Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Kevät 2014

Aloittaja Jussa, lauantai, 01.03.2014, 11:19

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Jussa

Kevättä rinnassa ;) Taitaa olla kelien puolesta isossa osassa Suomea näin? Täällä ainakin on olosuhteet kuten huhtikuulla.

Leka

Mukavastihan tuo aurinko on paistanut koko päivän ohuen pilviharson takaa, varsin keväinen päivä täällä :)

Sääasema Vilppula - Davis Vantage Pro2 Wireless

Leka

Varma kevään merkki: Grilli on kaivettu esiin tallista ;D
Talven lämpösumman minimistä on 15 päivää, joten jokohan kevät voidaan julistaa alkaneeksi ;) Loppukuusta tosin on näillänäkymin tiedossa jonkinasteinen kylmänpurkaus, joten keväästä saattaa tulla pitkä.

Jos kevät alkoi täällä 22.2 niin termisen talven pituudeksi muodostui ainoastaan 92 päivää :o

Sääasema Vilppula - Davis Vantage Pro2 Wireless

uskela

Täällä Hämeenkyrössä terminen talvi alkoi vasta 10.1 ja päättyi 22.2 eli talvi kesti täällä vain 43 päivää ;D
Tänään nousi täällä lämpötila jo 8,4 asteeseen, kun tasan vuosi sitten oli öisin yli 25 asteen pakkasia ja päivälläkin lämpötila nousi parhaimmillaankin vain -4,4 asteeseen ???
Sääasema Hämeenkyrö, uskela
http://koti.mbnet.fi/vp2

weatherc

Takatalven tuntua kun katselee maanantain ennustetta...

Naruskan Ukka Matinpoika

Enempi etukeväältä tuntuvat tämmöiset maaliskuun alkupuoliskon liian lämpimät kelit kuin nuo Henkan taulukon lämpötilat takatalvelta. Eiköhän tämmöisenä ajankohtana oleva kevät ole aikaisista aikaisin, eli odotettavissakin on tilanteen normalisoituminen. Nuo lukemat näyttävät enempi normaaleilta kuin näiden viime päivien kelien jatkuminen.

Koko Suomessa on tilanne hullunkurinen, joten ainakin täällä pohjoisessa ei uskallakaan ajatella lähiviikkoja nimikkeellä kevät, vaan terveellisempää on edelleen puhua talvesta, jota mitä todennäköisimmin vielä nähdään.

Yksittäisiä aikaisia luontohavaintoja toki näkyy Naruskallakin. Pajunkissoja nimittäin ei ole ulkona olevissa pajuissa näille ajankohdille vielä silmiin sattunut, mutta jopa tarttui Mummun kameralle omalta tontilta. Tuolla perusteella saattaisi joku hätähousu alkaa haastelemaan täälläkin keväästä, mutta kalenteriin vilkaisemalla pitää tulla takaisin järkiinsä. Ei vielä lyhyitä kalsareita ja piste.  ;) :o


www.naruska.com

Jussa

Eipä ole tainnu täälläkään, liekkö koskaan, aiemmin maaliskuulla puskea maa uutta versoa :o Sakokaivon ympärille oli jo työntynyt runsaasti uutta kasvin alkua, mikä lie kasvin nimi. Iso ja peittävä se kesällä on. Taitaa ne tuosta vielä pakkanen nuijia hengiltä ja lumikin peittää vielä moneen otteeseen ennen oikeaa kevättä joka uhkaa siirtyä hamaan tulevaisuuteen.

Nyt puottaa vielä viettä ja plussalla ollaan, vaan huomisesta eteenpäin ei punaisia lukemia kartoilla näykkään. Tasan vuosi sitten mitattiin tällä paikkaa -40.1 pakkasta, tänään mitattiin korkeimmillaan reilu 4 lämmintä, että ei ole veljeksia vuodet ;)

Naruskan Ukka Matinpoika

Kymmenen senttiä nakkasi kolmessa tunnissa uutta lunta maahan eilen ehtoolla. Naruskalle palasi talvinen iloinen lumi-ilme, jota Ukka toivoo sinne eteläänkin. Nyt on maaliskuu, joka on talvikuukausi. Jo vanha sanonta sanoo sen, että lämmin helmikuu kuittaantuu maaliskuulla, eikä sanonta taida tälläkään kertaa kovin kaukana oikeasta olla... ;)

Ukan lumimittarissa on taas 78 senttiä, joten kaivattu metri on vielä odotuksessa, mutta vielä ehtii.

Joku kaheli jo urimoi talvinopeusrajoitusten poistamisen aikaistamista täältä pohjoisestakin. Ne on syytä pidellä paikallaan koko Suomessa, kun kaikki autoilijat eivät ymmärrä, että oikeat ajonopeudet päätellään katsomalla tuulilasin läpi keliolosuhteita, eikä liikennemerkeistä. :o

www.naruska.com

weatherc

FMI:n mittarissa Kilpisjärvellä 156 cm lunta ja kamerakuvan perusteella lisää tulee koko ajan. Tuossa luin YR:ltä että samoilla korkeuksilla Norjan puolella vopi tulla yli metri lunta vuorokaudessa :o

Lainaa
Joku kaheli jo urimoi talvinopeusrajoitusten poistamisen aikaistamista täältä pohjoisestakin. Ne on syytä pidellä paikallaan koko Suomessa, kun kaikki autoilijat eivät ymmärrä, että oikeat ajonopeudet päätellään katsomalla tuulilasin läpi keliolosuhteita, eikä liikennemerkeistä.

Sitä en ole koskaan tajunnut miksi nuokin päätetään koko maan osalta samaan aikaan.Toisaalta en ymmärrä miksi nuo vaihtuvat kyltit menee samaisen almanakan mukaan. Vaikka olis +10 ja kuiva motari ei voida laittaa kesä 120:stä tauluun jos sattuu olemaan helmikuu koska, yllätys, laki estää sen. Sehän johtaa vain siihen ettei "kukaan" sitä taulun mukaista satasta tottele.

Jussa

1.-13.3 keskilämpötila Siekkisessä -0.1. Vuosi sitten saman ajankohdan keskilämpötila oli -17.0. Jos otetaan lisää päiviä vuoden takaa niin 1.-18.3.2013 keskilämpötila oli -17.9. Voisi sanoa näiden maaliskuiden olevan täydellisesti ääripäistä.

Ensiviikolla tosin palataan päiväjärjestykseen ja talvi jatkuu normaalimpana.