Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Syksy 2013

Aloittaja Jussa, sunnuntai, 01.09.2013, 08:29

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Leka

Taitaapa terminen talvi alkaa vihdoin täälläkin torstaina, viikkoa aiemmin kuin viime vuonna.

Ensi viikon puolivälissä näyttää GFS ennusteet siltä että toteutuessaan villahousuja saa alkaa kaivelemaan esille Etelä-Espanjaa ja Marokkoa myöden.

Sääasema Vilppula - Davis Vantage Pro2 Wireless

Jeera

Tännäänhän tuo Liisa liukastellee ja näyttääkin, että huommenna alkaakin jo talvi Keski-Suomea myöten, ainakin väliaikaisesti.

30-vuoden keskiarvoja kun kattoo, nii näyttäs tulevan aika tavanomaiseen aikaan. Tosin osittain Koillismaalla ja Itä-Lapissa talven pysyvät lumet tulikin tavanomaista ennemmin, 14-16.10. Tuohon aikaa ruukaa yleensä aivan Enontekiön seuvulle tehä talvea..

Laitetaas pari kuvaa tältä syksyltä kun on metsässä tullu käytyä.

26.10.2013









9.11.2013





Olisiko aika aloittaa jo talvi 2013-2014 keskustelu? Vai siirrytäänkö täällä sinne vasta kun tammikuu alkaa?

weatherc

LainaaOlisiko aika aloittaa jo talvi 2013-2014 keskustelu? Vai siirrytäänkö täällä sinne vasta kun tammikuu alkaa?
Joulukuun alussa  ;D

Jussa

Lainaus käyttäjältä: Jeera - tiistai, 19.11.2013, 20:47

Olisiko aika aloittaa jo talvi 2013-2014 keskustelu? Vai siirrytäänkö täällä sinne vasta kun tammikuu alkaa?

;D

Täällä on sellainen tsydeemi ollunna, että kalenterivuodenaikojen mukaan menee topikit. Eli Syksyä on syys-marraskuu, talvea joulu-helmikuu jne. :) Mielestäni ihan hyvä ja selkeä jako, löytyy myöhemmin helposti kirjoitukset tarvittaessa.

Toki joskus tuntuu koomiselta puhua syksystä kun pakkanen huitelee lähempänä -30 ja lunta on lingota asti :) Nyt taas on ollut sellaset kelit, ettei tunnukkaan;) Vaan jospa se huomisesta alkaen pysyisi pakkasella, tosin Kaisa se saattaa vielä ensiviikolla liukastella, ainakin osassa maata.

Edit: Komeita kuvia!

weatherc

Ei ole ainakaan kuivaa...

Marraskuun FMI-norm sademäärä (68mm) on kasassa ja kuukautta mennyt 19 päivää.
Pikainen laskutoimitus antoi käteen että lokakuun loppupuoliskon ja marraskuun 19 ekan päivän aikana rospahtanut 140 mm sadetta alas.
Se vastaa suunnilleen FMI-normissa molempien koko kuukausien yhteenlaskettua normi sademäärää.

Naruskan Ukka Matinpoika

Tämäkin marraskuu siirtyy normaalien marraskuiden joukkoon Lapissa, kun on saatu ja saadaan parinkymmenen asteen alituksia lämpötiloissa. Edellisen kerran niin ei käynyt vuonna 2009, jolloin esimerkiksi Naruskan alin lämpötila oli -11 astetta. Kolmena edellisvuonna on loppukuusta nähty kahdenkymmenen asteen kylmemmällä puolella olevia lukuja.

Aika nopeita ovat nämä muutokset suuntaan ja toiseen. Vuoristorata kuvaa tilannetta hyvin.

Nollarajaa ei näyttäisi lähipäivinä tavoiteltavan, jos ennusteisiin uskominen on. Ainakin autoilun kannalta olisikin suotavaa, ettei humpaisi plussan ja miinuksen välillä. Ei meinaa ehtiä voitelemaan lukkoja ja ovitiivisteitä niin tiuhaan, että ne koko ajan toimisivat moitteettomasti. Venäjän tullissakin joutuivat tällä viikolla tyytymään siihen, ettei Ukka saanut ajokistaan takaluukkua auki, vaikka tullipoika oli sitä vailla. Hyvää matkaahan tuo toivotteli, kun selvitin suomeksi, että kun ei aukea, niin ei aukea. Normaaaaaaal... ;)

Nyt kaikki Naruskan kolme asemaa näyttävät asteen sisällä -23 asteen lämpötilaa ja käyrät ovat menossa kylmempään päin.

www.naruska.com

Jeera

Kuulostaapa hyvältä, että pakkasia sieläki perällä ollu yli -20. Sehä onki Suomen kylmintä aluetta. Vuotsossa taitaa olla tän talven ennätys, olikos -26.8 (tai 26.2).

Tässä etelä naapurikunnassa kun ei ole käynyt ku -18 ja paikoitellen niin paljon lunta, että ei minkäälaista routaa maassa. Suotkin aivan vesillä. Lunta alkaa olemaa yleisesti tuolla korkeammilla paikoilla se 40-60cm, nii ei enää pääse maakaan jäätymään. Mitä nyt 2010 ja 2011 vuoden tämän ajankohdan säät ylhäällä nii lunta yli puolet vähempi ja jäät samaa luokkaa, eli kestää kulkea lumikelkalla.




weatherc

Talven pohja-lukemat laitettiin tauluun Salossa viime yönä, -8.4 astetta, lähi FMI-asema Kiikalassa laittoi vielä paremmaksi -11 asteella.
Pitkään pysyikin tuo edellinen pohjalukema -6 ja rapiat voimassa joka tuli lokakuun alkupäivinä.


Naruskan Ukka Matinpoika

Naruskan lumitilanne petraa kohtuullisina kymmenen sentin vuorokausiannoksina. Ukan mittarissa on nyt 45 senttiä, joka on hyvä lukema sitä ajatellen, että vuodenvaihteessa pitäisi olla talven lumista kasassa puolet. Tätä vauhtia Ukka näyttäisi pikkuhiljaa uskaltavan lyödä vetoa, että saadaan se kaivattu metri näillä lumilla rikki. Parin vuoden tauon jälkeen... ;)

www.naruska.com