Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Kevät 2013

Aloittaja Jussa, lauantai, 02.03.2013, 12:15

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Jussa

Tänään paukahti tauluun toinen hellepäivä. Paidatonna on saanut ulkona kuleksia, eikä sääsketkään haittaa, sanoisin melko mukavaksi kesäksi semmosta ;) Tämänpäivän korkein sivuaa jo sääaseman ennätystä 25.9 asteella. Kova nousu taas aamuyön yhdestä asteesta.

Nyt illasta pyyhkäsi yli kylmä rintama ja helteet on pois ainakin viikoksi. Tosin mitään kauhean kylmää ei kartoilla näy, enempi normaalia ajankohdan säätä :)

Jussa

Terminen kesä alkoi täällä 17.5, mikä on noin 3,5 viikkoa aiemmin kuin vuosi sitten. On kyllä ollut mahtavia ilmoja, tosin sadetta alkaa kohta kaipailee, luonto tuntuu jo kuivalta. Sen jälkeen kun lämpesi, ei ole sadetta tullut.

J.Jäntti

Etelässä on pukannut vähäisiä sateita ja muutama jopa vähän syksyisen tuntuinenkin (= sumuinen ja kolea) päivä on ollut, mutta muutoin pääosin ollaan menty varsin poutaisessa ja jopa aurinkoisessa, kuivassa säässä. Lämpötila on keikkunut tasaisesti +15°C paremmalla puolella ja pian aletaan varmaankin härnäämään hellerajaakin.

Ruohikko se perhana kasvaa vauhdilla: Tuntuu siltä, että kun alueen on saanut ajettua kokonaan, on toinen puolisko jo kasvanut taas. Pitäisi jostain keksiä jotain ainetta, joka hidastaisi tuota kasvuvauhtia, niin ei tarvitsisi viikonloppuna tuhlata aikaa ruohonleikkurin perässä. Trimmerinkin sain otettua käyttöön, mutta mokasin sen uudelleen käynnistämisessä niin lahjakkaasti, että luultavasti tulppa ui kroolia, enkä saanut käyntiin sitä enää toista kertaa. Kun ei osaa niin ei osaa. :P

Pitää vissiin hommata 4-tahtimoottorilla varustettu raivaussaha niin loppuu se näpertely. :)
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

Jussa

Täällä on tänään mitattu jo toukokuun neljäs hellepäivä. Eilen tuli aseman historian lämpötilaennätys, 26.2 astetta, tänään tasan 26. Yöt on vain vielä viileitä, viimeyönäkin alin vain +1.2.

systeemi

Huh mitä keli 26.8 astetta lämmintä. Alkaa pohjoisen ukot olleen aika pehmeitä kun päivän painii työmaalla.
Sääasema Nauska, Kemi

www.kemiweather.fi

Leka

Alkaa tarkenemaan täälläkin, vuoden ensimmäinen hellerajan ylitys pamahti tauluun tänään lukemin 25,4° :)

Lämpmimintä tänään tähän mennessä pikaisen silmäyksen jälkeen näyttäisi olleen FMI Ylitorinio, Meltosjärvi jossa on mitattu 27,3° Samaan aikaan länsi-euroopassa on suht viileät kelit, 15° on tiukassa.

WSI on julkaissut kesän ennusteitaan 22.5:

Lainaa"Our statistical and dynamical models all suggest that the North Atlantic summer blocking pattern that has been prevalent since 2007 will likely appear again, resulting in low pressure and cool, wet weather across the UK and much of western mainland Europe. On the other hand, high pressure will dominate in Eastern Europe and Western Russia resulting in a hot, dry summer."

Mulla ei ainakaan ole mitään tuota vastaan jos lämpö yltää tarpeeksi pohjoiseen ;D

LainaaIn June, WSI forecasts:
Nordic Region* – Cooler than normal southern Sweden/Finland
UK* – Cooler than normal
Northern Mainland* – Cooler than normal
Southern Mainland* – Cooler than normal, except far Southeast Europe

In July, WSI forecasts:
Nordic Region – Cooler than normal southern half of Norway/Sweden, warmer
than normal elsewhere
UK – Cooler than normal
Northern Mainland – Cooler than normal, except far eastern sections
Southern Mainland – Warmer than normal, except Iberia

In August, WSI forecasts:
Nordic Region – Warmer than normal
UK – Cooler than normal south, warmer than normal north
Northern Mainland – Warmer than normal east, cooler than normal west
Southern Mainland – Cooler than normal

Katsotaanpa miten tikka lentää tällä kertaa, pari edellistä on osunut sangen hyvin ;D

Sääasema Vilppula - Davis Vantage Pro2 Wireless

Jussa

Ennätykset paukkuu nyt päivittäin, uusi lämpöennätys asemalla jo 27.8 ;D Kesän viides hellepäivä on tosiasia. Vielä näin illastakin ollaan kahdenkympin paremmalla puolen. Sopii minulle vaikka ulkohommia teenkin. Nyt on kotosalla ollut iltahommina talon maalausta ja siihen kelit on mitä parhaat :)

jamo


Naruskan Ukka Matinpoika

Naruskalla on viileä keli. Ainakin jos lämpötilaa vertaa Utsjokeen. Helleraja toki on rikki kaikilla kolmella Naruskan asemalla, mutta kolmenkympin rajaa ei täällä ole ainakaan tänään ylitetty.

Toukokuun lopun lämpötiloista Ukka muistelee Sallassa asumisen alkupuolelta 1980 -luvun eka puoliskolta tämmöisen samanlaisen ylikuuman jakson vuodenaikaan nähden. Kuittaus silloisesta hellejaksosta tuli puolenkuun paikkeilla kesäkuuta, kun hillankukkien ja kaiken kesäkasvuston päälle tuli kymmenkunta senttiä lunta.

Toivottavasti historia ei toista ittiään. Napapiirin pohjoispuolen kolmenkympin ylitykset toukokuussa eivät ole jokakeväistä herkkua. Taitaa Utsjoen lämpöennätys olla mittaushistoriassa ainut laatuaan.

Ukka ei halua olla pessimisti. Kävin kuitenkin eilen ostamassa Ruotsin puolelta Nokian nastoitetut talvirenkaat. Toki muista syistä kuin tulevaan takatalveen valmistautumiseksi. Renkaat laitellaan auton alle todennäköisesti lokakuun puolivälin paikkeilla. Hieman net Ruåttin puolella kattelivat nenunvartta pitkin, kun suomipoika käski laittaa kuluneiden kitkojen tilalle Nokian seiskaa. Heille ilmoitin totisella naamalla, että ennen juhannusta näitä vielä tarvitaan... 8) ;)

www.naruska.com

Jussa

Täällä tehtailtiin myös uusi ennätys joka kirjataan nyt lukemin 28.8 :) Utsjoen lukemiin(30.5?) ei ylletty, mutta kyllä tuollakin lukemalla tarkenee :D Toukokuulle tuli täällä siis 6 hellepäivää, mikä ei joka kevät toistu. Edellisen kerran näin kävi 2010 jolloin toukokuulla oli 7 hellepäivää. Nyt pilveilee ja onpa jossain päin pitäjää vettäkin ripsinyt, tässä ei.