Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

DynDNS account

Aloittaja teutari, keskiviikko, 15.05.2013, 21:36

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

teutari

Onkos muut Free DynDNS käyttäjät saaneet sieltä sähköpostia?

"Starting now, if you would like to maintain your free Dyn account, you must log into your account once a month. Failure to do so will result in expiration and loss of your hostname. Note that using an update client will no longer suffice for this monthly login. You will still continue to get email alerts every 30 days if your email address is current.

We understand that the possibility of resulting service interruptions may be frustrating, so we are offering a transition upgrade offer to VIP status (Dyn Pro) for just $10 USD for the first year. Under this status, login will not be required and service will remain uninterrupted for an entire year."


Mulla on käytössä toi Updater v.4.1.10 joka on toiminut mainiosti mutta nyt näköjään pitäisi alkaa kerran kuussa kirjautumaan tilille tai se lakkaa muuten toimimasta.
Onhan ne kyllä aikasemminkin koittaneet tuota PROta tuputtaa mutta ei tuosta kirjautumisesta tilille ole ollut mitään juttua.

J.Jäntti

FinWX:n domain-nimi on dyn.com:n hallinnassa, eli saman puljun, joka hallinnoi noita ilmaisia domain-tunnuksiakin, mutta kun olen maksava asiakas, niin tuo rajoite ei koske minua.
Hämmästelen kyllä tuota politiikan muutosta melkoisesti, sillä jos tuon tarkoituksena on karsia pois tunnukset, joita ei enää käytetä, sen luulisi huomaavan siitä, että tunnuksen alla olevaa domain-nimeä ei enää päivitetä automaattisesti, sen enempää kuin manuaalisestikaan.

Jotekin tuo loppuosa tuosta viestistä on aika piruilua: "Ymmärrämme, että (muutoksen aiheuttama) käyttökatko voi olla turhauttavaa, joten tarjoamme päivitystä VIP-statukseen vain kymmenellä dollarilla ensimmäiseltä vuodelta". ::)

Jos tuossa oli sisältö sähköpostin osalta kokonaisuudessaan, ilman mitään järjellistä selitystä tai syytä, mikä pakottaa heidät noin radikaaliin ratkaisuun, alkaa hommassa olemaan lievää kiristyksen tai kiusaamisen makua: Maksa näin aluksi 10$ tai saat kirjautua 12 kertaa vuodessa järjestelmäämme pitääksesi sivustosi näkyvillä muulla, kuin IP-osoitteella. Seuraavana vuonna se onkin sitten kalliimpaa...

Jotenkin Dyn.com:n toiminta on yhtä kaksijakoinen, kuin hieno Internet-termi "Free Download": Sen voi nimittäin määritellä (ja ymmärtää) niin, että koneelle haettava ohjelma on täysin ilmainen tai sitten ohjelman hakeminen koneelle on ilmaista. Siinä on miettimistä kerrakseen. :D
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

J.Jäntti

Nyt kyllä kävi kiintoisaksi.
Sain eilen kello 22 sähköpostia dyn.com:lta, joka hieman pisti ihmettelemään:

Lainaus käyttäjältä: Sähköposti - dyn.com
We're reaching out because your Dyn Standard DNS account appears to have exceeded the monthly limit of 600,000 queries.

Based on your usage history it looks like DynECT Managed DNS better fits your needs. This is good news, as it puts you among the ranks of some of the web's most respected brands who use DynECT Managed DNS to ensure their website and products are always available.

In addition to being able to handle your high query volume, as part of your new DynECT Managed DNS service, you'll get:
* IP Anycast DNS with 17 datacenters
* DNSSEC and IPv6 support
* API integration with SOAP and REST
* Optional advanced features like Active Failover and Geo Traffic
Management

To make the transition to your new service even sweeter, we'll give you 25% off.

Want to get started? We thought so. Reply back to this email and we'll link you up with an expert to guide you through the process.

GET STARTED NOW:
http://dyn.com/dns/business/

- Dyn

150 Dow Street
Manchester, NH 03101

Eli homman nimi on siis se, että tämän sähköpostin väittämän mukaan olisin neljässä vuorokaudessa ylittänyt jonkun minulle täysin tuntemattoman kyselylimiitin, jonka oletan koskevan finwx.net-domainia. Limiitti on 600 000 kyselyä kuukaudessa.

Tässä tulee enemmän kysymyksiä esille kuin vastauksia. Suurimmat kysymykset ovat lähinnä, että milloin tällainen "limiitti" tuli voimaan ja millä päivämäärillä tämä mittaus on tehty. Mistään en näitä tietoja tahdo löytää.
Jonkun tiedon mukaan kuulemma DNS-serverin A-tietueen (eli sen tietueen, jonka mukaan vaikka www.finwx.net muutetaan IP-osoitteeksi) ns. TTL-aika (Time To Live) on merkityksellinen, eli jos TTL on 60 sekuntia (kuten minulla juuri nyt on), saattaa kyselyitä tulla 9-10 kappaletta jos yksittäinen käyttäjä käyttää 10 minuuttia sivustolla käyntiin.

Ilmeisestikin minun olisi nyt ykskaks pitänyt tietää kaikki A-tietueiden TTL-arvoista ja DNS-serverien toiminnasta yleisestikin. Itse en muista lukeneeni mistään tällaisesta limiitistä missään vaiheessa, mutta DNS-nimeni tiedoissa lukee nyt yhtäkkiä "Queries per Month: 683.000 used". Mitä jos joku haluaa DNS-kyselyillä pommittaa sivustoa oikein kunnolla? Limiitti napsuu hetkessä ja se on sitten muka minun päänsärky?

Tämän ylityksen seurauksena he tarjoavat avokätisesti yrityspakettia, koska kyselyitä on niin paljon. Hintaa halvimmalle paketille tulisi 250$/vuodessa. Tarjoavatkin sellaista riemukasta 25% alennusta ensimmäisestä vuodesta vielä. Voitte olla varmoja siitä etten ikimaailmassa lähde maksamaan nimipalvelusta tuollaisia summia. Pitäkööt per***e tunkkinsa. Mitään uhkausta DNS:n sulusta ei ole annettu, joten otan tuon nyt lähinnä mainoksena ja ilmoituksena. Sitten vasta alkaa tosissaan kiinnostamaan, kun sieltä tungetaan uhkaus lyödättää lappua luukulle.

Jotenkin tuntuu siltä, että nyt on jotenkin USA:n pojilta lähtenyt järki. Mitä tolkkua on kiusata maksavaa asiakasta?
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

angle

Ehkä kannattaisi alkaa miettiä varasuunnitelmaa/vaihtoehtoja kuitenkin.

weatherc

Dollarin kuvat kiiltää jenkkipojilla silmissä, ei se sen kummalisempaa ole.  :P
Just siellä myytiin yksi isoimmista datacentteristä (Softlayer) IBM:lle parilla miljardilla dollarilla ::)

Kannatis ehdottomasti alkaa väsämään varasuunnitelmaa sekä miettiä DNS:en siirtoa lätäkön tälle puolelle ;D


teutari

Lainaus käyttäjältä: weatherc - keskiviikko, 05.06.2013, 15:58
Dollarin kuvat kiiltää jenkkipojilla silmissä, ei se sen kummalisempaa ole.  :P

Joo ja eurot DNA:lla. ;)
Eilen tuli postia tuolta mun ADSL operaattorilta DNA Welholta ja tuputus sielläkin on päällä. ;D
Taitaa olla menossa nyt joku yleismaailmallinen kamppanja rahat pois käyttäjiltä. ::)

"Lopetamme Kotisivutila -palvelun tarjonnan käytön vähäisyyden vuoksi. Tarjonnan ohella ylläpito loppuu, mutta riittävän siirtymäajan turvaamiseksi nykyiset Kotisivutila –palvelua käyttävät sivut ovat käytössä ja halutessasi siirrettävissäsi toisen palveluntarjoajan alustalle vuodenvaihteeseen 31.12.2013 asti. Vuodenvaihteen jälkeen sivut tuhotaan pysyvästi ja tietoturvallisesti, eikä niitä ole mahdollista palauttaa.

DNA ei valitettavasti tule tarjoamaan kuluttajille vastaavaa palvelua 31.12.2013 jälkeen. Jatkossa kotisivupalveluja tarjotaan yrityksille, joilla on käytössä DNA yritysliittymä. Mikäli olet kiinnostunut DNA Yritysliittymästä ja siihen liitetystä kotisivutilasta, olethan yhteydessä yritysasiakaspalveluun 044 144 099 (ma-pe klo 8-17) tai yritysasiakaspalvelu@dna.fi."

Hemmo

Jeps. Kyllät tuo DynDNS posti ilmaisuuden päättymisestä tippui mullekkin. Ensin ajattelin josko sitä ottaisi tuosta "tarjous-syötistä" kiinni, mutta kun en sitä päässyt paypallilla maksamaan ilman että olisin linkittänyt luottokortin heidän tiliinsä niin jätin sikseen.
Sitten rupesin tiiraamaan kotimaista vaihtoehtoa tuolle palvelulle. Löysin kyllä (dy.fi), mutta ongelmaksi näytti tulevan ko. Dns palvelun suora tuki laitetasolla esm: Elisa viihteen adsl boksi ja/tai Qnapin ddns palvelu.
Seurasi siis aikalisä ja lisää ihmettelyä, että mitäs nyt. En ole linux järjestelmiä pintaa syvemmälle kurkkinut joten oli(kin) aika ruveta asiaa tutkimaan nörtti vinkkelistä (jos ei ole jotain niin tee se).
Ensi tuli mieleen laittaa scriptillä ja ajastaa sen cronilla. Tästä on ollut vähän huonoja kokemuksia (ajastuksilla ajettaessa saattaa palveluntarjoaja katsoa liian usein tapahtuvan uudistuksen olevan pahasta) joten suljin sen pois laskuista. Dy.fi toimittajalla oli kuin olikin daemon tarjolla mm. linukalle joten eiku käsiksi siihen ja pientä avunpyynnön poikasta duunikaverilta joka vastaa tuosta linux puolesta.
Mitä siis sain aikaiseksi ? Valmiiksi tuli Qnapilla pyörivä daemon joka vastaa tuosta dns tietojen päivityksestä kotimaiselle dns operaattorille heti kun ip muuttuu (tunnin sisällä) tai vähintäin 1. kerran päivässä. En siis enään ole riippuvainen jenkkipoikien vastaavasta palvelusta ja voin siis surutta deletoida Dyndns tilini rapakon tuollapuolen.  ;D

J.Jäntti

Se, mikä tässä koko jutussa pisti silmään oli, että tuota "Queries per Month"-juttua ei ole selitetty tyhjentävästi missään, syytä sen olemassaoloon ei ole missään perusteltu, eikä mittausväliä, kuten ajankohtia, ole kerrottu. Koko homma haisee troposfääriin saakka lisätienestin kalastamiselta "niiltä hölmöiltä, jotka uskovat mitä sähköpostissa lukee ja suostuvat maksamaan". Homma haiskahti mainokselta muutenkin: Sähköpostin Headereissakin luki kategoriassa "Campaign" ja ehkäpä erikoisinta tuossa oli se, että tuon sähköpostiviestin vastaanotosta pystyi Unsubscribe-toiminnolla vielä kieltäytymään...  ???  ::)

Joku oli hätääntyneenä kysellyt Dyn.com:n foorumilla, että mitä he tekevät, jos tuo raja ylittyy. Jollakin oli kuulemma rajana ollut sama 600 000 kyselyä, mutta kyselyitä oli tullut jo yli 1.8 miljoonaa.
Vastaus oli, etteivät kuulemma tee mitään muuta, kuin avaavat dialogin vaihtoehdoista. Ja kuten näkyy, finwx.net-domain jatkaa porskuttaen eteenpäin siitäkin huolimatta että kyselymäärä sattuu olemaan mitä on.

Lainaus käyttäjältä: weatherc - keskiviikko, 05.06.2013, 15:58
Kannatis ehdottomasti alkaa väsämään varasuunnitelmaa sekä miettiä DNS:en siirtoa lätäkön tälle puolelle ;D

Totta. Sen verran tuo sähköpostiviesti pisti kuitenkin miettimään, että harkinnan tasolle se on jo mennyt. Selvittämistyö tahtoo olla vain vähän hidasta tällä hetkellä.
Toinen on se, että minulla on Update Client-softa serverillä, joka ilmoittaa Dyn.com:n suuntaan heti kun se havaitsee IP-osoitteen muuttuneen. Minkäänlaista vastaavaa ohjelmaa, joka toimisi yhtä jouhevasti Windows-ympäristössä DNS-operaattorista riippumatta, ei ainakaan minun tiedossani ole. Tämän pohjalta voi todeta, että mikäli tässä halutaan tuon firman ikeestä irti, se vaatii muutaman eri korkuisen kynnyksen ylittämistä ensin.

Tietty vaihtoehtona on, että voisi ostaa QNAP:n ja pyytää Hemmolta tuon daemonin itselleen. ;)
QNAP vain valitettavasti maksaa rahaa ja sitä nyt ei talovelkaisella ihmisellä ihan tuosta vain pöytään heiteltäväksi ole ja QNAP:sta kun tulisi lopulta vain pelkän IP-osoiterotaation havaitsija ja päivittäjä niin se taas ei tunnu kovinkaan luontevalta. :P
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

weatherc

LainaaSe, mikä tässä koko jutussa pisti silmään oli, että tuota "Queries per Month"-juttua ei ole selitetty tyhjentävästi missään, syytä sen olemassaoloon ei ole missään perusteltu, eikä mittausväliä, kuten ajankohtia, ole kerrottu.

Tuo lienee per kuukausi, ainakin yhteydenotto-ajankohta, eli pari päivää kuunvaihdon jälkeen, viitaisi siihen. Myös määrä voisi sopia aika hyvin (100K sivulatausta ja 6 kyselyä per lataus).

Toisaalta, täysin rajatonta ilmaista palvelua ei ole eikä tule, se on jo silkka mahdottomuus. Jokaisella on rajat jossain kohtaa jolloin alkaa kellot soimaan tavalla tai toisella admin-päässä jo senkin takia että sillä taataan systeemin vakaus.

LainaaToinen on se, että minulla on Update Client-softa serverillä, joka ilmoittaa Dyn.com:n suuntaan heti kun se havaitsee IP-osoitteen muuttuneen. Minkäänlaista vastaavaa ohjelmaa, joka toimisi yhtä jouhevasti Windows-ympäristössä DNS-operaattorista riippumatta, ei ainakaan minun tiedossani ole. Tämän pohjalta voi todeta, että mikäli tässä halutaan tuon firman ikeestä irti, se vaatii muutaman eri korkuisen kynnyksen ylittämistä ensin.

Kunhan palvelulla on jonkin sortin API tai vastaava johon päivittää niin ajastuksella .bat-skripti pyörimään ja se oli siinä  ;D

angle

No tämä on vähän OT, mutta uteliaisuudesta kysyn että vaihtuuko se IP:si kuinka usein? Täällä kun ei vaihdu muuten kuin jos reititin vaihtuu vaikka on olevinaan dynaaminen osoite?