26

Wind (m/s):
Highest Gust     15,2 day 17
Average Speed    1,4
Wind Run         3737,1 km

Total hours of sunshine        137,9

Sääasema Vilppula - Davis Vantage Pro2 Wireless

weatherc

Perttelin huhtikuu:

Aika tasapaksua meininkiä oli eikä mitään ennätyksiä lyöty edes lähelläkään...

Keskilämpötila: +5.0° (+1.3° FMI-norm)
Sadetta 20.6 mm (-11.4 mm FMI-norm)

Jussa

Siekkisen huhtikuu oli aseman lämpimin tähän mennessä mitattu, -0.0 asteella. Alin lämpötila mitattiin 9 päivä -22.1 astetta ja korkein 11.2 astetta 26 ja 28 päivä. Sadetta tuli 18.4mm. Lunta kuun lopussa oli mittarilla 22cm, tosin metissä lunta on vielä paksummaltikin.

Toukokuu alkoi koleana ja tänään aamusta mitattiinkin uusi toukokuun pakkasennätys, päästiin uudelle kymmenluvulle, -10.4. Lähiöinä tuokin on mahdollista vielä parantua.