Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Kesä 2013

Aloittaja Jussa, lauantai, 01.06.2013, 11:21

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Jussa

Kevät päättyi helteisiin ja kesä näyttää alkavan helteillä ;D Utsjoella jo nyt lähennellään 30 astetta. Täällä ollaan myös 25 asteen paremmalla puolen :)

Leka

Utsjoki Kevo klo. 14:50 31,6 °C, luulis jo tarkenevan ;D Ensi viikolla lapissakin palataan normaaliin päiväjärjestykseen lämpötilojen suhteen.

Sääasema Vilppula - Davis Vantage Pro2 Wireless

weatherc

Mielenkiintoista tämä Pohjoismainen kesä, Suomi on Euroopan lämpimin paikka ja samaan aikaan Norjassa on Euroopan kylmin paikka.

Kun täällä huidellaan kolmessa kympissä on kylmin EWN-asema Grafjellshytta 0.6 asteella, sentään plussan puolella.
Koko keski-Norjassa mennään 10 asteen korvilla ja Ruostin/Norjan vuoristossa 5-10 asteessa.

Jussa

Täällä oli jo seitsemäs perättäinen hellepäivä, samalla tehtiin sääaseman uusi lämpötilaennätys, se kirjataan nyt lukemin 29.0 :) Kaiken kaikkiaan hellepäiviä on plakkarissa tälle kesää jo 9, aikamoista etten sanoisi :D Tänään sateli vähän vettäkin, tosin vain reilun millin. Vierestä meni huomattavasti rankempia kuuroja, ukkostakin kuului pitkin päivää. Huomenna on vielä mahdollisuus helteeseen, sen jälkeen tullenee taukoa helteistä muutama päivä täällä.

Snowi

Kesä se on alkanut täälläkin Klaukkalassakin ja tänään pistettiin tauluun vuoden lämpimimmät lukemat, 29.3 astetta. Se on lämpimämpi kuin koko viime kesänä :). Aivan vielä ei olla päästy noihin Lapin 30 asteen helteisiin, mutta jos kesä jatkuu samanlaisena, niin varmasti menee 30 astetta rikki täälläkin.

Naruskan Ukka Matinpoika

Livakka lähtö tuli kesähelteelle, kun pyörähytti vinkan tuonne pohjoisen suunnalle. Aamupäivän oli oire hellepäivästä, mutta iltapäivällä ja illalla lyhyessä ajassa viileni niin, että raappahousukeliksi meni. Yhdeksisen astetta on lämpötila nyt illalla ja tuulee pihalla niin kylmästi, ettei tartte lyhythihaisella ulkona parveilla.

Lähtivät johonkin kylmää ja tuulta pakosalle myös sääsket, joita on toistaiseksi näkynyt hintsunlaisesti Naruskalla siihen nähden, miten lämmintä on viikonpäivät pidelly.

Sopiva muistutus tämä jäähtyminen siitä, että Naruska sijaitsee Napapiirin pohjoispuolella. Pohjoinen puhuu, oli vuodenaika mikä tahansa... ;)

www.naruska.com

Jussa

Koillisesta se täälläkin puhaltaa, vaan lämmintä vielä on, päivällä kävi 28 asteessa ja vieläkin 18.5 astetta. Ukkosia meni taas kahta puolta, vaan päälle ei tullut, eikä vettäkään satanut. Se oli kymmenes hellepäivä tälle kesää :D

Leka

Hälsningar från Stockholm, aika viileät kelit täälläpäin, hotellin edessä poltettiin auto viime yönä niin tuli hieman lämmintä tuulahdusta sieltäpäin tännekin ;D

Alkaa kohta viiletä sielläkin, ukkosten kera joita on jo näköjään ollutkin.

Sääasema Vilppula - Davis Vantage Pro2 Wireless

angle

Huh huh. Taas lämpöisempää kuin eilen. Nyt meni 30 astetta rikki.  :)

Naruskan Ukka Matinpoika

Tänä aamuna oli hellepäivien jälkeen ajankohtaan nähden normaalimpi lämpötila Naruskalla, eli viitisen astetta plussalla. Ja tuulen kanssa ihan syksyisen tuntua.

Eipä päivälämpötilakaan ylettynyt kuin häthätää kymmeneen asteeseen. Illansuussa selkeni ja nyt viilenee toista astetta tunnissa. Tuuli on tyyntymässä ja kääntyilemässä itäkoillisesta etelämmäksi, mutta sen vaikutusta ensi yönä ei osaa arvailla.

Iso yllätys ei olisi, vaikka vikkuuttelisi aamuyön tunteina nollarajan lähellä. Hallaa ei täällä kaivata, koska mustikka ja hilla ovat kukkimassa, mustikka jopa osittain raakileella. Kuva on Ukan tontilta tänään.

Hellekelit ovat muisto vain. Paha tapa on luonnolla täällä Lapin puolella kuittailla kylmällä jaksolla liian aikaiset kesän merkit. Toivotaan, ettei nyt käy samoin.  :o

www.naruska.com