Vesisade -18 asteen pakkasessa?

Aloittaja Naruskan Ukka Matinpoika, torstai, 14.02.2013, 21:43

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Naruskan Ukka Matinpoika

Toissapäivänä Mummeli körötteli tapansa mukaisesti työmaalleen Sallan kirkonkylälle. Puolimatkan paikkeilla alkoi vesisade. Siis ei mikään normaali alijäähtyneen veden tihkusade, joka ei niin kovin epätavallinen ilmiö ole. Vettä tuli taivaalta kuin kesäsateella konsanaan. Auton ikkunat jäätyivät sitä tahtia, että joka toisella linjuripysäkillä piti käydä mekaanisesti poistelemassa jäätä tuulilasilta.

Miten tavalliselta kuulostaa tämmöinen? Onko vastaavia havaintoja muualta Suomesta?  ??? :o

Laitan vielä kuvadokumentin aiheeseen liittyen.

Vastauksilla ei niin erityistä kiirettä ole, kun täällä käyvät muut keskusteluketjut niin kuumina. Tilanne tämän Ukan kuvaaman tilanteen osalta oli ja meni... ;)

www.naruska.com

weatherc

Ei havaintoja mutta miksei voisi tulla kun ilmamassojen lämpötilat oikeat?
Samalla lailla kuin jäätävä tihkusadekkin mutta voimakkaampana.

Sehän on tiedossa että ilmamssoissa voi olla suuretkin lämpötilaerot ja tuossa osunut kohdalle tilanne jossa maapinnalla todella kylmää mutta heti pikkasenkin korkeampana todella lämmintä.
Kannattais kysäistä FMI:ltä että onko heillä jotain havaintoa kyseisestä tapahtumasta.

miihkali

Asiasta on kyllä kuultu juttua aiemminkin, ja yleensä tapahtuma on sijoittunut jostain syystä maisemiin, joissa tuntureita tai hyvin korkeita vaaroja.

RHead

Kyllä tuommosta kerran on tapahtunut myös täällä Susirajalla..

Jussa

Posiolla tapahtui vastaavaa viime- tai toissatalvena, en nyt muista tarkalleen. Kirjoittelin siitä tännekkin muistaakseni silloin. Pakkasta oli 15- 20 välillä ja vettä tuli ropisemalla. 2km matkalla piti auto pysäyttää melko monesti kun jäätyi tuulilasi hetkessä paksuun jäähän.