Globaali ilmastonmuutos onkin todella radikaali

Aloittaja teutari, tiistai, 10.09.2013, 20:37

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

einari

Tuo on titenkin yksi asia josta halutaan vaieta, tosin pieni sekin.. suomen mittakaavassa....

On eräs asia josta ei olla missään vaiheessa puhuttu, saati kirjoitettu, niinpä einari ainakin kirjoittaa.. tapansa mukaan hieman pohtiikin asiaa.

Aikoinaan synnyinpitäjässä puolituttu monen asian yrittäjä keksi rakentaa ns. risutukkien paketointisysteemin  metsätrakoriinsa, patentoi sen ja möi Einari Wigrenin Ponsselle miljoonalla markalla + upouudella hakkuukoneella sekä ajokoneella.. Periaatteessa siitä alkoi metsien maaperän köyhtyminen ja kun vielä keksittiin kaivaa kannotkin pois energiaksi... köyhtyminen jatkui ja jatkuu..

Luonnolliseen kiertokulkuun on puututtu rajuilla otteilla, luontainen maatuminen ja ravinnetalous on rikottu..  uuden hiiltä sitovan kasvuston syntyminen hidastuu, joskus jopa vuosiksi eteenpäin.. edes tässä siihen ei puututa >> https://ilmasto-opas.fi/fi/ilmastonmuutos/ilmio/-/artikkeli/1e92115d-8938-48f2-8687-dc4e3068bdbd/hiilidioksidi-ja-hiilen-kiertokulku.html

Asiahan on niin, että mitä karumpi on maaperä, niin elollisen aineksen säilyminen olisi ensiarvoisen tärkeää.. Toki hiekassakin kasvit kasvaa kunhan saa vettä ja ravinteita/ mitähän kuuluu Heikki Ritakorven hiekkakasvihuoneelle, jossa tomaattia kasvatettiin ruohosilpun voimalla, oli pikkukakkosen ohjaaja-tuottaja aikoinaan, Töysän tuurin ja Keskisen liepeille sen laittoi.. liekö kuitenkaan kannattavaa kun ei ole isommasti enää kuultu/

Eno on ollut vihainen moisesta ymmärtämättömyydestä pitkään, siksipä Hetassa isoimmat ajat nykyään viettää, ei tarvitse katsoa raiskaamista(metsien) jatkuvasti ;D

Tästä pääseekin jouhevasti näihin sellutehtaisiin.. UPM vissiin sinne jonnekkin lappeenrannan seutuville oli tai on biodieseltehdasta rakentelemassa, samoin kuin kiinalaiset kemiin...  Herää kysymyksiä oikein roppakaupalla..

Upm:llä.. jossa Ahtisaaikin on omistajana, on Pietarsaaressa sellutehdas, sen kyljessä on sen tarpeisiin sähkön ja lämmöntuottajana  laitos joka on aikamoinen CO2- tuottaja, oliko peräti 10 kärjessä suomessa, muusta puhumattakaan >

"Maailman suurin biopolttoainepohjainen voimalaitos, Alholmens Kraft 2, valmistui vuonna 2001 Pietarsaareen. Voimalaitos tuottaa kaukolämpöä Pietarsaaren asukkaille sekä prosessihöyryä ja -lämpöä UPM:n Pietarsaaren tehtaille. Voimalaitoksen lämpöteho on 160 megawattia. Voimalaitoksen sähköteho on 240 megawattia, josta Pohjolan Voiman osuus on 120 megawattia."
asiasta lisää https://www.pohjolanvoima.fi/tuotanto/lampovoima/alholmens-kraft-pietarsaari

Asiahan ei ole kovin yksinkertainen.. pitäisi laskea myös menevä kuljetuslikenne.. metsätyöt.. muut oheislikenteet, sitten myös jalosteiden maailmalle saattaminen varsinaisesta tehtaasta..

Eihän noita muita liittyviä juttuja kukaan laske.. uskoisin että ei biopolttoaineita tuottavat laitokset ole sen puhtaampia millään tavalla... ainakin lisäävät noiden olemassaolevien laitosten päästöjä.. saati entistä enemmän maaperän köyhdyttämistä hiilinieluina..

Ukkahan voisi Kallelta tiedustella metsäammattilaisen mielipidettä asiaan.. minun mielestäni se mitä pohjoisemmaksi mennään, olisi luonnon kannalta tärkeää säästeliäs metsänhoito  ::)

J.Jäntti

Lainaus käyttäjältä: weatherc - torstai, 02.05.2019, 12:00
Se mitä mua on pistänyt silmään tässä sähköauto-vuohotuksessa on se, ettei kukaan ole sanalla kertonut että mistä se sähkö niihin autoihin otetaan. Varsinkin pakkasillahan on jo nyt kaikki käytössä mitä saadaan ulkomailta räävittyä kasaan ja ollut enemmän hyvää tuuria kun mitään muuta ettei ole loppunut kesken, jos oikeen olen ymmärtänyt.

"No mutta töpselistähän se sähkö otetaan" näin pintapuolisesti ajattelevia löytyy varmasti. Kaikki jotka ovat vähääkään olleet minkä hyvänsä akuston kanssa tekemisissä varmasti allekirjoittaa sen faktan että mitä kylmemmäksi keli käy, sitä huonommin akku toimii. Ajattelin tässä itse kun tuota kotitaloni lähistöllä olevaan rinnetonttiin oman kotitalonsa kyhännyt ilmeinen paikallinen miljonääri tuossa piti Teslaansa laturissa, että mitenköhän mahtaa tuossa autossa olla otettu huomioon ilmojen kylmeneminen tyyliin parinkymmenen pakkaslukemiin ja miten negatiivisesti se vaikuttaa auton toimintasäteeseen, ts. kuinka usein sitä saa olla tökkimässä töpseliin pakkasilla - vai onko tässä nyt se juttu että Teslaa ajetaan kodin autotallista firman talliin? En tiedä kun omistan vm. 2004 bensakone-ranskanleivän, jonka odotan leipovan kiinni lopullisesti joku (kaunis) päivä vaikka miten sitä huollan tasaisin välein.

Joissakin pykälää kalliimmissa autoissa on akunlämmitin vetäisty käynnistysakun ympärille, mutta sekin syö sähköä, todennäköisesti enenevissä määrin kun lämpötila painuu alemmaksi, koska sen luultavasti odotetaan pitävän akkua tietyn lämpöisenä - ja kun Tesla ei loppupeleissä oikeastaan muuta olekaan, kuin yksi perhananmoinen pyörivä kulkeva akkupaketti, mikä on vaatimus sen akkukasan pitämiseksi jossain lämmöissä? En usko, että tämän paikallisen miljonäärin kämpän autopaikkasyvennyksen seinällä majaileva, rääkyvänpunainen kolmivaihetöpseli siihen ole ainakaan huvikseen asennettu... Herää siis kysymys että mitenhän paljon sähkönkulutus loppujenlopuksi kasvaakaan, kun näitä sähköautoja alkaa pukkaamaan enemmän ja enemmän. En usko hetken vertaakaan siihen että sähkö, joka siihen töpseliin tulee, tulee minkäänsortin aurinkopaneelin invertterin takaa, vaan ihan valtionverkosta sellaisenaan ja sehän on ihan yksi lysti miten "puhdasta sähköä" ostat, kun siihen samaan kantaverkkoon on lyöty niin Olkiluodot kuin Loviisat ja ne hiilivoimalat, jota Helsingilläkin on vielä käynnissä. Nytkin ollaan parin Terawatin vajareissa, sanoo Fingridin järjestelmä. Meille työnnetään sähköä idästä ja lännestä ja me työnnämme sähköä etelään. Talvella tuokin kulutus on varmasti jotain ihan muuta kuin nyt.

Lainaus käyttäjältä: einari - torstai, 02.05.2019, 22:33
Luonnolliseen kiertokulkuun on puututtu rajuilla otteilla, luontainen maatuminen ja ravinnetalous on rikottu..  uuden hiiltä sitovan kasvuston syntyminen hidastuu, joskus jopa vuosiksi eteenpäin..

Helsingissä suoritettiin muutamissa lähialueeni metsissä puiden harvennuksia, mutta tiedote jota metsäalueilla oli, kertoivat sen keskittyvän tiettyihin puulajeihin. Siinä mainittiin myös erikseen että alueelle jätetään puita lahoamaan tarkoituksella. Minusta se oli outoa, että siitä piti erikseen kertoa.

Lainaus käyttäjältä: einari - torstai, 02.05.2019, 22:33
Eihän noita muita liittyviä juttuja kukaan laske.. uskoisin että ei biopolttoaineita tuottavat laitokset ole sen puhtaampia millään tavalla... ainakin lisäävät noiden olemassaolevien laitosten päästöjä.. saati entistä enemmän maaperän köyhdyttämistä hiilinieluina..

Ukkahan voisi Kallelta tiedustella metsäammattilaisen mielipidettä asiaan.. minun mielestäni se mitä pohjoisemmaksi mennään, olisi luonnon kannalta tärkeää säästeliäs metsänhoito  ::)

Samat lainalaisuudet pätevät näihin sähköautoihin tietyssä määrin. Mikä on esim. tuollaisen uudenkarhean Teslan valmistamisen ympäristövaikutus, sillä ei sitä akuissa olevaa Litiumia tyhjästäkään repäistä? En ole nähnyt kovinkaan montaa tutkimusta siitä, mutta sitäkin enemmän olen kuullut kuinka suureen ääneen huudellaan että päästöt ovat nolla, koska se kulkee täysin sähköllä.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------


einari

Kaikki sähköautobisnekseen liittyvä taitaa kytkeytyä  Sipilän hallituksen toimiin... ja hänen aikaisempiin "ansioihin" 8)

Sipilän hallitus perusti suomen malmijalostus oy:n, joka osti Talvivaaran kimpussa hyörineen Terrafamen.. johon sipilällä oli.. ja hänen pojillaan on suhteet.. Sitten malmijalostus hankkiutui Suomen ainoan litiumkaivoshankkeen.. Keliber oy:n suurimmaksi osakkeenomistajaksi ostamalla MISI:n osakkeet (teollisuusinvestointi) keliberin osalta.. ne ja terrafamen osakkeet mahdollistivat valtion suurimmaksi osakkeenomistajaksi, toinen suuri on norjalainen sijoitusyhtiö, kolmas on Scanfillin Jorma Takanen, jolla on Sipilään kytköksiä jo JOT Automationin ja Elektrobitin ajoilta...  lisäksi Takasen lapsia on omistajana.. 

Sitten on Jouhkin suvun sijoitusyhtiöitä... ja yksi mielenkiintoinen.. Case Invest...  Sipilän toimitusministeriöhän perusti salaa viimemetreillään Case Oppiva Invest-konsulttiyhtiön....  liittynevät toisiinsa..

Petaakohan Sipilä itselleen uutta toimitusjohtajan pestiä(kun Rinteen hallitus  kaatuu) vai systeemiä jolla puhalletaan taas rahat hyväuskoisilta piensijoittajilta Jot Automationin ja Talvivaaran tapaan  ;D

Tässä kun joutuu pikkuisen aitiopaikalta seuraamaan Keliberin akavaa kaivostoimintaa kun nuo Litiniumesiintymät ovat 25-70 km päässä kirjoituspaikasta... linnuntietä... :o

weatherc

Tuossa ilmastohiihhuleille fundeeramista:
https://twitter.com/Istjenesten/status/1156911293661663233
Eihän noin pitänyt käydä, pohjoisnavan jääpeitteen koko 1 elokuuta oli yli 1981-2010 normaalin. Senhän piti kesäsin olla jo kokonaan sulannut....

arikalli23

Eihän ne tuollaisista asioista huutele toreilla eihän ihmiset uskoisi niitä enää ollenkaan. Tänäkin kesänä on kyllä välillä tuntunut, että ilmasto on menossa kylmempään suuntaan eikä lämpimämpään.
Säätila Lapualla
http://lapuaweather.ddns.net

Jussa

Sehän se onkin kun osa oikeasti luulee, että pohjoisnavalla ei ole enää jäätä. Tämä luulo ihan vain valtamedian uutisista saatuna. Toinen asia on se, että kesäisin tapahtuvaa sulamista pidetään epänormaalina. Luullaan, että jää on ympäri vuoden stabiilina, tai pitäis muka olla.

J.Jäntti

#37
Lainaus käyttäjältä: weatherc - perjantai, 02.08.2019, 22:02
Tuossa ilmastohiihhuleille fundeeramista:
https://twitter.com/Istjenesten/status/1156911293661663233
Eihän noin pitänyt käydä, pohjoisnavan jääpeitteen koko 1 elokuuta oli yli 1981-2010 normaalin. Senhän piti kesäsin olla jo kokonaan sulannut....

Ei siinä noin pitänyt käydä ainakaan hysteerikkojen uskomuksien mukaan.
Eihän tuota voida valtamediassa kertoa koska se sotii esim. tämän maan poliittisten päätösten ajatusmaailmaa vastaan täysin. YLE:llä ei ole tuosta sen enempää Luonto-, kuin Tiede-puolella pukahdetukaan.
Saattaa olla, että tuosta ei valtamedia pysty kehittämään suomalaisille omantunnontuskaa ja on parempi vain olla hiljaa. Se on sitä journalismia.

Sen sijaan YLE:ltä löytyy taas kiva otsikko, jonka sisällössä leimataan ja yleistetään aika rumasti eri tavalla ilmastonmuutoksesta ajattelevia tähän malliin:
Lainaus käyttäjältä: YLE:n verkkosivut
Koska otteet ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi tulevat kovenemaan, lisää se Wileniuksen mukaan entisestään myös ilmastonmuutoksen kieltäjiä. Heitä, jotka vaalisivat mieluiten omia etujaan.

Hei kiitti. Minä arvostan sitä suunnattomasti, että minua ilmeisen selvästi viisaampi henkilö yleistää minut oman etuni vaalijaksi, jos kuulun siihen porukkaan joka ei ihan totaalisesti usko kaikkea mitä ilmastonmuutoksesta meille uutisoidaan ja selitetään.
Sattuu vain olemaan niin, että se ilmaston kuormitusta vähentävä toiminta tekee elämästä helvetin paljon hankalampaa jopa Helsingissä.
- Voisin jättää ajamatta autolla töihin ja ottaa bussin alle, jos se A) kulkisi järkevästi työpaikan ohi, mitä se ei tee ja B) työni ei olisi sellaista, että siinä tarvitaan ajoittain omaa autoa.
- Voisin olla ajamatta supermarkettiinkin, mutta jos menen lähikauppaan ostamaan samat tuotteet kuin mitä marketissa on, hinta on lähikaupassani kymmeniä senttejä kalliimpaa, jolloin otan turpaan taloudellisesti pahasti kuukaudessa.
- Voisin mennä polkupyörällä. Paitsi etten voi. Siinä on vain vähän sellainen juttu että vaikka pyörä onkin ajokuntoinen, ajaja ei ole. Rikkinäisellä vasemmalla polvella ei paljoa ruhoa ylämäkiin (mitä täällä asuinalueellani on muuten paljon) ajella.
- Voisin kävelläkin supermarkettiin, se kun on suunnilleen parin kilometrin päässä, mutta et sinä sieltä sitten esim. pakastettuja tuotteita ostele, sillä ne ovat aika hyvin sulaneet kotiin päästessä, kun puoli tuntia ja vähän päälle kävelet takaisin. Miten rikki olet kun kannat sen pari kilometriä ruokatarvikkeitasi?
- Voisin kasvattaa kasveja ihan itse, eikä ostella niitä kaupasta, mutta kun asun kerrostalossa (ja tämä professori ei takuulla niin tee). Ainahan olisi noita kasvimaita, mutta niiden plänttien hinnat ovat velallisen tavoittamattomissa ja siinä jäädään suunnilleen perunanviljelyn tasolle, koska ympärillä olevat citykanit sun muut urbanisoituneet metsän elävät tekevät silppua kaikesta muusta. Kasvihuoneeseen ei ole varaa, eikä sitä tuollaiseen paikkaan saane rakentaakaan.

Tee siinä sitten esim. kaupassa käynnin kanssa ympäristölle hyviä päätöksiä kun yksilöä rankaistaan taloudellisesti siitä ettei käytä autoa ostosreissuihin mutta samalla rankaistaan ja paheksutaan auton omistamista ja sillä ajamista, jos niin tekee.
Onko tämä nyt sitä kansalaista ohjaavaa toimintaa?

Ainakin minulle tuo kaikki kertoo professorin todellisuudentajun hämärtymisestä ensisijaisesti ja toissijaisesti liki täydellisestä kyvyttömyydestä nähdä asia myös eri näkökulmasta, kuten siitä mitä mahdollisuuksia tavalliselle kansalaiselle tarjotaan ympäristöasioiden edistämiseksi, muuta kuin jatkuvaa keppiä tai veronkorotuksia, jolla "ohjataan" kansalainen tekemään toisia valintoja.

Samaisessa jutussa sanotaan, että "teknologiamaa Suomi voisi kaikessa tässä [ilmastonmuutoksen hillinnässä] olla edelläkävijä. Wilenius uskoo, että jos joku maa onnistuu ottamaan ilmastonmuutoksen torjunnassa kokonaisvaltaisen loikan, niin se on pieni ja ketterä Suomi. Meilläkin on vastustajia, mutta silti. ....  "Muutoksen on pakko syntyä. Meidän pitäisi oikeasti saada aikaan sellainen tilanne, jossa me näytämme, miten lainsäädäntö, verotus ja toimintamallit ihan julkisista hankinnoista lähtien pitäisi tehdä siten, että ne tukevat ilmasto- ja ympäristötavoitteita."

Ihan söpö ajatus, muttan se, miten meillä Suomessa lainsäädäntöä, verotusta ja hankintojen toimintamalleja säädetään on sellainen, että vaikka niillä tuloksia tulisikin, esim. Saksan kokoinen valtio tuskin saa sitä omassa täysin erilaisessa lainsäädännössä samalla tavalla tehtyä ja Yhdysvallat, Venäjä ja Kiina isoimpina saastuttajina todennäköisimmin eivät edes kiinnostu asiasta.

Jutussa näytetään kuinka tämä yksilö omistaa ihan oman veneen ja vanhan kasvihuoneen, oletettavasti mökin saaressa ja on Sitra:n yliasiamieskandidaatti.
Se on helppo pohtia eri paneeleissa näitä asioita Unescoa ja arvostettua kansainvälistä Rooman klubi-keskustelufoorumia myöten (josta kuulen muuten ensimmäisen kerran koskaan) ja huudella muutoksen perään ja näyttää julkisesti kuinka ollaan niin ekoihmistä, että niitä tomaatteja kasvatetaan omatoimisesti, kun ne ansiotkin ovat todennäköisesti sellaista luokkaa, että sellaiset valinnat ovat täysin mahdollisia jopa toteuttaa.

Siinä voisi tältäkin tulevaisuudentutkijalta loppua pirun äkkiä kyvyt visioiden realisointiin ja noin suuriin puheisiin jos hänet laitettaisiin tavallisen työtä tekevän, korviaan myöten velallisen ihmisen rajallisten resurssien ja rajallisten valintojen ääreen.
Fakta on nimittäin se, että verotuksilla ja lainsäädännöillä ei tässä maassa tehdä mitään muuta kuin ensisijaisesti tavallisen kansalaisen jostain toimesta joko paheksuttavaa tai jopa laitonta, josta seurannee isompi rangaistus, kuin murhasta tai raiskauksesta. Se ei tunnu varmasti tällä professorilla samalla tavalla kuin tavallisella sukankuluttajalla.

Viimeksihän tätä samankaltaista sisältöä saatiin nauttia, kun puhuttiin netinkäytön hiilijalanjäljestä ja keskiössä oli taas yksi korkeasti koulutettu persoona. Ja nyt sitten tämä...
Mikähän ihme siinä on, että YLE onnistuu tekemään näistä professoreista jotenkin niin patologisen tyhmän ja itseriittoisen oloisia joka ikinen kerta?
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

einari

Kuulin sunnuntaina Raahen suunnalla että tuo uutinen oli kerrottu jonkun median uutisissa.. ei sitten tullut kysyttyä että missä tarkalleen... ehkäpä jollain radiokanavalla... pitänee kysäistä jos sattuu näkemään asiasta kertonutta.. :)

Lainaus käyttäjältä: J.Jäntti - maanantai, 05.08.2019, 09:56
Mikähän ihme siinä on, että YLE onnistuu tekemään näistä professoreista jotenkin niin patologisen tyhmän ja itseriittoisen oloisia joka ikinen kerta?

Eihän siinä kovinkaan paljon tekemistä ole, kun ovat luonnostaan sellaisia.. orioituneita vain ja ainoastaan siihen yhteen asiaan ja jokapäiväinen maailmanmeno on vierasta.. kulkevat putkinäköisinä eteenpäin, kuuroina muille näkemyksille ja kuvittelevat olevansa oikeassa maailman tappiin asti.. fanaattisia omalle asialle.. hyvä esimerkki on tämä Pekka Puska, hänen serkkunsa sanoi taannoin että samanlainen fanaatikko on jo lapsesta asti ollut ::)

kun etsin tuota uutista, niin jo 2000-luvun alusta ovat jotkut proffessorit väittäneet että ensi kesänä pohjoisnavan jääpeite sulaa.. eipä ole vielä sulanut, enkä oikein usko että sulaakaan koska silloin pitäisi maapallon asento muuttua huomattavasti aurinkoon nähden.. tokihan niin voi tapahtua kun on ennenkin tapahtunut.. tosin nyt ovat tulleet varovaisemmiksi ja seuraavaksi se sulaa 2030 luvulla....  ehkäpä sen vielä ehtisi näkemään tässä elämässä jos saa elää...  8)

katselin tätä hieman tarkemmin.. näyttäisi siltä että tyynenmeren puolella sitä sulamista jonkinverran on tapahtunut.. liekö el nino voimistumassa... https://nsidc.org/data/seaice_index/bist ... vertailulla saa aika hyvän kuvan..  ???

Jossain uutisessa oli että viimeisen parin kuukauden aikana olisi valtamerien pinta noussut 5 mm, olisikohan jotain unohtunut.. minulla on sellainen kutina ettei ainakaan atlantin haihdunta ja matalapainetoiminta ole ollut oikein voimissaan kun ei ole satanut??

J.Jäntti

Lainaus käyttäjältä: weatherc - perjantai, 02.08.2019, 22:02
Tuossa ilmastohiihhuleille fundeeramista:
https://twitter.com/Istjenesten/status/1156911293661663233
Eihän noin pitänyt käydä, pohjoisnavan jääpeitteen koko 1 elokuuta oli yli 1981-2010 normaalin. Senhän piti kesäsin olla jo kokonaan sulannut....

YLE kunnostautui taas kerran journalismissaan tänään.
Heidän viimeisimmässä jutussaan on tällaisia hienouksia:

Lainaus käyttäjältä: YLE:n uutissivut
Se varoittaa noidankehästä, jossa ongelmat pahenevat ennestään, kun sään ääri-ilmiöistä tulee ilmastonmuutoksen vuoksi yhä voimakkaampia ja useammin toistuvia.

Tämän kesän mittaustiedot antavat tuoretta pohjaa IPCC:n varoituksille. Heinäkuun äärilukemia olivat muun muassa Euroopan helleaallon lämpötilat, jotka ylittivät edellisen aallon 1,5–3 asteella, sekä arktisten alueiden jääpeitteen supistuminen pienimmilleen.

On perin kiintoisaa seurata miten tässä aina tunnutaan heittelehtivän aikajaksoissa sen mukaan mikä on dramaattisimman kuuloista, kuten nyt tämä viimeisin helleaalto, jota yhtäkkiä verrataankin vuoden takaiseen, eikä isomman skaalan arvoihin ja mitä tuohon arktisten alueiden jääpeitteiden supistumiseen tulee niin se on vähän ristiriidassa tuon twiitin kanssa. Mutta sehän on vain journalismia. Sääli vain että YLE on millimetri kerrallaan hakeutumassa kohti sensaatiojournalismia. Koskahan saamme YLE:n tiede- ja luonto-osioihin "Kääk-juoru"-tyyppisiä juttuja?

Ainoa hyvä asia tässä jutussa oli se, että siinä ollaan jätetty suomalaisten syyllistäminen käytännössä pois, ellei kuvatekstissä mainittu biodieselin tuotanto haluta jotenkin löyhästi sitoa Nesteen toimintaan.

Minulla on ollut jo pitkään sellainen olo, että IPCC:n toiminta ei joko ole ihan täysin puolueetonta tai sitten IPCC:n toimenkuva on olla sokea tulkki, joka vain tiivistää raporttien sisällön normaalista tutkimustiedosta idioottimuotoon (=poliitikkomuotoon) ottamatta yhtään kantaa siihen onko heidän saamansa raportin puolueettomuus mitenkään varmennettu. En olisi lopulta yhtään yllättynyt jos tutkimustyötä näperrettäisiin poliittisesti siten että se istuu kulloisenkin poliittisen enemmistön näkemykseen ja ilmapiirin ja siten siitä saatu raportti saataisiin muotoon, joka istuu kulloisenkin poliittisen enemmistön näkemykseen ja ilmapiiriin.

Melkoinen salaliittoteoriahan tuo on, mutta koska tässä maailmassa kaikki on mahdollista, miksei tämäkin olisi yksi vaihtoehto?

Lainaus käyttäjältä: einari - maanantai, 05.08.2019, 18:21
kun etsin tuota uutista, niin jo 2000-luvun alusta ovat jotkut proffessorit väittäneet että ensi kesänä pohjoisnavan jääpeite sulaa.. eipä ole vielä sulanut, enkä oikein usko että sulaakaan koska silloin pitäisi maapallon asento muuttua huomattavasti aurinkoon nähden..

Se menee samaan hienouksien kategoriaan kuin se yksi Teknillisen Korkeakoulun professori, joka väitti vuonna 2004, että Internet tulee romahtamaan siellä olevan "saastan" (roskapostit, virukset, ymv.) lisääntymisen seurauksena ja ennusti sen tapahtuvan 2006 jonka jälkeen taannutaan teknisesti vuoden 1986 tasolle. Sen ennusteen tapahtuman arvioidusta vuosiluvusta on nyt 13 vuotta...
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------