Se ikuinen asennuspaikan etsintä

Aloittaja miihkali, torstai, 10.01.2013, 08:52

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

miihkali

Ihminen on joskus hölmö, joskus aina. Olen sen satoja kertoja vienyt roskapussin, mutta vasta nyt välähti ja tuli ajateltua. Alku on kuitenkin hyvä. Pitkän asuintalon päädyssä on käyttämättömäksi jäänyt lämpölaitos piippuineen. Piippujen korkeus tikkaineen ja kiipeilytasanteineen ulottuu rakennuksen kattopinnan (kaksi kerrosta) tasolle, joten tuulellakin on mahdollisuus esittää suuntansa. Paikka on olosuhteet huomioon ottaen erinomainen verrattuna paikkoihin, joita olen ennättänyt katsella. Huolto onnistuisi mukavasti, korkean paikan kammoa voisi yrittää poistaa pehmeästi, sillä piipputasanteelta putoaminen vaatisi jo akrobaattisia taitoja. Eli ihanteellinen paikka kerrostaloalueella! Matkaa kylläkin tulee ainakin 50m, ja piiput jäävät rakennuksen kulman taakse katveeseen. Koko rakennuksen laitteisto (langattomat kuulokkeet ynnä muut 868mHZ alueella toimivat) olisivat anturilähettimen ja oman asuntoni välissä. Tässä on se iso MUTTA, koska en ole vielä tehnyt yhteyskokeiluja. Asennusluvan saanti ei näyttäisi olevan mikään ongelma, ongelma on yhteyden jatkuva toimivuus. Tässä ensin pääsee kehiin ja kokeiluun kevään edistyessä Fine Offset, mutta Vantage Vue ei myöskään ole poissa laskuista.

Tekemistä siis on. Olen oppinut sen, että homma kannattaa suunnitella hyvin välttääkseen aivan turhia tekemisiä. Kiirettä ei onneksi ole, ja keskitalvella tehdyt asennukseni menisivät vain susille. Ei tässä kovin pitkään tarvitse odotella auringon alkavan lämmittää. Mikäli yhteydet saa pelaamaan, niin Fine Offsetin anturi on puettava toiseen säteilysuojaan. Vaihtoehtona voisi olla varjoinen paikka piipun juurella. Toisaalta siinä tulee katosta heijastuva lämpö haitaksi. Suurin hankaluus (?) on ehkä kivi toisen kädessä! Postilaatikkorivistö on jo kerran saanut kokea vandaalin, sääaseman anturipaketti on suorastaan herkkupala kokeilla kiven sattumista kohdalleen. Kamera viereen? Sitäkin on jo ajateltu, mutta langaton kamera pitäisi varustaa aikamoisella antennilla kantavuuden takia. Eikä ole halpaa sekään, ei onnistu.

Mitähän tämä kaikki suunniteltu tulee sitten maksamaan? Ei harmainta aavistusta, mutta mitään ei varmaan ilmaiseksi saa. Omakotitalo olisi helppo nakki asennuksen suhteen, tämä ei ole. Toisaalta muuttaessani ei asunnon ensimmäisenä kriteerinä ollutkaan mahdollisuus asentaa sääasemia. Kriteerit olivat aivan toiset.  ;D