Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Kesä 2013

Aloittaja Jussa, lauantai, 01.06.2013, 11:21

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Jussa

Täällä käytiin viimeyönä miinuksella 0.1 asteen verran. Ensiviikon sääennuste lupailee +2 - +3 asteen yölämpöjä mikä tietää varmaa hallaa näille seuduin. Jospa tuo kylmä kiertäisi kuitenkin muualle. Taitaa vielä viereisellä suolla olla routa turpeen alla kun yölämpötilat tipahtaa niin herkästi tässä. Sadetta ei ole tullut toukokuun puolenvälin jälkeen kuin reilu milli. Pelkkä lämpö ei routaa soilta sulata kovin nopeasti, vaatii sadetta.

weatherc

Suomen kesä on lyhyt ja vähäluminen, Saanatunturilla 0.0 astetta ;D

Naruskan Ukka Matinpoika

Ei ole Naruskalla ihan nollakeli, mutta holotnalta on tuntunut koko pitkän päivän. Lämpötila on keikkunut +6-8 asteessa ja pohjatuuli on heilutellut koivunlarvaa ja kaikkia muitakin puita niin maan perusteellisesti. Pilviverho on pahaenteisesti ohenemassa. Selkeäksi jos taivaan pyyhkii, niin halla uhkaa.

Enempi ovat säätiedotuksissa varoitelleet hallanvaarasta läntistä puolta Lapista. Niin varmaan onkin, koska päivälämpötilat siellä ovat jo valmiiksi lähellä nollaa.

Halla ei ole yllätys, jos se ensi yönä tai seuraavana täällä pamahtaa. Liian kuuma hellejakso liian aikaisin, kuten on tullut todettua. Kuittaus kesästä saattaa valitettavasti olla hallan muodossa totta. Harmi kaikille, eikä vähiten marjasadolle.  >:( :o ???

www.naruska.com

Leka

Taitaa painua ensi yönä täälläkin lämpötila alle 10 asteen ensimmäisen kerran tässä kuussa. Kesän lämpöennätys on täällä tähän mennessä +28,2° joka mitattiin 3.6.
Matalapainevoittoisessa säässä mennään nyt jonkin aikaa, harmi sinänsä, olis ollut pientä maalaushommaa rästissä.

Sääasema Vilppula - Davis Vantage Pro2 Wireless

weatherc

Pohjois-Norjassa varoitetaan lumisateista ja siten lumisista teistä yli 400 metrissä kertoo YR. Esim Kirkenesissä on +3 astetta. :P

Jussa

#15
Täällä ollaan kesäkuussakin jo kertaalleen käyty yöpakkasella(miinusta 2m korkeudessa) ja nyt pari seuraavaa yötä taitaa päästä tilastoihin myös yöpakkasen muodossa :( Hilla ehti enimmäkseen tupelle ja raakileellekkin osa, ne kestää pakkasta paremmin kuin kukka. Pakkasherkimmät kesäkukat tuli peiteltyä harsolla varulta yöksi.

Viimekesänä ei ollut helteitä eikä lämpöä, ei aikaste eikä myöhään, pakkasta ja hallaa silti riitti ;) Taitaa olla enempi normaalia hallat ja yöpakkaset tähän aikaan. En äkkiseltään muista, etteikö näin olisi kesäkuussa käynyt.

Jussa

Ensimmäinen yö selvittiin pilvisyyden ja tihkusateen ansiosta. Tuleva yö ei vain lupaa hyvää, tuuli heikkenee ja pilvisyys alkaa repeillä :-\ Jos tyyntyy ja selkenee kokonaan, niin takuuvarmasti pakkasta on useampi aste jos peilaa aiempiin tyveniin ja selkeisiin öihin esim. nyt alkukesän helteidenkin aikaan jolloin pahimmillaan oli vain reilu aste lämmintä.

Päivällä työmaalla nakkeli rännänsekaista taivaalta, ettei kovin lämmintä ole tänään kyllä ollut.

Naruskan Ukka Matinpoika

Samat pelot kuin Jussalla on myös Naruskan suunnilla. Tähän aikaan vuodesta ei tarvitsisi saada jännittää pakkasennätysten syntyä. Aika hankalalta kuitenkin näyttää, koska tämä päivä on ollut eilistä kylmemmän tuntuinen koko päivän. Nyt iltayhdeksän huitteissa mennään puolisen astetta kylmempiä lukemia, mitä eilen illalla. Viime yönä tuuli ja pilvet estivät pakkasen tulon niin, että vain hyytävyyslukema näytteli miinusta.

Repeilemään päin on pilviverho täälläkin nyt. Hillasatoa ja muuta marjasatoa uhkaa halla. Ja siinä rajoilla on myös esimerkiksi metsäkanalintujen kuoriutuminen, joka jos on ehtinyt tapahtua, tulee linnunpoikien kannalta huonoimpaan mahdolliseen aikaan. Eli aika merkittäviä asioita paitsi paikallisille asukkaille, myös kaikille muille luonnon antimista innostuneille.

Huomissa aamulla tämä tiedetään. Pelätään pahinta ja toivotaan parasta samaan aikaan.  ;) :o

www.naruska.com

Jussa

Se kouraisi iso käsi sitten reippaalla kädellä viime yönä :( Alin lämpötila -4.5 ja kuusi tuntia oltiin pakkasella. Aamulla maa kuurassa ja autonlasit umpijäässä, osa kesän kasvustoista paleltui ruskeaksi. Semmosta se on näillä main, huippuhelteistä nasakoihin pakkasiin. Asemalla tuli samalla uusi kesäkuun pakkasennätys reilusti tauluun.

Jussa

Kuivuus ainakin helpottaa hetkeksi, tänään tullut jo reilut 15mm sadetta ja ennusteet lupaa sateen jatkuvan huomiseen iltaan asti. Ei tällä kertaa haittaa  ;) Tuntuu mukavalta kun luonto vähän puhdistuu reippaalla sateella.

Toissayön pakkanen se vain teki pahaa jälkeä, pihakuusista paleltui tämän kesän kasvukin, latvakasvutkin roikkuu velttona alaspäin, liekkö tämän kesän kasvu nyt menetetty?