Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Talvi 2013-2014

Aloittaja Naruskan Ukka Matinpoika, sunnuntai, 01.12.2013, 17:21

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

uskela

hämeenkyrössä oli aseman lämpöisin helmikuu vaikka auringoa ei paljon näkynytkään.

keskilämpötila = -0,2 (v.2008 oli -0,7)
min/max = -8,9/6,9
sadetta=22,2 mm
Sääasema Hämeenkyrö, uskela
http://koti.mbnet.fi/vp2

Naruskan Ukka Matinpoika

Eipä ole muutamaan viikkoon vanhaa taivasta ainakaan Naruskalla näkynyt, joten pitää laittaa oikein näytille. Miten lie muualla asian laita...

Lämpötila on 2,6 astetta plussalla, aurinko paistaa nyt jo pilvettömältä taivaalta, illaksi ja ensi yöksi on varoitellut tuulenpuuskista Lapin eteläisiä osia. Vinkeet tuulen yltymisestä ovat jo havaittavissa, joten parinkymmenen sekuntimetrin puuskat voivat toteutua.  :o

www.naruska.com

Modifier

Kovasti se on ollut harmaata täällä Pohjanmaallakin. Tänään aurinko on näkynyt, mutta vastaavasti tuullut on sitten.
Olisikin mukava nähdä jotain vertailua aurinkoisten päivien välillä kuluvan ja esim. viime vuoden kohdalta. Ainakin tuntuu, että kovin harvinainen vieras on aurinko ollut nätä vuonna.

weatherc

Poijjaat että Kilpisjärvellä tuulee!

Kylä: Keskituuli 30 m/s, puuska 34 m/s
Saanatunturi: Keksituuli 39 m/s, puuska 44 m/s

Mielenkintoista sinänsä että sähköt näytää pelaavan koska sekä FMI:n asemilla että Likenneviraston kameralla henki pihisee. Täällä olis ne katkennut aikoja sitten tuollaisessa puhurissa...

:o :o :o

Pes

http://jussilanet.com/video.html täältä voi katsoa videolta Haapaveden aseman säätilan kahteen  minuuttiin puristettuna per pv melkenin koko aseman historian ajalta.
2.7.2011 klo 00:30:09 kamera on taltioinut still-kuvan salamasta joka myös näkyy videolla.  Esim. lumitilannetta voi vertailla eri vuosien välillä.

Naruskan Ukka Matinpoika

Rapiat parikymmentä metriä sekunnissa käväisi puuskissa Naruskallakin. Lakimaissa on muuan hiihtoporukka tuolla Kuskoivan seutuvilla Tuntsalla, missä eilen ehtoolla oli tuullut sen verran railakkaasti, että suksimiehet olivat pyrkineet kaatuilemaan tuulessa.

Ukan kartanolla peltikatto paukkui eilen ehtoolla komiasti. Laslakkipoika pihapiirissä pissaili hiukan kintuilleen vastatuuleen, mutta isommilta ja pysyvämmiltä vaurioilta pyhäaamun kartanokierroksen perusteella vältyttiin. Jos nyt sellaiseksi ei katsota kuivalihahäkin kaksoisvolttia halkokatoksen vesikatolla. Lihat järjestyivät häkin pystyyn kääntämisen jälkeen uudelleen ruotuun. Tuuli tekee näille lampaansydämille ihan hyvää varsinkin, kun pakkaset pysyttelevät nyt jossain muualla.

Sähkökatkoksia ei täälläkään ollut yhtään, ei pidempää eikä lyhyempää. Se hieman ihmetytti, mutta hyvä niin... ;)

www.naruska.com